Banker

Skilsmisse og økonomisk planlegging med John og Kate

Skilsmisse og økonomisk planlegging med John og Kate

John og Kate skilt

Ingen gifte seg med å bli skilt, men ting endres. Folk forandrer seg. Det er en uheldig realitet i dagens generasjon. Nyere overskrifter av reality tv-sensasjoner John og Kate Plus 8 og deres skilsmisse arkivering er en trist påminnelse om at det kan skje med det beste av oss. Jeg har vært heldig som en finansiell planlegger for ikke å ha vært involvert i mange gale skilsmisse saker, og for de få som jeg har vært involvert i, er det mer enn min andel enn jeg vil ha. Etter skilsmissen er endelig hvor moroa begynner.

I en enkel skilsmisse deles eiendelene ned i midten, og for det meste går alle bort glade. Men i noen tilfeller blir det mye mer komplisert. For eksempel, la oss si at ex får huset og noen av aksjene, og du er igjen med resten. Hvis de samlede porteføljene ble tildelt hensiktsmessig, har de drastiske markedssvingningene sannsynligvis forlatt dem helt ut av whack. For en finansiell planlegger som meg selv, er det ikke noe mer plagsomt enn en utjevnt portefølje. På et felles marked kan virkningen ikke være like alvorlig, men det er ingen nyheter for noen at vi ikke er i et felles marked. Etter at eiendelene er delt, er det viktig at porteføljene justeres så snart som mulig. I tillegg til det, er det noen flere ting du vil vurdere.

Utsettelse

De fleste post-skilsmisse individer går ikke rundt planlegging relaterte problemer i mange måneder eller til og med år, tar tid å gjenopprette følelsesmessig i begynnelsen. Du må innse hvor viktig det er å ikke utsette. De fleste, med hjelp av advokater, vil fokusere på skatteimplikasjonene av eiendelene når de deler opp ting. I tillegg til skatteaspektet må vi også se på mottakerne av eiendomsbeskyttelse. Skilsmisse kunder har ofte betydelige pensjonskontoer eller andre eiendeler styrt av mottakerbetegnelser.

Husker du 401k på jobben?

Mange ganger vil du glemme mottakerne du hadde på din 401 (k) konto, kanskje livrenter, eller annen form for pensjonskonto. Når skilsmissen er endelig, vil du være sikker på å dobbeltsjekke og oppdatere disse mottakerne tilsvarende. Jeg er ikke stor fan av å holde for mye papirarbeid, men i dette tilfellet vil du beholde en kopi. Med firmaet mitt, vil vi alltid ha en kopi av mottakerens betegnelsesskjema for enkelhets skyld.

Vær spesifikk

Når klientene skilsmisse, er det en god sjanse at det er et kritisk område for å sørge for at ting er riktig stavet ut for hverandre. Et aspekt som ofte overses er forsikringspolicyene. Med skilsmisse er nært forestående, kan formålet med forsikringen nå ha endret seg. Er det fornuftig å fortsette med retningslinjene? Hva med om det er oppbygget kontantverdi i politikken? Skilsmisse gir et spørsmål om en ektefelle opprettholder, etter skilsmisse, en "forsikringsbar interesse" i den andre ektefellens liv eller evne til å fortsette å tjene en inntekt på nivåer som er etablert eller forventet på skilsmåletidspunktet. Et annet aspekt er at barnestøtte ikke bare er nødvendig, men alt nødvendig, og sørg for at den betalende ektefellen har nok livsforsikring til kontoen dersom noe skulle skje med dem. Som du kan se, er det flere detaljer som skal utarbeides.

Høyskolebesparelser

Når barna er involvert, det er da det pleier å bli mer interessant. Ofte enn ikke, vil begge foreldrene være enige om at lagring for høyskole er i beste interesse for barna, vanligvis i form av en 529-plan. En ting å tenke på er at bare en forelder kan være eieren av kontoen. Hva er problemet i det? Vel, hvis din tidligere ektefelle er eier på kontoen, vil de alltid ha tilgang til å utbetale midlene til enhver tid. Skilsmissepar bør vurdere å utpeke en uavhengig tredjepart som har kontroll over kontoen.

Bli ferdig

Uten et nøyaktig bilde av sivilinntekt, utgifter, eiendeler og forpliktelser, kan du få et dårlig oppgjør. Discovery er utformet for å avdekke uberegnede og skjulte eiendeler, ukjente forpliktelser og manglende informasjon, men den beste praksisen er å gjøre dine egne lekser også. Skatteformularer, finansielle dokumenter og til og med sikkerhetskasser vil hjelpe deg å kompilere en komplett og nøyaktig balanse av dine ekteskapelige eiendeler. Deretter kan du verdsette eiendeler og gjeld, og identifisere hvilke som er ekteskapelige og som er separate.

Ikke glem skatt

Oppgjøret kan ha alvorlige konsekvenser hvis du tar et aktivum som vil resultere i en stor skatteregning, mens din ektefelle får en eiendel med en liten skatteregning. Hjemmet er ofte den største aktiva i en skilsmisse og har vanligvis det mest sentimentelle vedlegget. Kjøpe din ektefelle kan virke som det beste alternativet, men vær forsiktig med mulige skattemessige konsekvenser av å gjøre det. Kjøpe hjemmet kan føre deg ned en vei for gjelds ødeleggelse.

Til slutt

Når du begynner skilsmisseforhandlinger, sørg for å søke advokat. Selv i en "god" skilsmisse når du tror du kan avgjøre problemer uten advokat, vil du bli overrasket over de små tingene som kan oppstå som eiendomstvister, investeringer, og hvem vil vinne forvaring av barna. Små løfter kan lett glemmes, og det er best å få det skriftlig. Se etter advokat som spesialiserer seg på skilsmisse for å sikre at ting blir tatt vare på riktig.

Skrive Inn Din Kommentar