Banker

Skal foreldre betale for barnas høyskoleutdanning?

Skal foreldre betale for barnas høyskoleutdanning?

Som barn tror du at foreldrene dine har suget penger bort for fremtidig høyskoleutdanning. Så vokser du opp. Og sjansene er det magiske fondet du trodde eksisterte, ikke.

Når du går ut på college, er du virkelig ikke bekymret for ting som studielån. Du forstår ikke engang hvilken gjeld kan virkelig gjøre for deg. Du går bare med strømmen og tar ut så mye penger som mulig for å betale for skolen. Faktisk er det utrolig enkelt å få et studielån du kanskje ikke engang tenker mye på det.

Etter et par år smarter du opp og innser hvor mye gjeld du nå er begravet i. Og du ønsker at foreldrene dine ville ha hjulpet deg med å dekke kostnadene ved utdanningen din. Eller gjør du det?

Årsaker foreldre bør hjelpe betale for college

Gjennomsnittlig studielånsgjeld for klassen 2016 var $ 37.172. Og det er bare gjennomsnittet. Mange studenter har funnet seg begravet i en mye, mye større mengde gjeld. Som et resultat er den gjennomsnittlige nettoverdien av tusenårene negativ!

Som foreldre, tenkningen på mine døtre som starter sin unge voksen ut med så mye gjeld, er skummelt. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe!

Her er grunnen til at foreldrene skal hjelpe sine høyskoleelever elever økonomisk:

  • Så barna trenger ikke å starte sitt voksne livs månedlige innbetalinger
  • Studentene kan fokusere på utdanning og dermed forbedre deres GPA i stedet for å jobbe på heltid
  • Studentene kan fullføre college raskere når de ikke jobber heltid

Akkurat som det er fordeler, er det også ulemper for foreldrene å betale for sine barns utdanning. Og hver forelder må ta sin egen beslutning når det gjelder å betale for college.

Årsaker foreldre bør ikke hjelpe betale for college

Jeg må innrømme at jeg alltid har følt at barna burde bære byrden av å betale for egen utdanning, til jeg hadde barn, det vil si. Men økonomisk, det gir vanligvis mening for studenter å betale for utdanning (ikke foreldre).

Mens studentlånsgjeld er en byrde, kan minst studenter få lån. Som forelder kan du ikke få et lån for pensjonisttilværelse - så hvis du blåser alle dine besparelser (eller enda verre, ta ut foreldre PLUS-lån), kan du slite med å pensjonere. Du kan til og med bli den økonomiske byrden på barna dine du prøvde å unngå.

Videre har jeg sett så mange venner og familiemedlemmer forandre majors tre eller fire forskjellige tider, ta en minimal mengde kurs hvert semester, og opptre så selvrett når foreldrene betaler for utdanningen.

Deretter snakker jeg til noen eller leser en historie om student som har betalt sin egen vei gjennom college, utmerket akademisk, og kommer ut på toppen. Og jeg tror det er veien å gå.

Her er noen grunner foreldrene ikke burde betale for college:

  • Studentene lærer mer ansvar og får mer virkelige ferdigheter
  • Studentene forblir mer fokusert på utdanning enn festliv
  • Studentene lærer verdien av penger og er derfor mer forberedt når de treffer den "virkelige verden"

Og jeg tror at hvis en student er villig til å sette i arbeidet, kan hun finne kreative måter å bidra til å minimere mengden studentgjeld som hun trenger å ta ut.

Møte i midten

Det er store fordeler for både å bidra til å betale for studentens utdanning og å la studenter studere seg selv. Kanskje, den bedre løsningen er å møte et sted i midten. Vi er store talsmenn for økonomisk balanse med stort sett enhver økonomisk beslutning. Denne avgjørelsen behøver ikke å være "enten / eller". Det kan være "og" - noe som betyr at du kan bidra til å betale for noen høyskoler (kanskje et fast beløp hvert år), og studenten betaler resten. Det er ingen størrelse som passer alle her.

Men ved å undervise barn i pengestyring i ung alder, kan foreldrene forberede sine barn til å ta smarte beslutninger - som bare å ta ut studielån for utdanning i stedet for å finansiere livsstilen. Og foreldre kan fortsatt legge inn for å dekke kostnadene for utdanning og legge igjen en mindre del for sine høyskolealder å betale.

Det er viktig å huske om: hvis foreldrene ikke har evnen til å hjelpe barna sine økonomisk, bør de ikke. Men foreldrene skal ha åpne og ærlige diskusjoner med studenten tidlig på dagen, slik at det er klare forventninger kommer seniorår på videregående skole.

Hva tror du?

Jeg har alltid styrt i retningen at det var best at foreldre ikke hjelper med å betale sine barns utdanning. Jeg har vært nødt til å ta vare på meg selv og begynner i en ganske ung alder, og jeg tror jeg er en bedre person på grunn av det.

Samtidig har jeg nå to små barn. Jeg vil at de skal lykkes. Jeg vil at de skal få en utdannelse, og jeg vil ikke at de skal starte sine unge voksne liv begravd i gjeld. Det er derfor jeg tenker å møte i midten er et bedre valg.

Hva tror du? Skal foreldre betale for sine barns høyskoleutdanning?

Skrive Inn Din Kommentar