Penger

Disse 7 uventede selskapene vil faktisk la deg ta Sabbatical Leave

Disse 7 uventede selskapene vil faktisk la deg ta Sabbatical Leave

Mens konseptet ikke er nytt, har vi generelt sett vurdert det sabbatiske et privilegium for et utvalg av få yrker. Du har kanskje aldri tenkt å se etter alternativet i fordelepakken.

Men hvorfor ikke?

Som amerikanske selskaper gir innkasting for arbeidende foreldre med betalt foreldrepermisjon, tar valgfri sabbaticals hensyn til arbeidslivsbalanse for alle ansatte - uansett om de nettopp er blitt foreldre.

Rettferdighet for barnløse fagfolk er sannsynligvis ikke hensikten bak denne unike fordelen ... men de av oss i den kategorien setter pris på sin voksende popularitet.

Hva er Sabbatical Leave?

En sabbatisk er en spesiell type betalt tidsavbrudd, skilt fra akkumulert ferietid, personlige dager eller foreldre- / familieferie.

Du må vanligvis ta en lengre periode på en gang, fra noen få uker til noen få måneder, og det tar mye lengre tid å tjene enn vanlige feriedager.

Sabbaticals har vært vanlig i lang tid, spesielt blant akademikere. Men øvelsen går nå inn i selskapets fordeler, fra butikkene til tekniske oppstart til internasjonale produksjonsbedrifter.

Vi fant hundrevis av selskaper som tilbyr sabbaticals, men noen virkelig overrasket oss!

Retail og mat selskaper tilbyr sabbatical permisjon

Hvem ville regne med å jobbe som kassereren, kunne tjene deg til langsiktig betalt ferie fra jobb? Det viser seg, med det rette selskapet, kan det.

I noen tilfeller kan lojalitet til et selskap tjene alle ansatte en sabbatisk, til og med en deltidskonsulent.

I andre er ytelsen kun tilgjengelig for ledelsen eller bedriftens ansatte. Hvis du ikke er helt der ennå, bør du vurdere å starte i butikken og jobbe deg oppover stigen.

Sjekk ut disse syv overraskende selskapene som tilbyr sabbaticals:

1. Patagonia

Gjennom sitt miljøpleieprogram gir det utendørs klærfirmaet ansatte "fra alle deler av selskapet" opptil to måneder betalt tid vekk fra arbeidet. Imidlertid må ansatte bruke denne tiden til å jobbe for en miljøgruppe etter eget valg.

Du finner åpne butikk- og bedriftsstillinger rundt om i landet på Patagonia jobbside.

2. Cheesecake Factory

Kvalifiserende ansatte kan ta en tre-ukers sabbatisk etter fem år med restaurantkjeden.

De fleste kvalifiserte stillinger er lokalisert på selskapets Calabasas, California, hovedkontor. Men du kan også søke om å være en timelig medarbeider og kvalifisere for lønn og annen ansatt.

3. McDonald's

McDonalds bedriftsmedarbeidere kan ta en åtte-ukers betalt sabbatical for hver 10 år med fulltidssammenheng med fastmat-giganten.

Fordelene for restaurantleder og mannskapsposisjoner varierer, siden de fleste steder drives av franchisetakere. Finn åpne stillinger og les mer om fordeler på mylocalmds.com.

4. QuikTrip

Denne sørlige nærbutikkkjeden tilbyr en fire ukers betalt sabbatisk til heltids- og deltidsansatte etter 25 års tjeneste og hvert femte år etter.

Søk etter en full- eller deltidsstilling i ditt område. Deltidsansatte begynner på $ 10 i timen, mens over natten tjener tjener $ 11 i timen, pluss en årlig profittbonus.

5. REI

Ansatte kan tjene en fire ukers betalt sabbatisk etter 15 års arbeid for utendørsforhandleren og hvert femte år etter det.

Søk REI.jobs for åpninger rundt om i landet. Selv kasserere er berettiget til fordeler og betalte ledig tid!

6. Containerforretningen

Denne detaljhandelen / Type-A-himmelen tilbyr heltidsansatte en ekstra 80 timers betalt ferie etter 10 år og en annen 40 etter 20 år, ifølge Fortune.

Bla gjennom åpne stillinger over hele USA En fulltidshandler, for eksempel, kommer med konkurransedyktig lønn, helseforsikring, 401 (k) og mer unike fordeler.

7. Timberland

Som et ledd i et fleksibelt arbeidsmiljø tilbyr skodfirmaet ansatte muligheter for betalt samfunnstjeneste eller en tjeneste sabbatisk. Ansatte kan ta mellom 12 og 24 uker, ifølge din sabbatiske.

Se på åpne butikk- og bedriftsstillinger rundt om i landet på selskapets karriere side.

Hva gjør du under sabbatical leave?

For noen selskaper, som Patagonia, er sabbaticals betinget. Du vil bli bedt om å gjøre frivillig arbeid eller noe annet som passer til bedriftens oppdrag hvis du vil ha betalt ledig tid fra din dagjobb.

Men i mange tilfeller er du fri til å bruke tiden din som du vil.

Bedrifter tilbyr alternativet som en måte for deg å lade opp, utforske og lære noe nytt. Kort sagt, en sabbatisk er en mulighet for deg til å bli en bedre person - og en bedre medarbeider.

Disse Adobe-ansatte, for eksempel, brukte sine sabbaticals til å frivillig rundt om i verden.

En 40-årig REI-ansatt blogget om å bruke hans sabbaticals til å padle Stillehavskysten mellom Alaska og Washington.

Dette morsdatterlaget brukte sin tid til å seile rundt Karibia, og det ga et helt nytt selskap!

Hva kan jeg bruke en sabbatical for? Noen betalte tid til å utforske Europa ville være nydelig! En sabbatisk kunne være en flott mulighet til å reise verden.

Faktisk ville jeg like stor sannsynlighet for å bli satt og bruke tiden til å starte et nytt prosjekt - kanskje lansere en sidekast, publisere en eBok eller til slutt ferdig med noe kreativt under et skriftlig tilfluktssted.

Flere naturinnstillede folk kan nyte en sjanse til å komme seg ut av rutenettet. Slå av telefonen, skriv en smart bort melding for din e-post og trekk på stiene. Tilbring en sommercamping eller vandring i dine favorittsteder.

Eller kanskje du gjøre Planlegg å dra nytte av foreldre- eller familieferie, men du vil ha mer tid? Bruk en sabbatical å forlenge ditt opphold hjemme uten å gå glipp av lønn og fordeler.

Noen bruker også muligheten til å tilbringe en sommer hjemme hos eldre barn på pause fra skolen.

Og her er en jeg ikke ville ha vurdert.

"En senior prosjektleder (på Ryan i Dallas) brukte de fire ukene til å flytte fra ett hjem til et annet og ta deg tid til å pakke og pakke ut ordentlig, forteller Fortune.

Det er en smart måte å avlaste stresset med å flytte!

Din sving: Hva ville du gjøre med en sabbatisk fra jobb?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar