Penger

Disse 5 selskapene betaler deg opptil $ 25K for å avslutte jobben din

Disse 5 selskapene betaler deg opptil $ 25K for å avslutte jobben din

Hvor mye liker du jobben din?

Hvis sjefen din tilbød deg en måneds lønn for å slutte, ville du ta pengene?

Hva med $ 5000? Eller $ 25 000?

Noen selskaper er så opptatt av ideen om at de beste ansatte er de som virkelig vil være der, at de har opprettet programmer som tilbyr penger til folk som sluttet jobbene sine.

Tanken er at de ansatte som ikke liker jobbene sine, tar pengene; De som elsker jobbene deres, vil fortsette å komme til jobb hver dag.

Her er fem selskaper som vil betale deg for å slutte jobben din:

1. Zappos

La oss starte med sko- og klesfirma Zappos, kjent for både kundeservice og hva det kaller "Tilbudet": Hvis nye hyringer ikke liker å jobbe for Zappos, vil selskapet betale dem en måneds lønn for å forlate.

Zappos handler om kundeservice, tross alt - og Hvis du ikke er fornøyd med Zappos, er du kanskje ikke den beste personen som gjør Zappos kunder lykkelige.

I 2015 tok Zappos tilbudet ett skritt videre. Selskapet overgikk styringsstilen, slik at Zappos tilbød nåværende ansatte muligheten til å ta en avgangspakke i beløpet av enten tre måneders lønn (minimum) eller en måneds lønn for hvert år arbeidet.

Dette var en annen måte å si "Hvis du ikke kommer til å være glad for å jobbe for oss, vil vi gjerne gjøre det enkelt å velge noe annet." Som Zappos rapporterte, tok ca 18% av personalet sitt avgang.

2. Amazon

I 2009 ble Zappos kjøpt av Amazon. I 2014 annonserte Amazon sin egen versjon av Tilbudet: et program som heter "Betal for å avslutte."

Her er hvordan Amazon CEO Jeff Bezos forklarte det til aksjonærene:

Betal for å avslutte er ganske enkelt. En gang i året tilbyr vi å betale våre medarbeidere for å slutte. Det første året tilbudet er gjort, er det for $ 2000. Så går det opp tusen dollar i året til det når $ 5000. Overskriften på tilbudet er "Vennligst ikke ta dette tilbudet." Vi håper de ikke tar tilbudet; vi vil at de skal bli. Hvorfor lager vi dette tilbudet? Målet er å oppmuntre folk til å ta et øyeblikk og tenke på hva de virkelig vil ha. På lang sikt er en arbeidstaker som bor et sted de ikke vil være, ikke sunn for den ansatte eller selskapet.

Med andre ord: Arbeid for Amazon i fire år, og det vil betale deg $ 5000 for å gå bort. Sjefene håper du elsker å jobbe for Amazon så mye at du ikke kan forestille deg å si farvel - ikke engang for $ 5K.

3. AdoreMe

Hvis du tror at $ 5000 lyder som mange penger, hva med $ 10.000?

Det er hvor mye dameundertøysselskapet AdoreMe tilbyr sine avgangsmedarbeidere. Som Bloomberg rapporterer:

Som mange populære fordeler i disse dager, er den generøse avskjedsgaven et forsøk på å signalisere eksistensen av en positiv bedriftskultur, både til ansatte som holder seg bak og de som ennå ikke kommer. Den type organisasjon som gir lojale, hardt arbeidende ansatte en haug med penger, er i teorien et ønskelig sted å jobbe.

Bloomberg noterer seg også at bonusen på $ 10 000 ikke er gitt til hver ansatt som gjør seg kjent med to uker, og sitater administrerende direktør Morgan Hermand-Waiche: "Vi ville gjøre det for alle som har satt mye arbeid og arbeid på Adore Me."

4. Riot Games

Riot Games, selskapet bak det massivt populære multiplayer-spillet "League of Legends", gir også sine nyeste hyringer muligheten til å slutte med jobbene sine og gå ut med litt penger.

Nye Riot-ansatte har seks måneder for å avgjøre om selskapet har en god form. Hvis de bestemmer seg for at de ikke vil bli, Riot gir dem 10% av sin lønn med et maksimum på 25.000 dollar.

Riot kalt sin incentivplan etter spillbegrepet "Que Dodge," og forklarer det på denne måten:

Hvis noen gags på den unike smaken av vår kultur, de ville gjøre seg selv og selskapet en disservice å henge på bare for lønnsslipp.

5. DealDash

Auksjonssted DealDash har en arbeidsstyrke som er spredt over seks land. I følge denne skrivingen har den jobb i London, Minneapolis og to byer i Finland - og er klar til ikke bare å bygge det beste laget, men også betale $ 6000 til enhver ansatt som avgår.

Som DealDash-jobbseddelingene forklarer:

Vi tror at folk som jobber på DealDash, bør bare gjøre det fordi de elsker det, ikke fordi det er deres eneste alternativ økonomisk.

Det er en veldig sunn måte å henvende seg til, og tilbyr $ 6,000 avgangsbonusen, og sørger for at DealDash-ansatte har minst ett annet økonomisk alternativ: avslutte jobben sin, ta $ 6000 og begynne å lete etter noe de elsker.

Din sving: Vil du avslutte jobben din hvis arbeidsgiveren tilbyr deg $ 5000? Hva med $ 10.000? Elsker du jobben din så mye at ingen mengde penger kan overbevise deg om å forlate?

Nicole Dieker er seniorredaktør på The Billfold, og hennes arbeid har også dukket opp i The Toast, The Write Life, Boing Boing og Popular Science.


Skrive Inn Din Kommentar