Liv

7 overraskende faktorer som kan ha stor effekt på bilforsikringsfrekvensen

7 overraskende faktorer som kan ha stor effekt på bilforsikringsfrekvensen

Bilforsikringspremier kan føles vilkårlig og urettferdig for mange av oss. Hva går faktisk inn i dem - og hvorfor?

Vises, det er ikke så tilfeldig.

Din rente er faktisk bestemt gjennom en komplisert algoritme som tar sikte på å forutsi hvor sannsynlig du skal koste leverandørpengene dine.

"Avhengig av staten, kan vi bruke din kjøretype, hvor du bor, kjønn og alder blant andre (faktorer) for å bestemme hastigheten din," sier Ron Davis Progressive Insurance-ordfører.

Vi gravd inn bare hva Disse faktorene er og hvorfor de er inkludert for å hjelpe deg å forstå hvor din rente kommer fra - og hva du kan gjøre for å redusere den.

Hva påvirker bilforsikringspriser?

Her er det du sikkert vet når det gjelder bilforsikringspriser.

La oss starte med det opplagte: din kjørrekord.

"Din bilrekord og en kontinuerlig bilforsikringshistorie er to viktige faktorer," sier Davis.

Selv små brudd, som en fartbillett, kan påvirke prisene på 20% til 40%, ifølge Insure.com. "Hvis du har et stort brudd, som et DUI, kan prisene øke 100% eller mer på grunn av kombinasjonen av tapte rabatter og økte priser."

Antallet, frekvensen og omstendighetene til dine forsikringskrav vil også være en viktig faktor. Flere krav, spesielt hvis du har feil, gjør deg mer risikofylt til et forsikringsselskap, så din rente blir høyere.

Din alder og kjøreopplevelse vil ha stor innvirkning.

Det handler ikke om diskriminering. Som Insure.com påpeker, handler det om tallene.

"Unge, nybegynnerdrivere har statistisk vist seg å være umodne bak rattet, lett distrahert og å krasje - mye - så de er den mest risikable kategorien førere for å forsikre seg," forklarer nettstedet.

Men California, Hawaii og Massachusetts tillater ikke forsikringsselskaper å bruke alder for å bestemme din rente.

Hva er delene av algoritmen du ikke vite om? Her er syv overraskende faktorer som kan påvirke bilforsikringsfrekvensen.

1. Ditt kjønn

I de fleste stater kan sexet ditt direkte påvirke din rente.

Menn kjører vanligvis mer miles enn kvinner og har en tendens til å være mindre trygg - ikke bruker setebelter, drikking og kjøring, og hastighet, ifølge et forsikringsinstitutt for sikkerhetsstudier.

Disse forskjellene - og hastighetsforskjellen de forårsaker - reduseres med alderen.

Disse statene tillater ikke at sexet ditt påvirker bilforsikringsrenten:

  • Hawaii
  • Massachusetts
  • Michigan
  • Montana
  • North Carolina
  • Pennsylvania

2. Hvilken bil du kjører

Først, la oss debunk en stor myte: Røde biler ikke koste mer for å forsikre.

"Du har kanskje hørt fargen på bilen din brukes til å beregne bilforsikringsrater," forklarer Davis, "men dette er noe vi ikke engang ber om når du får et tilbud fra oss."

Men merke og modell av bilen din kan gjøre en forskjell.

Ulike biler koster forskjellige mengder penger for å forsikre. Det er fordi data viser visse biler er mer sannsynlig å være i ulykker eller har forsikringssaker innlevert.

For eksempel, "Sporty biler tendens til å bli drevet på måter som fører til flere krasjer," Russ Rader, talsmann for Insurance Institute for Highway Safety fortalte Bankrate. "De har også en tendens til å bli drevet av yngre, mer risikable drivere."

Et forsikringsselskap vil også se på bilens kjøpesum, den typiske kostnaden for reparasjoner og hvordan den utføres i sikkerhetstester - alle faktorer som bestemmer hvor mye det kan koste dem.

3. Hvor du bor

"Driverne er noen ganger overrasket over at det er mulig å påvirke prisene der du bor," fortalte Michal Brower, en talsmann for statsgård, oss. "Men når du tenker på hvorfor, er det fornuftig: Hvis du bor i en storby med tonn trafikk, er du mer sannsynlig å komme seg i et vrak enn hvis du bor i et ekstremt landlig område med liten trafikk.

"Generelt, på grunn av høyere priser på hærverk, tyveri og ulykker, betaler bystyrere mer for bilforsikring enn de som er i småbyer eller på landsbygda."

Merkelige regionale data kan også påvirke din rente.

Moren min fortalte meg at hennes rente gikk opp da hun flyttet fra et relativt urbane fylke i Wisconsin til et mer landlig fylke ... hvor hjortelaterte kollisjoner er vanligere. Alt legger til!

Bilforsikringsloven i staten din kan også påvirke hastigheten din, ifølge NerdWallet.

Ulike stater krever at du har forskjellige typer dekning, slik at du kan ende opp med å betale mer bare ved å flytte til en stat som krever mer omfattende forsikringsdekning.

4. Din sivilstand

Førere som aldri har vært gift, er dobbelt så sannsynlig at de er i bilulykke som gifte sjåfører, ifølge en studie fra National Institute of Health.

Hvorfor? Vel, å være gift er litt kjedelig, statistisk.

"Giftpar har blitt funnet å være mindre aktive og tryggere enn enkeltdrivere, noe som resulterer i færre ulykker og krav," rapporterer Insure.com.

Det legger til, "Bilforsikringsrenten kan være fra 5% til 15% lavere for ektepar på grunn av deres sivile status."

Massachusetts er den eneste staten som ikke tillater bilforsikringsselskaper å bruke sivilstand til å fastsette priser.

5. Din kreditt historie

Ah. Dette igjen.

Hvis du har bodd med dårlig kreditt score, vet du at det kommer uventet inn i livet ditt.

"Selv om det kan være kontroversielt, har forskning vist at de med lavere kredittpoeng (vanligvis under 600) er mer sannsynlig å sende flere krav, filoppblåste krav og til og med begå forsikringssvindel. Du vil sannsynligvis se en økning i premiene dine på grunn av lav kreditt score, "rapporterer Insure.com.

En University of Texas Study har også funnet de med lavere kredittpoeng pådra seg mer bilforsikringstap og høyere krav på utbetalinger.

Bare California, Hawaii og Massachusetts lar ikke forsikringsselskaper bruke kredittpoeng for å bestemme din rente.

6. Hvordan du bruker bilen din

Dette er viktig, spesielt hvis du gjør din bolig gjennom delingsøkonomien.

Hvis du bruker bilen din til forretning - inkludert ridesharing og matlevering - må du kontrollere om den er dekket under din personlige forsikring.

"Du kan trenge en forretningsbruks- eller handelspolitikk i stedet, og være ugyldig med din personlige policy ved å bruke bilen din for business," rapporterer Insure.com.

Dessverre vil disse retningslinjene trolig koste deg mer enn en personlig politikk. Men de vil også dekke deg dersom noe skjer mens du kjører for forretninger.

7. Lengden på din pendling

Selv om du jobber for en arbeidsgiver, kan din pendling påvirke forsikringsrenten.

"Du forsikringsselskapet kan prøve å bestemme fra lengden på pendlingen din hvis du går inn i et t-baneområde fra ditt landlige eller forstadshjem," sier Insure.com.

"Hvis du bor utenfor Atlanta, for eksempel, men pendlingen din er 30 miles, kan forsikringsselskapet forutse at selv om ditt lokale område er lavrisiko, vil pendlingen din i hjertet av et tungt befolket storbyområde gi deg større risiko."

Å flytte inn i forstedene er kanskje ikke så stor en pengesparer som du forventer.

Slik holder du prisene ned

"Det er flere ting du kan gjøre for å prøve å spare penger på bilforsikring, sier Brower. Han anbefaler deg:

1. Kjøp en billigere bil

Generelt, jo dyrere bilen, jo dyrere er det å forsikre. Du kan spare penger på forhånd og over tid ved å stikke med billigere biler.

Vil du sørge for at du fortsatt får et kvalitetsbil? Sjekk ut vår liste over de billigste (og dyreste) bilene å vedlikeholde.

2. Se inn i bilens sikkerhetsvurdering

"Forsikringsselskaper øker ofte premiene for biler som er større risiko for skade eller beboerskade," sier Brower.

Innkjøp en bil du vet er trygg, vil være bedre på lommeboken din - og trygghet.

3. Spør om rabatter og pakker

Du kan få rabatt eller refusjon på bilforsikringen din for å være en god student, forsikring av flere biler, unngå ulykker og mer.

"De fleste bilforsikringsselskaper gir rabatter til studentdrivere som opprettholder gode karakterer," sier Brower. "I noen stater kan yngre sjåfører også ta sjåførsikkerhetskurs som vil redusere premiene."

4. Kjør mindre ofte og mer forsiktig

Vurder å bli med i en bilpool, eller ta alternativ transport når det er mulig. Kjøre færre miles kan bidra til å redusere premien.

Og når du kjører, vær forsiktig.

"Sikre drivere kan ta sine priser i egne hender med bruksbaserte forsikringsprogrammer som Progressive's Snapshot," forklarer Davis.

"Stillbilde gir rabatter ved å samle inn informasjon om dine faktiske kjørevaner. Kjører som unngår usikre rutiner som hard bremsing, rask akselerasjon og kjøring sent på kvelden, kan få rabatt. "

"Forsikringsselskapene elsker en ren kjøreoppføring," sa Brower.

Sjåførene som deler veien med deg, vil også elske det!

5. Handle rundt

Ikke sett deg for det første tilbudet du får.

"Priser kan variere av transportør, så vi oppfordrer folk til å shoppe og finne riktig dekning til riktig pris for dem," sa Davis.

Han påpekte flere overraskende måter Progressive tilbud for å spare penger på bilforsikring:

"Driverne kan spare ved å starte en policy online, kombinere bilforsikringen med et annet produkt (som leietakerforsikring), ha flere biler på en policy, betale full eller til og med være en god student, sier han.

Før du registrerer deg, må du sørge for at du gjør din forskning og finne den beste avtalen for din situasjon.

Vil du spare enda mer?

Vi vet at du kanskje ikke har kontroll over alle disse faktorene.

Kanskje du ikke vil forlate jobben din eller flytte til en annen by bare for å spare penger på bilforsikring.

Tror du at du kan gå uten bil helt? Hvis du vil kaste denne prisen, les vårt innlegg om en Penny Hoarder som bor bilfri med tre barn i San Francisco.

Hvis du ikke kan kvitte seg med bilen, kan du prøve å tilbakebetale kostnadene. Sjekk ut disse syv måtene å tjene penger på å kjøre bil.

Din sving: Er du overrasket over de faktorene som bestemmer bilforsikringsrenten?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar