Penger

Er du super generøs på jobb? Denne studien sier at det ikke kan være bra

Er du super generøs på jobb? Denne studien sier at det ikke kan være bra

"Hei, kan du gjøre meg en tjeneste?"

Hvis du er en giver eller en person, kan det hende at disse ordene sender en ufrivillig rystelse ned i ryggraden din - du vet at det er vanskelig å si nei.

Det er enda vanskeligere å si nei til folk på jobb. Vi ønsker alle å bli likte og akseptert av våre medarbeidere, ikke sant?

Jeg gir deg tillatelse til å slutte å være så hyggelig på jobb.

Det er lett å bli vant til å gi alt du har til å hjelpe andre, bare for å ende opp med å brenne ut eller verre - bli gjengjeld for alle rundt deg.

Men ikke bare ta mitt ord for det, smarte på Harvard Business Review sikkerhetskopierer konseptet med vitenskapelig forskning.

Adam Grant og Reb Rebele studerte arbeidere på en rekke felt. De oppdaget at de som gir de beste personlige og faglige bidrag på arbeidsplassen, er de som setter gode grenser og gjør tid til å jobbe med sine egne mål.

Forskerne påpeker det arbeidstakere som hele tiden slipper alt for å hjelpe sine medarbeidere ender opp energidrevet og mindre i stand til å fokusere på egne jobber.

Det skaper et perfekt miljø for ulykkelige, utbrente ansatte - et scenario som påvirker hele organisasjonen.

I utgangspunktet er det kontraproduktiv arbeidsadferd.

Hvor generøs er du på arbeidsplassen?

Nøkkelen til å unngå å være unødvendig imøtekommende på arbeidsplassen er å forstå hvor du faller på hva Grant og Rebele kaller "generøsitetsspekteret."

Når du skal finne ut hvordan du kan forhindre overextending selv, Det hjelper også å vite hvor dine kolleger er på spekteret.

1. Selvløse Givere

Disse menneskene gir fritt tid, men angir ikke effektive grenser eller begrensninger på tilgjengeligheten. Det betyr de er ofte utmattet til det punktet at de ikke kan hjelpe andre, som understreker dem enda lenger og skaper en ond syklus.

2. Selvbeskyttende Givers

Her er det søte stedet de fleste av oss bør streve for å nå. Disse menneskene er sjenerøse, men stiller også grenser for seg selv for å forhindre utbrenthet.

Ved å håndtere følelsesmessige og fysiske ressurser effektivt, opprettholder de sin evne til å være kontinuerlig sjenerøs.

3. Matchere

Noen mennesker viser sin generøsitet ved å handle favoriserer med andre. Det er en transaksjonell tilnærming som forskere sier, legger til mindre samlet verdi til generøsitet fordi du kontinuerlig holder poeng.

På den annen side kan dette trekket komme til nytte når du arbeider med den neste typen person.

4. Takers

Vi kjenner alle til noen som uventet tar hva de kan få fra folkene rundt dem. Du vil identifisere disse typer medarbeidere så raskt som mulig - de vil pålegge deg tid og drenere ressursene dine i et blikk av øye.

Vær fin - men ikke for bra

Jeg har snakket om kostnaden for å være så fin på arbeidsplassen og hvordan du kan identifisere generøsitetstrekkene i deg selv og andre, men hva med å sette det i praksis?

Anbefaler jeg deg til å dukke opp på jobb i morgen og bare tilfeldigvis banke papir fra dine medarbeiderbure eller grille på folk i bryterommet?

Selvfølgelig ikke (men det høres morsomt ut ...)

Her er hva forskningen koker ned til: Forstå at når du ofrer deg selv, kommer det til en pris.

Hvis du kan redusere kostnadene ved å sette grenser og lære grensene dine, vil du ikke være like utsatt for utbrenthet eller ende opp med å motstå dine kolleger.

Jeg skjønner at dette er lettere sagt enn gjort. Jeg forstår det, jeg er også en folkevenner.

Jeg elsker det virkelig når folkene rundt meg er lykkelige, så jeg har det vanskelig å si nei til kollegaens forespørsler (Åh hei kollega, jeg mener ikke din forespørsler…).

Jeg antar at det kommer fra en lang historie med freelancing, hvor glede kunden kan gjøre forskjellen mellom anstendig måltider eller ramen for en måned.

På den annen side kjenner jeg meg selv godt nok til å forstå om jeg sier ja til alt alle ønsker, jeg er en crankypants av høyeste rekkefølge.

Når jeg trenger å tømme i min generøsitet og hjelpsomhet, minner jeg meg selv om jeg ikke bare er egoistisk. Å si nei en gang imellom fordeler alle, fordi en avslappet forfatter er en produktiv forfatter.

Pass på fristelsen til overkompensasjon for nyansatte

Det er spesielt vanskelig for folk med nye jobber eller de som bare går inn i arbeidsstyrken for å ringe tilbake på generøsitet.

Det er veldig fristende å godta alt som noen spør deg om for å få et godt inntrykk.

Dessverre kan denne tilnærmingen komme tilbake.

  1. Du er sårbar overfor Takers. Husk: Takers er villige til å pålegge omtrent alle, og nye medarbeidere som kan ha en ekstra vanskelig tid å si nei, er spesielt sårbare.

  2. Du kan virke inkonsekvent. Hvis du i hovedsak er enig i å gjøre ting for å få validering og aksept av dine medarbeidere, vær forberedt på å bli enige om resten av tiden på organisasjonen. Hvis du er enig med deg, vil folk lure på hvorfor du er plutselig så standoffish og villig til å hjelpe deg.

  3. Du kan virke ubehagelig. Å gjøre ting for medarbeidere er en populær form for sosial valuta, men det er lett å ta det for langt og til slutt ser ut som om du bare prøver å få folk til å like deg. Det vil ikke gi deg en god start på en ny jobb.

Enten du har hatt den samme jobben i flere tiår, bare landet en ny eller er et nyopptjent medlem av arbeidsstyrken, ta deg tid til å finne ut hvordan du kan håndtere din generøsitet. Det er en viktig del av å være en god ressurs for bedriften din - uten å ofre din sunnhet.

Din tur: Hvordan unngår du generøsitet utbrenthet?
Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun sværger den tiden hun tok med donuts var ikke et hemmelig grunnlag for validering.

Skrive Inn Din Kommentar