Liv

Disse 4 tipsene vil hjelpe deg med å gjøre de beste beslutningene for din aldrende elskede

Disse 4 tipsene vil hjelpe deg med å gjøre de beste beslutningene for din aldrende elskede

Min farfar har slitt med sin helse. For å hindre ham fra å forlate hjemmet hans, ringte familien min i forsterkninger: 24/7 hjemmehjelp.

Det hjelper min nana, kona på 63 år - hun er utmattet. Det hjelper foreldrene mine, som også er oppbrukt. Og det holder min farfar komfortabel.

Men det er så dyrt.

Heldigvis har mine besteforeldre råd til dette alternativet, men hva om de ikke kunne? Hva så?

Bestemme Best Senior Care for en kjære

Først av, la oss erkjenne at dette er et uopphørlig tema. Hele bøkene er dedikert til eldreomsorg, blant annet "Facing the Finish: En veikart for aldrende foreldre og voksne barn" av Sheri Samotin.

Jeg reiste ut til Samotin og også til Amy Goyer, AARPs familie og omsorgsekspert og forfatter av "Juggling Life, Work and Caregiving," for noen generell veiledning.

Begge avtalt: Det finnes tonnevis av omsorgsalternativer - alt fra uavhengig leve som bidrar til å leve til dyktig sykepleie til minnepleie til pensjonsalder til hjemmebruk ...

Og det er ikke noe unikt perfekt, satt-i-stein svar for din kjære. (Dessverre.)

Det er imidlertid skritt du kan ta for å hjelpe deg med å finne ut hva som er best.

1. Utdann deg selv

Du skal ikke vite alt om din kjære, spesielt hvis du ikke lever med dem. For å bedre kunne avgjøre deres behov, Goyer antyder får en helhetsvurdering.

Grunnleggende vurderinger er vanligvis gratis. Du kan kontakte ditt lokale byrå på Aging eller The Aging Life Care Association.

Når du ringer, sier Goyer alt du trenger å si er, "Jeg er ikke sikker på hvilket nivå omsorg min elskede trenger. Kan vi gjøre en evaluering? "Dette vil bidra til å begrense ditt første søk.

2. Evaluer ressursene dine

Samotin oppfordrer folk til å tenke på ressurser som er mest tilgjengelig umiddelbart.

Er det noen i familien som kan delta på legenes besøk? Koordinere avtalene? Tilbringe tid med familiemedlemmet? Kanskje hus dem?

Når du tenker på ressurser, du må også vurdere budsjettet og forsikringen.

Samotin oppfordrer folk til å sitte ned og tegne et langsiktig budsjett. Nei, du kan ikke umiddelbart forutsi hvor mye penger det vil koste å ta vare på din kjære, eller hva deres helsebehov vil være om et år, men budsjettering vil hjelpe deg med å finne ut hva du jobber med.

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, AARP har a nyttig kalkulator du kan bruke til å få et grunnlinje estimat basert på en rekke alternativer.

Når det gjelder forsikring, sier Goyer Medicare dekker ikke noen form for pågående, langsiktig helsevesen, som assistert oppholdsrom eller hjemmehelsetjenester. Det vil imidlertid dekke kortsiktige behov, for eksempel sykehusbesøk, midlertidig sykehjemopphold eller fysisk terapi.

På den andre siden, Medicaid dekker vanligvis pleiehjem. Noen stater tilbyr selv dispensasjoner for hjemmepleie, da det pleier å være billigere alternativet. Betale for Senior Care tilbyr en state-by-state guide.

Goyer oppfordrer deg også til å spørre din kjære hvis de har investert i langsiktig omsorgsforsikring. "Mange har kjøpt den," sier hun. "Deres barn kan ikke engang vite at de har kjøpt den."

Også, hvis du bryr deg om en veteran, må du sørge for å utvide de potensielle fordelene. Mange ganger veteraner og deres ektefeller er kvalifisert for noen form for hjelp. Det er best å sjekke med US Department of Veterans Affairs.

3. Vurder dine valg

Når det gjelder boliger og omsorgsmuligheter, har mange byer og eldre boliger lokalbefolkningen. Tjenesten er vanligvis gratis, sier Goyer, men du må være forsiktig. Mange representanter er betalt for å fremme visse fasiliteter, så gjør alltid din egen forskning også.

Et flott sted å starte er AARPs omsorgsdatabase. Rull ned til "Finn senior omsorg i nærheten av deg" og søk via type omsorg og postnummer. Det lenker til Carings vurderinger av fasiliteter eller byråer.

4. Husk: Det er OK å endre planer

Til slutt husk at det er OK å endre planer.

Dine kjære behov vil uunngåelig forandres, så noen planer må kanskje justeres. Det var det som skjedde med Goyer og hennes folk.

"Jeg trodde at vår plan ville fungere, men vi endret vår plan," sier Goyer. "Du må være ok med det. Hvert trinn i veien er villig til å revurdere. "

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar