Investere

HOOAH !!!! Finansielle rådgivere for militære familier

HOOAH !!!! Finansielle rådgivere for militære familier

Dette er et gjestepost fra Doug Nordman forfatteren av The Military Guide til Financial Independence and Retirement.

Da Jeff postet 7 Financial Advisors jeg vil gjerne slå i ansiktet, tenkte jeg umiddelbart på rådgivere som later til å forstå militær lønn og fordeler.

Disse fagfolk kan ikke lyve, jukse eller stjele - men de kan fortsatt skade sine klienter. I stedet for å innrømme uvitenhet eller lære om problemene, forsøker disse rådgivere å shoehorn servicemembers inn i en generisk profil.

De anbefaler aktivaallokeringer og produkter som kan være passende for sivile, men disse forslagene kan være overflødige eller til og med skadelige for økonomien til militære veteraner og pensjonister. De gir alle finansielle rådgivere et dårlig rykte.

Militære klienter er en utfordring.

Rådgivere må minst vite litt om nesten alle økonomiske temaer, men militære klienter er en svært liten prosentandel av befolkningen. Ikke bare det, men Jeff er en av bokstavelig talt bare en håndfull finansielle rådgivere med militær erfaring.

Servicemembers kunne styre sine egne investeringer, men det er ikke lett å finne pålitelig informasjon. Når du er i militæret, er du opptatt med plikt, karriere, familie og andre høyt prioriterte bekymringer - liker ikke å bli skutt. Din økonomiske fremtid er sannsynligvis ikke engang i topp ti av din To-Do-liste.

Forsvarsdepartementet ønsker at militær og deres familier skal være økonomisk ansvarlige ("Tropper, hold deg unna gjeld!"), men finansiell uavhengighet har heller ikke høy prioritet. Du er usannsynlig å bruke tid og energi læring hvordan du gjør din egen investering, og kommandoen din vil ikke opplyse deg heller.

Ikke bare er militærbetaling og fordeler mer komplisert for finansielle rådgivere, men deres militære klienter kan være enda mer lykkelige uvitende enn sivile.

I dag klarer jeg min egen økonomi, men det var flere kritiske overganger i løpet av min karriere hvor jeg ville ha verdsatt hjelp fra en kunnskapsrik rådgiver. Selv et par timers avgift for service-diskusjon vil hjelpe deg med å knytte dans gjennom minefeltet av valg.

Hva skal jeg se etter i en rådgiver

Dette er bare min personlige preferanse, men jeg vil at min økonomiske rådgiver har praktisk erfaring med militære finanser. Det ville være bra om de var militærpensjonist eller veteran, men kanskje vokste de opp i en militærfamilie eller hadde en ektefelle / slektning i tjenesten. Så hvordan finner du disse fagpersonene?

Jeg vil være forsiktig med henvisninger. Dine vingemenn kan kjenne noen som bruker en "god" finansiell rådgiver, men gjør din egen due diligence (se nedenfor). Det er en stor forskjell mellom en finansiell rådgiver som oppfordrer deg til å bli lykkelig uvitende, og en som tar deg tid til å lære deg hvordan du skal ta dine egne beslutninger. Du må kunne oppdage om rådgivere har en anelse om ditt militære økonomiske jargong.

Hvis du vandrer gjennom nabolagene rundt militærbaser på jakt etter økonomiske rådgivere, er jeg sikker på at du finner en eller to "spesialisering" i deres lokale demografiske. Jeg lurer på om de virkelig forstår militærfinansiering, eller hvis de bare er en av Jeffs "beryktede syv" preying på uvitende servicemembers. Jeg tror ikke at legitime rådgivere med hundrevis av glade kunder vil sette opp butikk mellom bruktbilforhandleren og lønningsbyrån.

(Advarsel: skamløs pluggvarsling!) Du kan oppsøke militære økonomiske rådgivere som Jeff. Du kommer sannsynligvis til å bevege deg rundt i verden under din karriere, så det kan være mer fornuftig å starte med en som er komfortabel med å bruke Internett-teknologi for å holde kontakten. Enda bedre, han er tappet inn i et nettverk av rådgivere med lignende bakgrunn.

Jeg er ingen finansekspert, men jeg vet hvordan man skal intervjue økonomiske eksperter. Her er noen spørsmål å begynne med:

 • Hva kan rådgiveren fortelle deg om sine militære klienter?
 • Hvilke problemer løste de for aktiv plikt, Reserve / Guard, veteraner og pensjonister?
 • Kan de dele referanser fra de som har oppnådd økonomisk uavhengighet?
 • Kan de vise deg hvor du skal lære mer om lønn og fordeler?

Ikke bli overveldet av følgende spørsmål. (Jeg har vært pensjonert i et tiår, og jeg regner fortsatt med å forklare noen av disse problemene.) Du trenger ikke å vite disse svarene, og du trenger ikke engang å vite det meste av vokabularet. Men du må vurdere hvordan din økonomiske rådgiver svarer på disse spørsmålene, og om de virkelig synes å vite hva de snakker om. Hvis de lærer deg, så kommer du sannsynligvis til å bli bra. Hvis de avviser disse spørsmålene, eller reduserer bekymringene dine, må du kanskje fortsette å søke.

Militærlønn og godtgjørelser:

 • Kjenner de forskjellige typer militærlønn og skattefrie kvoter?
 • Forstår de at du er usannsynlig å bli "avslappet" og kanskje ikke trenger et stort beredskapsfond?
 • Kan de forklare militærens Sparing Savings Plan, og hjelpe deg å velge din ressursfordeling?
 • Kan de forklare hvordan du bruker både sparsommelsessparingsplanen og din IRA?
 • Forstår de hvordan å investere skattefri lønn fra kamptjeneste?
 • Vet de hvordan du bruker sparing innskuddsprogram når du er i en kampsone?
 • Forstår de militære livsforsikringer og uførhetstiltak?
 • Kan de diskutere risikoen for å kjøpe et hjem mens du er på aktiv plikt, og hvordan får du et VA-lån?

Leaving tjenesten for en bro karriere:

 • Kan de hjelpe deg med å finne ut hvor mye penger du trenger å spare for jobbsøkingen?
 • Kan de se gjennom fordelene dine og si hva du kan forvente?
 • Kan de foreslå hvordan du bruker din militære helsetjeneste og forsikring under overgangen?
 • Forstår de funksjonshemninger og fordeler?
 • Kan de hjelpe deg med å vurdere de økonomiske forholdene til en Reserve / Guard karriere?
 • Kan de optimalisere dine GI Bill-utdanningsfordeler for deg og din familie?

Kvalifisert for militær pensjon:

 • Forstår de at en militærpensjon har en inflasjonskampkostnad for levepenning?
 • Vet de hvordan pensjonsalderen din beskattes?
 • Vet de at sivile 401 (k) eller IRA kan bli rullet inn i TSP?
 • Forstår de hvordan du skal bygge pensjonsfordelingen på din pensjonisttilværelse rundt din militære pensjon? Du trenger kanskje ikke mer, garantert inntekt, eller en stor obligasjonsportefølje.
 • Kan de gi deg råd (og din ektefelle) hvordan du bruker Survivor Benefits Plan?
 • Kan de gi deg råd om Tricare og annen helseforsikring?
 • Kan de diskutere militær og sivil livsforsikring?
 • Kan de gi deg råd om det føderale forsyningsforsikringsprogrammet?

Jeg har hørt for mange triste historier om servicemedlemmer som ikke utnytter alle sine militære spareprogrammer og fordeler. Noen kan komme seg ut om et år, men de vet ikke hvordan de skal forberede sin økonomi. Andre blir fortalt at de skal gå på pensjon i ni måneder og bli ledet avvei av skruppelløse rådgivere. Noen er lammet av ubesluttsomhet og vet ikke selv hvem som skal vende om for hjelp.

Hva er dine neste skritt?

Først utdanne deg selv. Hvis du betaler en rådgiver, lær så nok å holde tritt.

For det andre, hold kontakten. Rådgivere kan bare støtte deg når de får regelmessige oppdateringer.

Og til slutt, fortsett å presse deg selv for økonomisk uavhengighet. Rådgivere kan hjelpe deg med å legge ut banen, men du må gjøre reisen!

Doug Nordman er forfatteren av The Military Guide til Financial Independence and Retirement. Han og hans ektefelle pensjonert seg fra aktiv tjeneste og reservene etter mer enn 20 års tjeneste, og datteren starter sin egen militære karriere. Du kan lese mer på The-Military-Guide.com.

Skrive Inn Din Kommentar