Liv

9 måter å overleve å være strandet i en flyplass - uten å gå i stykker

9 måter å overleve å være strandet i en flyplass - uten å gå i stykker

Reiser er min favorittaktivitet på planeten.

Men jeg forstår helt hvorfor noen hater det - spesielt flybillett. Avbestillinger, forsinkelser, folkemengder, hodepine; når det ikke går jevnt, kan det være ganske elendig.

Heldigvis, over miles og årene, har jeg lært noen måter å overleve å sitte fast på flyplassen - uten å gå i stykker (eller sint).

Her er ni av mine beste overlevelsestips.

1. Alltid bære disse 6 tingene

Selv om jeg sjelden sjekker en pose, vet jeg at det ikke alltid er et alternativ for mange mennesker.

Enten du går på eller sjekker, anbefaler jeg at du aldri går ombord på et fly uten disse nødvendighetene:

  • Snacks: Flyplass mat = bleh. Hvis du er strandet for lenge nok, må du selvfølgelig kjøpe litt - men sunne snacks kan tide deg over med kort forsinkelse.
  • Tom vannflaske: Du kan ikke bringe væsker gjennom sikkerhet - men en tom flaske? Du er gylden. Ikke bli offer for $ 4 flyplassvannet.
  • Varm sweatshirt: Det er som universell lov av flyplasser og fly som de er enten varmere enn Florida i juli eller kaldere enn Chicago i januar. Hvis du ikke ender med å bruke den - men la oss være ekte, vil du sannsynligvis - du kan bruke den som en pute.
  • Tannbørste og tannkrem: Når du har en grov reisedag, kan tannbørsten gjøre en verden av forskjell. Stol på meg på denne.
  • Telefonlader: Trenger du virkelig en forklaring?
  • God bok: Bøker trenger ikke strøm. Så i stedet for å kjempe ved utløpet med en haug med randos, kan du berike hjernen din i din egen plass.

2. Invester i karma

Selv om flere og flere flyplasser kommer ombord, har ikke alle dem gratis Wi-Fi. Og jeg kan fortelle deg fra erfaring: Boingo er det verste.

Så selv om det ikke er et viktig, vil jeg gi deg beskjed om Karma Go, en $ 99 mobil hotspot-enhet. (Nei, de betaler meg ikke for å si det.)

Ja, det er en kostbar forhåndskostnad, men for hyppige reisende som trenger Wi-Fi, kan det være verdt det. I tillegg får du gratis data når noen bruker enheten din!

3. Kjenn dine rettigheter

Dessverre vil det vanligste problemet ikke føre til noen penger i banken: Den føderale regjeringen krever ikke at flyselskapene tilbyr noen kompensasjon for en forsinket flytur.

Det gjelder også avbestillte flyreiser. (Hvis du reiser til eller fra Europa, er reglene forskjellige.)

Men selv om du ikke har rett til det, kan du fremdeles be om mat, hotell- og taxikuponger, hyppig flyer miles eller flyselskapskreditt. Hvis du er heldig, kan flyselskapet gi deg noe i navnet på god kundeservice.

Og hvis du er uvillig bumped fordi flyet ditt er overbooket, er du kvalifisert for noen store penger: Ankomme mer enn to timer for sent, og flyselskapet skylder deg å firedoble prisen på billetten din, opp til $ 1,350!

Nysgjerrig for flere detaljer? Klikk her for et omfattende blikk på passasjerettigheter for flyselskaper.

4. Vær fin

Se, jeg vil at du skal være oppmerksom på dine rettigheter - men jeg vil ikke at du skal være en jerkface om dem.

Å være strandet i flyplassen suger, og ingen vet bedre enn de som jobber på flyplassen.

Så ikke ta det ut på dem: Vær snill, vær tålmodig.

Husk: De ønsket ikke denne snøstorm eller mekanisk svikt på deg. De vil sannsynligvis gå hjem til sine familier så mye som du gjør. Den eneste forskjellen er at du ikke blir skrek på med en god tur med svært unmerry passasjerer.

Så vanskelig som det kan være noen ganger, å være fint, lønner seg. En portagent overrasket meg med en oppgradering av forretningsklasse på et utenlandsfly, bare fordi jeg var tålmodig under en lang forsinkelse.

5. Bestill ditt hotell

Så snart du vet at du skal sitte fast over natten, få et hotell på hornet. Bestill for den kvelden, og hvis det ser ut som en massiv forsinkelse, et par ekstra bare i tilfelle (etter å ha sjekket på hotellets avbestillingsregler, selvfølgelig).

Takket være loven om tilbud og etterspørsel, Noen hoteller tar opp prisene så fort de finner ut om reiseproblemer - slik at booking med en gang kunne bety bedre priser.

Hvis du ikke finner tilgjengeligheten i nærheten av flyplassen, ikke vær redd for å våge lenger unna. Med spredning av ridesharing-tjenester, kan det være å spare deg ganske mye penger for å holde seg utenfor flyplassen generelt.

6. Vend på kredittkortet ditt

Hvis du har betalt for billettene dine med et kredittkort, er det på tide å lese utskriftene.

Fordi du kanskje bare blir heldig: Noen tilbyr refusjon for reisetap.

My Chase Safir Reserve-kort, for eksempel, refunderer kostnaden for måltider og losji når flyreisen er forsinket med mer enn seks timer eller krever en overnatting. Politikken dekker opptil $ 500 per billett for kortinnehaveren, deres ektefelle eller innenlandspartner og avhengige barn under 22 år. (Jeg fikk ikke betalt for å fortelle deg det heller.)

7. Hopp på Twitter

Får ikke noe trekk med flyselskapet i person eller på telefon? Prøv sosiale medier.

Det høres gal, men Jeg har fått utmerket service ved å sende ut tweets og @mentioning selskapet. Selv ved anledninger hvor jeg ikke hadde lykke over e-post eller på telefon, har de svart meg raskt via tweet.

Og jeg tror ikke det er bare fordi jeg er med media heller; Selv flyselskapsrepresentanter gjør det samme forslaget.

8. Kjøp et salongpass

Flyplasssalonger koster vanligvis rundt $ 50 per dag og kan virke som en ublu kostnad - til du sitter fast i en betydelig mengde tid, det vil si.

Det er fordi de tilbyr utsalgssteder, private wifi, dusjer, komfortable sitteplasser, snacks og, viktigst, gratis drikker.

Hvis du planlegger å tilbringe de neste 12 timene som legger opp på flyplassen baren, kan en dagspass til en salong spare deg for mye penger.

Lounger har også en dedikert servicedisk, hvis representanter kan hjelpe til med å bestille fly, noe som hjelper deg med å unngå de sisypheanske linjene i hovedområdet.

9. Finn et stille sted å sove

Hvis du ikke ønsker å overnatte på gulvet (brutto), kan Sleeping in Airports bli din nye beste venn. (Fortsatt ikke betalt.)

Dette nettstedet avslører alle de beste krokene og krokene for å hvile hodet ditt, pluss mye annen informasjon som kan hjelpe deg med å overleve din forsinkelse uskadd.

Da min beste venn ble strandet i fjor, brukte jeg nettstedet til å finne et yoga rom inne i flyplassen - og hun fikk en god natts søvn (gratis!).

Å bli sittende fast i flyplassen er en av livets store irritasjoner. Men når tålmodigheten din går tom, husk at alt er det: en irritasjon.

Det er et ekstraordinært privilegium å reise - spesielt i en gigantisk metallkasse i himmelen.

Din sving: Har du noen gang blitt sittende fast i flyplassen? Noen tips for å dele?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.


Skrive Inn Din Kommentar