Penger

Tjen penger som en stemme skuespiller: Slik kommer du i gang med å lese lydbøker

Tjen penger som en stemme skuespiller: Slik kommer du i gang med å lese lydbøker

Mens lesere og forfattere har sett skeptisk på fluktuerende utgivelsesbransjen de siste årene, har et litterært marked tatt oss alle en overraskelse: lydbøker.

Et eller annet sted langs veien for lange pendler og allestedsnærværende smarttelefoner, brøt et marked for lydbøker ut: folk som ikke ellers leser mye.

Dette eksploderende markedet gjør det viktig for forfattere og utgivere å få bøker til lydform og på de mest populære plattformene - Audible (Amazon) og iTunes.

Skriv inn Amazonas Audiobook Creative Exchange (ACX), som kobler lydbøker fortellere med bøker for å fortelle.

Som andre publiseringstjenester finner du på Amazon - CreateSpace for utskriftskrav, CDer og DVDer; og Kindle Direct Publishing for ebooks - ACX forenkler prosessen med å lage en lydbok fra start til slutt.

Hvis du er en skuespiller eller voice-over artist, kan du tjene penger på dette markedet.

Ikke sikker på hvor du skal begynne? Her er vår guide.

Slik starter du Narrating lydbøker

Skuespilleren Kris Keppeler har gjennomgått stemme-over-arbeid i ca 10 år. Hun gjør nå sin heltid i live fra voice-overs, skuespill og skriving.

Om lag 70% av stemmeavtalen er fortellende lydbøker, noe hun har gjort i fire år.

"Jeg begynte gjennom freelancing og bud på jobb," Kris forklarer. "Jeg byder på en kort lydbok og har det, og det gikk bra. Da ACX kom sammen, begynte jeg å auditionere der ... Det er tatt litt for å oppdage hvor stemmen min passer. "

Basert på hennes erfaring, deler Kris noen råd - og advarsler - for alle som er interessert i å lage lydbøker.

Hvem bør narrere lydbøker?

"Lydbøker er en av de enkleste tingene å komme inn i voice-over," ifølge Kris.

"Og stemmen min passer bare med lydbøker. Skuespillere er spesielt innstilt for lydboksarbeid, av naturen til treningen. "

Det er fordi skuespillere lærer å representere flere tegn, som er nødvendige for fiksjonsberetninger spesielt. Selv for ikke-fiksjon, kan opplæringstrening hjelpe deg med å animere beretning og lage en bok interessant.

Lær riktig teknikk

Før han landet sitt første konsert gjennom ACX, sendte Kris audisjoner til plattformen i godt over et år.

Hvorfor tar det så lang tid å lande en konsert?

Noen av det, sier Kris, er bare å lære hvordan man forteller riktig. "Jeg hadde litt coaching som endelig brakte meg til å gjøre en ganske god jobb."

Forfatter Joanna Penn registrerte lydversjonene av noen av hennes egne bøker. Hvis du ikke har råd til coaching, tilbyr hun tips til nybegynnere på The Creative Penn for å hjelpe deg med å komme i gang.

Noen triks å vurdere:

 • Hvis du er ny på opptak, planlegg økter noen dager fra hverandre for å sikre at du har nok energi.
 • Prøv å unngå meieri før du tar opp. Det samme gjelder for mat som jordnøtt smør eller noe som tetter opp munnen eller halsen (yeck!).
 • Prøv å modulere pusten din slik at du ikke ender opp med å holde pusten. Dette har en reell effekt på utholdenhet.

Finn din nisje

En gang hun hadde mestret lydboksens lese teknikker, sier Kris, hun måtte finne sin nisje.

Hun brukte prøve og feil. Hun tok hva som helst fortellingsarbeid kom seg, og lyttet til tilbakemeldinger fra klienter. Når en forfatter likte stemmen hennes, visste hun at det var en god form.

"I voice-over generelt er det så mange forskjellige sjangere ... De fleste finner at du har visse spesialiteter, og enkelte passer ikke."

Når du kjenner stemmen din og hvilke sjangre som passer best, sier hun, jobber kommer mye raskere.

Kun audisjon for konserter som passer din stemme, og suksessraten er mye høyere. Du kan også søke etter bøker etter sjanger.

"Jeg blir litt av en nonfiction-spesialist," sier Kris. "[Når det gjelder fiksjon], er det vanskelig å lære å gjøre de forskjellige stemmeene ... Fiksjonsbøker er tungt karakterbaserte, så du må håndtere [de] med mindre du er ansatt for å jobbe med en gruppe, men det er ikke så vanlig. "

Hva du trenger å vite før audisjonering

Før du bruker måneders audisjonering til å lande din første konsert, har vi noen tips for å hjelpe deg med å komme i gang.

"Du må definitivt trene," advarer Kris. "Hvis du regelmessig lytter til lydbøker og liker dem, er det et godt utgangspunkt. Men du må ha et reelt ønske om å gjøre denne typen arbeid, fordi det er mye arbeid. "

Hvordan forteller en lydbok forskjellig fra bare å lese en bok høyt?

"Når du leser en bok, ser du og hører ting i tankene dine," forklarer Kris. "Når du forteller den boken, hva du ser og hører i tankene dine, må du da vokalisere. Det er ikke lett! "

Fordi en lydbok lytteren avhenger helt av fortellingen din, er det viktig å male bildet akkurat (og møte forfatterens visjon). Det er en distinkt forskjell fra annet voiceover-arbeid, som reklamefilmer - hvor bilder eller video utfyller fortellingen.

På grunn av dette behovet for å tegne leseren inn i en ferdig verden, krever narrating fiksjon skuespillerkompetanse. Ikke alle er kuttet ut for det.

Men, "nonfiction har sin egen utfordring," peker Kris ut."Noen ganger det du leser er litt tørt, men du må fortsatt gjøre det interessant."

Hun sier at det ikke nødvendigvis betyr noe om en bok er interessant å henne.

"På dette tidspunktet, om det er eller ikke, forteller jeg det og finner de interessante brikkene for meg og legger det i stemmen min," sier Kris.

Selv om du ikke liker innholdet, kan du likevel nyte prosessen med å produsere boken til leserne.

Utfordringene i Audiobook-fortelling

"Spesielt hvis du jobber gjennom ACX, må du gjøre det som produserer deg selv," Kris sier, "[Det er] redigering og mestring selv. Det er en teknisk læringskurve. "

Lydbøker krever timer og timer med redigering, noe som gjør dem mye mer arbeidsintensive enn mange andre voice-over-arbeid.

"Det jeg lærte å redigere mindre jobber, bidro mye til å kunne hoppe inn i lydbøker, sier Kris.

Så du kan vurdere å starte små.

Søk på nettet for taleoverføringsjobber - du finner reklamevideoer på fem minutter eller bedriftens treningsvideoer på 5-15 minutter.

Selv nettkursvideoer som krever noen timer med voice-over, er mye kortere enn de fleste lydbøker, som går nærmere 10-15 timer. Skru ferdighetene dine på mindre jobber og arbeid deg opp til lengre prosjekter.

Hva med å utnytte de tekniske tingene til en lydredigerer? Kris sier at for det du betaler, er det vanligvis ikke verdt det for en lydbok.

Du forventes å registrere, produsere og levere et ferdig produkt. Eventuelle ytterligere hjelpe deg med å få inn vil kutte inn i din lønn. Kris sier at du er bedre bare å lære å gjøre det selv.

Creative Penn tilbyr også en få redigeringstips du har kanskje ikke vurdert:

 • Unngå sidebrytende lyder - les fra en tablett, tenne eller annen elektronisk enhet.
 • Slå av en hvilken som helst enhetens wifi-tilkobling og sett dem til flymodus for å unngå statiske lyder. (De kan være der, selv om du ikke kan høre dem.)
 • Hver ACX-fil må være et enkelt kapittel i boken. Det er lettere å registrere disse som separate filer, heller enn å kutte opp senere.
 • ACXs tekniske krav betyr at du må legge til noen få sekunder romtone i begynnelsen og slutten av filen.

Hvor mye penger kan du gjøre for å lese lydbøker?

ACX fastsetter ikke eller anbefaler priser for produsenter å lade.

Men det peker på at mange fortellere er medlemmer av SAG-AFTRA-foreningen, som viser minimumsrestriksjoner.

Disse garanterte prisene varierer avhengig av utgiver / produsent, og ACX sier at SAG-AFTRA-medlemmer registrerer på plattformen "kan akseptere ikke mindre enn $ 225 per ferdig time" for et flatprosjekt.

Forfatter Roz Morris forteller at forfattere kan forvente å betale rundt $ 200 per ferdig time for lydbøker fortellelse.

Kris sier imidlertid at de fleste freelance lydbøker arbeid vil bli betalt i royalties. Som du kanskje gjetter, reduseres dette forfatterens opprinnelig kostnad - samt risikoen ved å ansette deg.

Mens ACX kan være et godt sted å finne arbeidet, er lønnen vanligvis lavere, spesielt sammenlignet med freelance megler nettsteder som ikke er dedikert utelukkende til lydbok fortelling.

Når du spiller inn en lydbok med ACX, velger du mellom å sette din egen per-timers hastighet eller splitte royalties 50/50 med rettighetshaveren (vanligvis bokens forfatter eller utgiver).

Hvis du tar ut en fast pris, vil du bli betalt etter at boken er fullført. Royalties betales månedlig basert på salg fra foregående måned.

For det meste fokuserer Kris på korte bøker som hun raskt kan fullføre. Og hun får betalt en flat rate på ca $ 100 per ferdig time, i stedet for royalties.

"Jeg har gjort kongelige tilbud, men bare på ACX med korte bøker," forklarer Kris.

"Jeg vil ikke knytte tiden min, fordi du [vanligvis] gjør svært lite på royalty-bøker ... Jeg har fire royalty bøker [på ACX], og ca $ 20 trickles i hvert kvartal. "

Hvorvidt en royaltyavtale lønner seg, er i stor grad basert på en forfatters plattform, peker The Creative Penn på. Forskning en forfatter før du signerer en avtale.

Hvis du bare ser etter en rask jobb og ikke er opptatt av langsiktig salg, kan du jobbe med forfatter uavhengig av publikum. Sett en flat rate, og få pengene dine når jobben er ferdig.

Men hvis du ønsker å utvikle et langsiktig forhold til en forfatter og du har funnet noen med et stort publikum, kan du bli bedre med royaltyavtalen.

På lang sikt kan du tjene mye mer penger i salgskvoter. Ditt arbeidsforhold med forfatteren vil også bli styrket, fordi du blir investert i bokens suksess.

Hvor finner du Audiobook Work

Som med ethvert frilansarbeid, kan du bestille en konsert direkte med klienten i nettverket ditt, slik at du får mest mulig autonomi når du setter pris på.

Koble til en klient gjennom en freelance megler som Upwork og Freelancer tilbyr mindre autonomi og vanligvis lavere priser enn å jobbe med noen direkte.

Bud gjennom et utvekslingssted som ACX tilbyr det laveste av begge.

"Jeg går bare ut til ACX når jeg ikke har annet betalt arbeid," aksepterer Kris.

ACX gjør det også vanskelig å oppnå en av stifter av vellykket frilansearbeid: Gjenta klienter.

Kris sier plattformen er egentlig ikke satt opp for å koble forfattere med fortellere på lang sikt. I stedet auditionerer du for hver jobb. Det eliminerer en stor mulighet for fortellere å jobbe med forfatter på en serie eller fremtidige bøker

Direkte kobling gjennom en frilans megler tilbyr denne muligheten. Kris sier det var hvordan hun fant forfatteren av denne serien bøker på Wicca, som har tilbudt (og fortsetter å tilby) sitt løpende arbeid.

Hva ACX er Bra for, sier Kris, bygger din portefølje.

Hvis du bare er i gang, gir plattformen deg en mulighet til å finpusse koteletter.

Øv din narrating og redigering ferdigheter gjennom auditions, og forbedre fra forfatter tilbakemelding. Når du lander noen konserter, bruk dem som prøver for å lande kunder andre steder.

Som lydbøker øker i popularitet, ser Kris flere lydbøker på Upwork. Freelancer, sier hun, pleier å være bedre for generelle voice-over-konserter, men ikke lydbøker fortelling.

Audiobook Forteller Must-Haves

Kris topp tips for alle som kommer inn i voice-over-arbeid er å investere i en god mikrofon og hodetelefoner.

Tidlig på, sier hun, "Jeg mistet jobben fordi Jeg hadde ikke et veldig bra par hodetelefoner, og det var bakgrunnsstøy jeg ikke hørte. Hvis du sender noe ut som ikke er godt nok, vil de aldri ansette deg igjen. "

Til slutt ansatt hun en profesjonell for å forbedre oppsettet hennes. Hun sier at hun ønsker at hun hadde gjort det foran, istedenfor DIYing.

En god forsterker eller lydbok kan også bidra til å rydde opp lyden og eliminere bakgrunnsstøy. Kris advarer mot å kjøpe en billig en - det er et verktøy verdt å bruke penger på.

Til slutt, "Du må ha lyst til å lære den tekniske delen av det," sier Kris. "Du kan ødelegge en lydbok med dårlig redigering."

Hvordan komme i gang

ACX tilbyr omfattende veiledninger og vanlige spørsmål til forfattere, fortellere og utgivere, så prøv dem før du kommer i gang.

Her er en oversikt over hvordan det fungerer:

 1. Lag en profil for å detaljere opplevelsen din.
 2. Last opp prøver til profilen din for å vise frem dine ulike ferdigheter - aksenter, sjanger, stil, etc.
 3. Bestem om du alltid vil bli betalt per ferdig time eller av royaltyavtaler, eller hvis du er åpen for enten.
 4. Søk etter bøker forfattere / utgivere har lagt ut, og skriv inn noen få minutter av manuskriptet til audition for konserten.
 5. Når du er valgt av forfatteren / utgiveren, sender de deg et tilbud. For å ta jobben, godta tilbudet. Alt dette skal skje gjennom ACX (ikke over telefon eller via e-post) for å sikre at kontraktsvilkårene er på rekord.
 6. Ta opp og rediger en 15-minutters prøve for tilbakemelding før du registrerer og rediger hele prosjektet. De har også rett til å godkjenne eller be om endringer når du har sendt inn hele prosjektet.
 7. Du vil bli betalt en fast pris ved fullføring og godkjenning av prosjektet eller månedlige royaltybetalinger basert på boksalg.

Hvis du nettopp har begynt i voiceover-arbeid, kan du prøve å bla Upwork for mindre prosjekter du kan bruke til å finne din stemme, bygge dine tekniske ferdigheter og utvide porteføljen din.

Eller nå inn i nettverket ditt, og bli kreativ for å finne freelancing-spill på egen hånd.

Din sving: Har du laget penger som forteller lydbøker? Hvilke tips kan du legge til?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer.

Skrive Inn Din Kommentar