Banker

Innstilling av økonomiske planmål, det er så enkelt

Innstilling av økonomiske planmål, det er så enkelt

Hva er dine økonomiske planmål? Du hører alltid om den økonomiske planleggingsprosessen. Mesteparten av generasjonen min, Gen X / Gen Y-mannskapet, tenker ikke engang på økonomisk planlegging fordi det er så langt unna, og det er flere viktige ting, som for eksempel amerikansk idol. <gispe>

Jeg kan ikke understreke hvor viktig det er å begynne å tenke på det i dag. (Nei, ikke hvem blir sparket av denne uken. Finansiell planlegging dumt.)

Hvis du er i 40-årene eller 50-årene, og du ikke har gjort det ennå, er det ikke for sent for deg. Du har fortsatt tid til å planlegge. Jeg tror mange mennesker bare ikke vet hvordan de skal komme i gang. Jeg ville få se på det i tre ulike faser for å hjelpe deg med å prøve å finne ut hva dine økonomiske planmål er. Det ligner veldig på å planlegge normale mål som du har i livet ditt, enten det er karriere, familie, personlig, etc.

Egentlig Ser ut

Jeg tror det første du vil finne ut, og det er her du virkelig må ha den videre tilnærmingen, er hva er livet ditt mål.

Hva vil du oppnå i livet ditt når det gjelder økonomisk planlegging?

  • Ønsker du å pensjonere tidlig? Er det på 50, 55 eller 60?
  • Ønsker du å ha et feriehus i Florida, California eller i utlandet?
  • Ønsker du å reise til nye land når du vil?
  • Vil du prøve en annen karriere?

Bare begynn å spørre deg selv noen av disse spørsmålene. Jeg vet det er tøft fordi hvis du er ung, hvordan kan du virkelig tenke så langt foran?

Selv for meg var det vanskelig å prøve å tenke, "Ok, hva skal jeg gjøre 30 år fra nå? "Først var det vanskelig, men nå har jeg en ide: Jeg vil ha et sommerhjem i Florida eller et kystområde. Jeg vet at jeg er 33 år gammel og jeg føler at det er rart å si at nå fordi jeg aldri trodde jeg ville være det "Florida-pensjonert par", Men jeg forteller deg hva som bor i Midtvesten og har noen av de kalde vintrene som vi har hatt, ser jeg og tenker på ideen om å ha litt varmt vær i mitt år. Jeg vet at det vil være et aspekt som jeg vil gjøre med mitt pensjonerte liv.

Jeg vil også være i stand til å ha fleksibilitet til å reise, å henge sammen med mine barn eller barnebarn hvis de ikke bor nært. Jeg vil være i stand til å være klok å gjøre det. Jeg er heldig i min karriere til hvor jeg aldri kan pensjonere. Jeg elsker økonomisk planlegging. Jeg elsker å hjelpe folk og jeg vet, jeg tror at jeg alltid vil gjøre det resten av livet mitt, så det er bra med det. Det er noen av mine økonomiske planeringsmål for livet.

Når jeg først spurte det spørsmålet, var det veldig vanskelig for meg å sette meg ned og legge det ned på papiret. Det tok meg litt tid, men jeg kunne endelig skrive dem ned og virkelig se hva jeg virkelig ønsket å oppnå i mitt liv var veldig hjelpsomme og givende.

Tredje gang en sjarm

Fra livsmålene begynner vi å se på det i kortere trinn til hvor vil du være de neste tre årene. Dette bør være lettere. Når du begynner å tenke på økonomisk planlegging og visse hendelser som kan oppstå i de neste tre årene, tenk på følgende:

  • Det kan være din karriere; vil du være i samme jobb?
  • Planlegger du å ha en fremgang i din karriere eller bedrift?
  • Vil du ha et visst beløp lagret i din lagringskonto?
  • Kanskje du prøver å få ditt nødfond hvor du vil at den skal være, eller du har bare så mange dollar investert i 401K.
  • Kanskje det er å ha maxed ut dine Roth IRAs i løpet av de neste tre årene.
  • Kanskje det er mer det faktum at du har noen barn, og du vil begynne å spare for barnas høyskole.

Prøv å legge ned på papir hva du planlegger å forsøke å oppnå i de neste tre årene. Basert på hvor du er akkurat nå, bør dette være mye enklere for deg, med mindre du har en jobb der det kanskje er mye usikkerhet der. Hvis alt holder fast i hvor du er akkurat nå, hvor ser du på at du kommer til å være de neste tre årene? Det skal hjelpe deg med å sette ting i bedre perspektiv, bedre fokusere på hva dine planer kan være.

Det er bare 90 dager

Da bryter vi det ned enda mer til hvor du kan se på det neste år eller med det nye Strategic Coaching-programmet at jeg er en del av dem, ser du på det i 90-dagers blokker, så i de neste 90 årene dager hva er noen av de økonomiske målene du vil oppnå. Noen eksempler med det kan begynne å sette penger på en 401K eller Roth IRA hvis du ikke har blitt startet ennå. Hvis du allerede har lagret eller begynt å lagre en 401K, og for eksempel si du setter 10% bort, kanskje målet ditt over neste kvartal er å øke det til 11% eller 12%.

Kanskje hvis du setter bort $ 100 i måneden inn i Roth IRA, og du vil øke det til $ 150 i måneden, kan det være ditt neste kvartalsmål. Deretter vurderer du hver 90 dager for å se hvordan det har påvirket ditt økonomiske liv. Ved å øke de prosentene, så du et drastisk fall i disponibel inntekt per måned? Kan du fortsatt betale regningene? Kan du fortsatt spise ute så mye du vil? Var du i stand til å fortsatt gå på kino og ha det gøy som alle burde?

Hvis svaret på alle disse spørsmålene er ja, vet du at alt fungerte bra, og det gir deg muligheten til å revurdere etter den 90-dagers strekk og potensielt gjøre noen endringer. Så kanskje det øker det mer eller kanskje det setter opp en annen konto for å spare for en forretningsmulighet, noe for den saks skyld.

Den kule tingen er at du har denne historien, denne fremdriftsrapporten for å se hvordan du gjør hver 90 dag og for å vurdere om alt går bra. Det er mange, mange forskjellige måter du kan se på. Det var bare ett aspekt jeg ønsket å vise deg fordi jeg vet for mange yngre mennesker, det er vanskelig å forestille seg økonomiske planmål og ha denne lange strakte utsikten over hvor du skal være 30 eller 40 år fra nå , men hvis du begynner å bryte den ned i biter, kan det hjelpe deg å bedre vurdere hvor du i dag kan gjøre noen endringer i dag som vil påvirke deg og få deg der du vil være 30 år fra nå.

Meningene som ble uttrykt i dette materialet er kun for generell informasjon og er ikke ment å gi spesifikke råd eller anbefalinger til noen. For å finne ut hvilken investering (er) kan være hensiktsmessig for deg, ta kontakt med din finansrådgiver før du investerer.

Skrive Inn Din Kommentar