Investere

Telecom Investing: Aktivitet skaper ferske muligheter

Telecom Investing: Aktivitet skaper ferske muligheter

Telekomindustrien er midt i noen interessante utviklinger som investorene bør se nøye på.

For det første er det den potensielle sammenslåingen av nummer tre og nummer fire bærere i USA, som har noen positive og negative konsekvenser for de to lederne. Verizon (NYSE: VZ) gjør også avtaler som truer et firma som Akamai (NASDAQ: AKAM), men det viser også hvordan det fokuserer på å bli et ledende teknologiselskap, ikke bare et ledende teleselskap.

Verizon Buys EdgeCast

Verizon vil kjøpe EdgeCast for rundt $ 350 millioner i henhold til rapporter. EdgeCast er et oppstarts innholdsleveringsnettverk (CDN) og en konkurrent til Akamai. Bakgrunnen for en avtale med Verizon presenterer noen betydelige trusler for Akamai, og sannsynligvis betyr slutten av Verinsons forhandleravtale med den.

EdgeCast forventes å ha omsetning på rundt 100 millioner dollar i 2013, og støtte fra Verizon kan finansiere en raskere utvidelse av virksomheten og gjøre EdgeCast. Det kan også tillate EdgeCast å konkurrere på pris som også er dårlig for Akamai og andre CDN. Positivt for Verizon kan den kombinere CDN med mediesendingsfunksjoner fra Verizon Digital Media Services slik at den kan pakke tjenester, ligner på nivå 3 som allerede har gjort. Avtalen vil akselerere internettmedieforbruket, forretningsvirksomheten på Internett og videre demonstrere at ledelsen prøver å være mer enn et mobiltelefonfirma.

T-Mobile & Sprint Foreslått Sammenslåingspåvirkning

T-Mobile (NYSE: TMUS) er igjen sentrum for fusjonssamtaler, denne gangen med Sprint (NYSE: S). Sprint vurderer angivelig å by på T-Mobile. Tidligere blokkerte USAs justisdepartement og FCC den foreslåtte fusjonen med AT & T (NYSE: T). De to regulatorene følte at fusjonen ville skape for mye konsolidering i bransjen og være dårlig for forbrukerne.

Avtalen med Sprint vil samle sine 54 millioner kunder som er under Sprint, Virgin Mobile USA, Boost Mobile og Assurance Wireless, og de 45 millioner under T-Mobile-paraplyen. Totalt antall kunder i det sammenslåtte selskapet vil nærme seg 100 millioner som setter det i samme område som Verizon og AT & T. AT & T har 108 millioner abonnenter og Verizon har 101 millioner privatkunder. Den økonomiske støtten og annen støtte til fusjonen vil trolig komme fra Softbank, den primære eieren av Sprint.

I løpet av de siste årene har T-Mobile gått aggressivt etter nye kunder ved å bryte priser og andre strukturelle støperier i bransjen. Deutsche Telekoms støtte har gjort det mulig å ta risikoen, som har lønnet seg. Det er usikkert om et kombinert firma vil gå videre med denne innovative tilnærmingen.

Virkningen på industrien og konkurrenter som Verizon og AT & T er noe usikkert. På den negative siden ville det skape en tredje stor spiller for å gå fra topp til topp med begge disse firmaene. Hver ville miste noen fordel oppnådd gjennom størrelse. Det kan imidlertid faktisk være positivt for prising og kundeoppbevaring.

T-Mobile har utvidet sin kundebase gjennom året ved å tilby avtaler som skiller telefonbetalinger fra betalinger, tillater brukere å ta med egne telefoner, og tilbyr rabatter for å kjøpe større datamengder. Inntil nylig har Verizon og AT & T ikke gjort dette, men har blitt tvunget til å justere sine prismodeller bak andelstaben til T-Mobile.

T-Mobiles administrerende direktør har nylig sagt at han har planlagt mer for 2014 som vil fortsette å slå industrien på hodet. Det er usikkert om en kombinert Sprint og T-Mobile vil fokusere på aggressiv kundevekst via lignende metoder eller ville beskytte marginene og dagens pris- og industristruktur. Hvis fusjonen ville føre til at T-Mobile satser på å gå tilbake, kunne det tillate AT & T og Verizon å få pusten og la modellene være uendrede. Videre kan det være en mulighet for et av disse to firmaene å lede næringen i innovasjon.

Alt dette sa, denne avtalen vil også møte utfordringer fra DOJ og FCC igjen. Sannsynligheten for å få godkjenning er større enn avtalen med AT & T siden det ville slå sammen nummer tre og fire spillere. Det faktum at T-Mobile fikk aksje i løpet av 2013 hadde en positiv innvirkning på prisene for forbrukerne, og det faktum at den også hadde kjøpt MetroPCS, sårer sikkert i motsetning til en mulig avtale.

Tilsynsmyndigheter er klar over at avtalen kan markere en slutt på hva den ser på som positiv industriutvikling. Sist, det er kommende trådløse spektrumauksjoner i 2014 og 2015. Regjeringen planlegger å selge spektrum og skaffe kapital til å finansiere det første respondere offentlige sikkerhetsnettverket og for underskuddsreduksjoner. Færre spillere kan skade mengden av inntekter salget ville generere. En avtale kan likevel lukkes, men noen av disse utfordringene må adresseres til svale regulatorer og / eller domstolene.

Konklusjon

Plasseringen for vekst av Verizon og T-Mobile er muligens det beste for bransjen. T-Mobile kan fortsette sin strategi for forstyrrelse på kort sikt som en avtale med Sprint vil ta litt tid å rydde ut. Investorer bør være forsiktige fordi en oppkjøpspremie er i aksjekursen på T-Mobile, og hvis en avtale faller fra hverandre, kommer premien ut og aksjen går ned.

For Verizon er en fusjon av Sprint og T-Mobile muligens et netto positivt da det kan redusere kostnadene for spektrum og føre til mindre aggressiv kundeoppkjøpstaktikk i sektoren. I tillegg tenker Verizon fremover og tar skritt for å være mer enn bare en telekom. Det kan lede teknologiutvikling i bransjen.

Skrive Inn Din Kommentar