Penger

Skattedag kommer! 6 Vanlige feil som skal unngås på skattemessig avkastning

Skattedag kommer! 6 Vanlige feil som skal unngås på skattemessig avkastning

Du vil kanskje ikke tenke på det, men det er ingen å unngå datoen: 15. april nærmer seg raskt.

Filing skatt er en stor, men nødvendig oppgave, og hvis du ikke er forsiktig, kan det også være dyrt. Hvert år gjør millioner av mennesker dumme feil på sine skatter som koster dem penger eller forsinker hvor raskt de får refusjonen. I år må du være sikker på at du ikke er en av dem.

Da jeg gikk fra å være en ansatt til å eie min egen freelance virksomhet, gjorde jeg en feil ved ikke å ha min mann umiddelbart endre sin tilbakeholdenhet status. Det førte til en uventet (og stor) overraskelse da vi begynte å fylle ut 1040-tallet og innså hvor mye vi trengte å betale onkel Sam.

Før du slipper 1040-posten din i postkassen eller arkiveringen elektronisk, ta deg tid til å dobbeltsjekke avkastningen din for disse vanlige feilene for å sikre at du ikke mister penger.

1. Å gjøre enkle matematiske feil

Det kan høres ganske opplagt, men enkle tilleggsfeil kan og skje når folk jobber med sine skatteformer. Faktisk er disse feilene ganske vanlige - i 2012 rapporterte IRS at det fant 2,7 millioner mattefeil på 2011-avkastningen.

Bruk en kalkulator for å legge alt opp, og gjør det igjen for å sikre at du får samme nummer. Hvis du bruker dataprogramvare til å sende inn retur, vil den gjøre matte for deg, men dobbeltklikk for å forsikre deg om at du skrev inn de riktige tallene - du vil ikke ved et uhell legge inn $ 3000 i stedet for $ 30.000!

IRS har dobbeltsjekker matte, men en feil kan kutte inn refusjonen din eller bety at du må betale mer i skatt. De fleste avkastningene behandles innen tre uker, men en mattefeil kan bety at avkastningen tar lengre tid å behandle - forsinker refusjonen.

2. Ta standardavviket uten å gjøre matematikken

Det er mye enklere å ta det vanlige skattefradraget, men det kan ikke være en smart økonomisk beslutning.

I henhold til gjeldende regler er standardfradrag for en enkelt person (eller giftperson som arkiverer seg separat) $ 6,100, og for ektepar er det $ 12.200. Kan du få flere fradrag enn disse tallene?

Det er litt av en smerte, men den eneste måten å finne ut om hvilket valg som er riktig for deg, er å finne ut skattene dine begge veier. Legg opp alle dine fradragsberettigede utgifter for å se om de er mer enn standardfradrag.

Vanlige fradragsberettigede utgifter inkluderer boliglån, eiendoms- eller eiendomsskatt, veldedige gaver og ubetalte forretnings- eller medisinske utgifter. IRS tilbyr dette verktøyet for å hjelpe deg med å bestemme hvilket alternativ som vil spare deg mest penger.

3. Velger feil arkiveringsstatus

Visste du at det er fem forskjellige arkiveringsstatuser? Fra "husets leder" til "gift, men arkivere hverandre" betyr hver en annen noe annerledes. Hvis du valgte feil arkiveringsstatus, kan du tape penger som er rettmessig din.

Les over de forskjellige statusene og avgjøre hvilken som passer best for din personlige skattesituasjon. Hvis du er usikker, finne ut skattene to forskjellige måter og se hvilken som gir deg det bedre resultatet, eller snakk med en regnskapsfører.

4. Glemmer å rapportere alle inntekter

Du vet hvor mye penger du har gjort i fjor, ikke sant? Vel, hvis du har en sidevirksomhet eller plukket opp noen freelance-konserter, sørg for å inkludere den inntekten også.

Sørg for å rapportere alle inntektene du har opptjent i løpet av det foregående året. Siden bedrifter sender sine W-9s til regjeringen, vil også IRS se disse utbetalingene på bedriftsøkonomisk avkastning. Hvis du ikke rapporterer noen inntekter, kan IRS komme etter deg og få deg til å betale ekstra skatter i tillegg til en straff.

5. Ikke holde oversikt over veldedige donasjoner

Du har dine kvitteringer fra din kirke og veldedighetsorganisasjoner som du sendte sjekker til, men hva med den store boks med klær du donerte til Goodwill?

Be alltid om kvitteringer og følg alle donasjoner i løpet av året hvis du planlegger å spesifisere skatter. Husk å få kvittering for donerte varer og tjenester samt kontanter, siden disse også regnes som fradragsberettigede utgifter. Mange slutter å betale høyere skatter eller motta lavere tilbakebetaling fordi de ikke fullt ut har tatt hensyn til alle deres veldedige handlinger.

6. Velge feil gjenstandsstatus

Dette er feilen min mann og jeg gjorde. Selv om det kan virke som en god nyhet om at du får stor tilbakebetaling, kan det også være et tegn på at din tilbakeholdelsesstatus ikke er riktig.

Din status er i utgangspunktet hvor mye penger arbeidsgiveren din tar ut av lønnsslippet for skatt og sendes til IRS. Med andre ord går en del av hver lønnsslipp til staten for å betale årlig inntektsskatt. Hvis du ikke tar ut nok, kan du avslutte å betale 15. april. Hvis du betaler for mye, vil regjeringen sende deg en tilbakebetaling. Gjør rett, alt skal bli utjevnet, kom 15. april.

Når du begynner med en ny arbeidsgiver, overleverer HR-ansatte et regneark der du legger inn ditt personnummer og svarer på noen få spørsmål (for eksempel hvor mange avhengige du kan ha) for å hjelpe til med å velge en status for oppholdsstatus. Usikker på hva som passer deg? Spør noen i HR eller gå online for å lære om ulike statuser med status.

Ingen liker å gjøre skatt, men noen enkle dobbeltsjekker kan sørge for at du betaler din rettferdige andel (og ikke mer) kommer 15. april.

Din sving: Har du noen gang gjort en av disse feilene på dine skatter?

MaryBeth Matzek er en mor til to og en Wisconsin-basert frilansskribent. Når hun ikke bruker tid med sin familie eller skriver, prøver hun å finne den best mulige avtale.

Skrive Inn Din Kommentar