Liv

Her er måter å skjørt den rosa skatten på internasjonal kvinnedag og utover

Her er måter å skjørt den rosa skatten på internasjonal kvinnedag og utover

8. mars 2017 er Internasjonal kvinnedag. Årets tema er #PressforProgress, og fokuset er på kjønnsparitet og kjønnsinneslutning.

I dag og i løpet av året er det mange måter folk kan jobbe med for å forbedre landskapet for kvinner - inkludert å bidra til å bekjempe ulikheter som setter kvinner i økonomisk ulempe.

For eksempel betaler mange mennesker i USA en "rosa skatt" på noen personlige hygiene- og toalettartikler, som barbermaskiner og barberkrem.

Begrepet "rosa skatt" refererer til produkter med rosa eller blomstrende emballasje som merkevarer tror vil appellere til kvinner.

Produktet på innsiden er ofte identisk med selskapets produkt designet for menn, men det koster mer.

Den rosa skatten strekker seg også til produkter designet for å administrere menstruasjon. Selv om FDA anser tamponger og pads medisinsk utstyr, klassifiserer noen stater dem som et luksuselement i stedet for en skattefrihet.

Florida var den nyeste staten for å eliminere skatt på tamponger og pads, og reddet innbyggerne til en anslått $ 11 millioner per år.

Det er ikke mye du kan gjøre hvis staten din beskatter disse personhygieniske produktene, men det er en annen måte å unngå den rosa skatt på andre gjenstander.

Neste gang du setter opp på barbermaskin, deodorant og andre toalettsaker, handler du etter pris, ikke emballasje.

Vi gjorde en liten sammenligning shopping for å lære hvilke merker selge produkter til menn for til et langt lavere prispunkt enn produkter for kvinner.

Suave sjampo ble priset omtrent det samme, men Dove's Men + Care-linje koster mindre enn de samme produktene for kvinner.

Prisforskjellen er ikke alltid til fordel for menn, skjønt. Vi fant ut at en menns barberhøvel var nesten $ 14 mer enn kvinners versjon.

Bunnlinjen? Det lønner seg å shoppe uansett hva kjønn er.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun elsker å fortelle leserne om hvordan du finner de beste helse- og velværeavtaler, så se henne på Twitter (@lisah) hvis du har et tips å dele.

Skrive Inn Din Kommentar