Liv

9 måter å få gratis eller billig terapi når du ikke har helseforsikring

9 måter å få gratis eller billig terapi når du ikke har helseforsikring

Når du har dårlig eller ingen helseforsikring, kan du prioritere andre problemer i forhold til mental helse. Dette kan bety at du ignorerer utiagnostiserte problemer eller hopper over behandling du vet du trenger.

Selv om du ikke lider av psykiske problemer, kan du forsømme behovet for støtte gjennom en stor livshendelse når du ser kostnadene ved behandlingen.

Som med enhver fysisk lidelse, kan ikke å søke psykisk helsevern være skadelig for helsen din på lang sikt.

Istedenfor å gi omsorg eller avvikling i gjeld over medisinske regninger, Prøv disse alternativene for å finne rimelig eller gratis rådgivning og andre psykiatriske tjenester.

1. Få rimelig helsevern

Hvis du ikke har arbeidsgiverstøttet forsikringsdekning, og du ikke har råd til privatforsikring alene, kan du bli underlagt en avgift i henhold til Affordable Healthcare Act.

For assistanse, søk på Healthcare.gov. Du kan motta hjelp som dekker kostnadene ved forsikring, eller du kan kvalifisere til gratis helseforsikring gjennom statens Medicaid-program.

Når forsikringen feiler deg, er det noen flere alternativer for å få den omsorg du trenger.

2. Finn en opplæringsklinikk

Som andre områder av helse og medisin, trenger utøvere å øve med offentligheten før de blir kliniske eller rådgivere psykologer.

Det er gode nyheter for noen av oss som vil spare penger på terapi.

Treningsklinikker er vanligvis plassert i nærheten av eller som en del av universiteter. Du vil delta på økter med en utdannet student overvåket av en lisensiert psykolog. Disse klinikkene belaster vanligvis på glidende skala (som kan være så lav som $ 0, hvis det er hvor skaleren din glir ...)

For å finne en i nærheten av deg, kan du bla gjennom Forening for Psykologisk Training Clinics for medlemsklinikker. Eller bare søk "psykologi trening klinikk" [din by]. "

3. Besøk et fellesskap for mental helse senter

"Fellesskapets psykiatriske sentre tilbyr kostnadsfrie eller lave kostnader terapi alternativer og tjenester dekket av Medicaid forsikring," sier Julie Hanks, LCSW, på Psych Central.

Finn et senter gjennom Department of Human Services på statens regjeringens nettsted.

Du kan også finne tjenester gjennom private ideelle organisasjoner. YMCA tilbyr lavpris / glidende skalaadferdshelse og familie tjenester for barn og voksne.

4. Delta i en støttegruppe

Mens du savner personlig omsorg og fullstendig anonymitet til private økter, kan støttegrupper være den perfekte løsningen for gratis eller billig behandling.

Organisasjoner som Depression and Bipolar Support Alliance (DBSA), Angst- og Depresjonsforeningen av Amerika (ADAA), Anonyme Alkoholikere (AA) og Narkotika Anonym (NA) Vertsfrie samfunnsstøttegrupper, personlig eller online.

Hvis du vil jobbe med en bestemt terapeut, men ikke har råd til private økter - fordi du mistet forsikringsdekning, for eksempel - spør om de tilbyr gruppesesjon. Disse bør komme til en lavere pris du kan ha råd til utenom lommen.

5. Forhandle og be om rabatter

Du kan kanskje ikke skjønne det, men dine medisinske regninger er helt omsettelige. Av en mye.

Ikke vær redd for lowball her - dette er ikke en forretningsavtale, så du trenger ikke å bekymre deg for å gjøre et dårlig inntrykk.

Når du mottar en regning for tjenester, ta kontakt med leverandøren for å bare fortelle dem at du ikke har råd til det. De kan være villige til å kutte kostnadene med mer enn halvparten hvis du kan betale en bit på forhånd.

Hvis du ikke har kontanter hendig, be om en betalingsplan. Få på det før regningen går til samlinger, og be om en månedlig betaling du kan håndtere for å unngå en hit til din kreditt for sen betaling.

6. Se en lege på nettet

Du kan være skeptisk, men telehealth (eller telemedisin) er legitim og kan spare deg for massevis av penger på helsevesenet.

Gjennom en app som Teladoc, kan du møte med en helsepersonell (for fysiske eller psykiske problemer) for en brøkdel av kostnaden for en tur til klinikken.

Telemedisin leger kan diagnostisere, anbefale behandling og til og med foreskrive medisinering hvis nødvendig.

Du kan til og med få din terapi via tekstmelding - når som helst du vil - gjennom Talkspace! Planene starter på $ 49 i uken.

7. Stå på ditt åndelige fellesskap og ledere

Hvis du er involvert i en organisert religiøs gruppe, kan du finne den hjelpen du trenger i det samfunnet.

Er organisasjonen vert for gratis støttegrupper eller retreater hvor du kan koble deg til andre i din situasjon? Kanskje din tjener eller andre ledere i samfunnet tilbyr gratis individ eller par rådgivning.

Hvis du er bekymret for å åpne opp om kampene dine i et lite samfunn, husk: Alle som kommer til gruppeterapi, er på jakt etter hjelp, akkurat som du er.

8. Bruk tjenester på skolen eller høyskolen

Høyskole- eller universitetsstudenter (og fakultet) har sannsynligvis tilgang til helsetjenester gjennom skolene sine. Din undervisning og avgift subsidierer dem, så du kan like godt dra nytte av det!

Barn som er påmeldt en K-12-skole, kan også få tilgang til økter med en skolerådgiver. Lene på disse alternativene når familien din ikke har råd til private psykiatriske tjenester.

9. Ta kontakt med Internett

Å gå online for å diagnostisere sykdommen din er ingen erstatning for profesjonell diagnose og behandling.

Men hvis du allerede vet hva du har å gjøre med, kan det hende at du rådgiver en relevant foreningens nettsted når du har spørsmål og mangler tilgang til en lege.

For eksempel, hvis du lider av angst, kan du finne pålitelige ressurser på disse nettstedene:

  • Forening for atferds- og kognitiv terapi
  • Angst og Depresjon Association of America
  • International OCD Foundation

Noen mennesker finner også nettfora som Reddit eller Facebook-grupper, nyttige for å koble til andre som forstår situasjonen din.

Bare vær forsiktig med å ta råd fra tilfeldige personer med et saltkorn, og ikke stole på dem for en diagnose.

Hvis du foretrekker å snakke med noen direkte, kan du ringe NAMI-hjelpelinjen (National Alliance on Mental Illness) for å få svar om symptomer, behandlinger og ressurser. Hjelplinjen selv tilbyr ikke rådgivning, men det kan hjelpe deg med å koble til programmer i ditt område.

Å ringe en komplett fremmed for å snakke om vanskelighetene dine kan være skremmende, men det er litt lettere når du vet hva du kan forvente.

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer.

Skrive Inn Din Kommentar