Liv

Hvis du er klar til å slutte å røyke, kan disse gratis ressursene hjelpe

Hvis du er klar til å slutte å røyke, kan disse gratis ressursene hjelpe

November er Lung Cancer Awareness Month.

I USA er lungekreft den viktigste årsaken til kreftrelatert død og den nest vanligste kreft hos både menn og kvinner. Flere mennesker dør fra lungekreft hvert år enn fra kolon, bryst og prostatakreft kombinert.

Dessverre, mens lungekreft screenings eksisterer, er lungekreft ofte dødelig for de som er diagnostisert med det.

Heldigvis er det imidlertid en måte å dramatisk redusere risikoen for å bli diagnostisert med lungekreft - og det er å slutte å røyke. (Merk: Ikke alle lungekreftdiagnoser er knyttet til sigarettrøyking, men røyking er fortsatt den første risikofaktoren for lungekreft.)

Fordelene med å slutte å røyke

Bare i tilfelle noen av dere er nye til "Quit Smoking Spiel," En kort oversikt: Avslutning av røyking fører til redusert risiko for hjerteinfarkt og blodpropper, et sterkere immunsystem, fettfall, klarere hud, bedre syn, forebygging av langvarig lungeskader, inkludert emfysem og generell arr, lavere kolesterol og senket risiko for å utvikle lungekreft (sammen med så mye annet).

Personer som røyker sigaretter er 15 til 30 ganger mer sannsynlig å bli diagnostisert med eller dø av lungekreft enn de som ikke gjør det, ifølge Centers for Disease Control.

I tillegg vil de som fortsetter å røyke etter en lungekreftdiagnose, nesten doble risikoen for å dø.

Fem år etter at du har sluttet å røyke, er risikoen for å utvikle ulike kreftformer av munn, nese og hals kuttet i halvparten. Ti år etter at du slutter å røyke, er risikoen for å dø av lungekreft senere i livet halvparten av den som fortsatt røyker.

Gratis ressurser for røykeslutt

Ingen sa at det var lett, hyggelig eller at det skjer over natten (faktisk kan det hende du må slutte mer enn en gang), men de umiddelbare og langsiktige helsemessige fordelene med å slutte er store og vil til slutt føles så verdt det.

Hvis du er klar til å slutte å røyke, kan disse gratis ressursene hjelpe:

  • Smokefree.gov er sannsynligvis kommer til å bli nummer én ressurs. Nettstedet hjelper deg med hvert skritt underveis, fra å bestemme på en sluttdato for å holde røykfri i årene som kommer. Nettstedet inneholder også informasjon og ressurser som er spesifikke for kvinner, tenåringer, veteraner, Spansktalende og de over 60 år som vil slutte.
  • Hvis du er overveldet og bare trenger å starte et sted, Sjekk ut Smokefree.govEr gratis "Build My Quit Plan" verktøyet som vil hjelpe deg med å ta de første skrittene mot å slutte og lage en plan du kan komme tilbake til mens du jobber for å holde deg røykfri.
  • Siden har også en hel side av gratis lesemateriell og guider for å hjelpe deg med å slutte å røyke og holde opp, inkludert nedlastbare ressurser for dem i alle aldre og i alle stadier av livet.
  • Etter den første avslutte prosessen, kan du gå tilbake til SmokeFree.gov igjen og igjen for hjelp med forblir røykfri, slips og relapses, justere til liv uten sigaretter, sunn livsstil og så mye mer.
  • Kontakt din forsikringsleverandør for å se om de tilbyr nikotin erstatningsprodukter uten kostnad for deg. Metodene som finnes her, blir ofte dekket av forsikringsselskaper.
  • Mange stater tilbyr gratis røykeavbruddsprogrammer som gir deg gratis nikotinutskiftningsplaster, tyggegummi eller pastiller (forutsatt at du er over 18 år og det er medisinsk hensiktsmessig). Google "din tilstand" + "gratis nikotinplaster" for å finne ut mer informasjon om gratis nikotintjenester der du bor. Du kan også finne en liste over stater som tilbyr gratis nikotin erstatningsprodukter her.
  • Hvis du trenger en ansvarlig partner eller gruppe, BecomeAnEX tilbyr et gratis program som lar deg koble til andre som prøver å eller som har sluttet å avslutte
  • Hvis du helst vil snakke med en ekspert, kan du gå her for å finne ut hvordan du skal kontakt rådgivere fra National Cancer Institute eller fra statens quitline. For alle som helst ikke vil snakke på telefonen, er det også et alternativ for å koble sammen med en informasjonsspesialist via en online chat.
  • Hvis du trenger en hyppigere strøm av støtte og tips, du kan registrere deg for SmokefreeTXT, et gratis tekstmeldingsprogram som vil levere tips, råd og oppmuntring tre til fem ganger om dagen. Du kan til og med søkeord til nummeret for å motta øyeblikkelig hjelp.
  • QuitGuide og quitSTART er gratis smarttelefon apps tilgjengelig på både Apple og Android-enheter. Begge programmene kan hjelpe deg med å spore vaner og lage en plan for å slutte og forbli røykfri. QuitSTART er rettet mot tenåringer som vil ha hjelp til å slutte å røyke, men begge appene kan brukes av alle.

Hør: Jeg vet at du har hørt alt før. Jeg vet at du vet risikoen.

Men hvis du har tenkt på å slutte, er klar til å slutte eller har forsøkt å slutte, men bare ikke vet hvor du skal begynne, kan dette være et godt hoppepunkt.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar