Penger

ATM Skimming er på stigningen. Slik spotter du og unngår det

ATM Skimming er på stigningen. Slik spotter du og unngår det

Normalt liker jeg ikke å advare folk med statistikk, men det er vanskelig å se bort fra denne.

Antallet minibanker som ble kompromittert med ville-tyver økte med en hel del 546% fra 2014 til 2015, ifølge FICO Card Alert Service, som overvåker hundrevis av tusenvis av minibanker over hele landet.

Enda mer: Minibanker står for 94% av sikkerhetsbruddene, ifølge en rapport fra 2016 av Verizon Enterprises.

Et raskt Google-nyhetssøk legger til sammenheng til disse tallene med overskrifter.

"ATM" skimmer "enheter plassert rundt Tampa Bay, mistenkt søkte."

"Turist finner faglig utformet ATM skimmer mens du er på ferie."

"Man arrestert i Boca Raton stjal mer enn $ 89K ved hjelp av minibanker, sier politiet."

Hva er ATM-skimming?

Skimming er en stadig mer vanlig måte å stjele kreditt- og debetkortinformasjon på. Tyver bruker skjult elektronikk for å høste personlig informasjon og data fra kortet ditt.

Disse skjulte elektronikkene inkluderer - men er ikke begrenset til - forfalskede kortlesere installert over en minibankens ekte kortleser, tastaturoverlegg for å hente PIN-koden og til og med små kameraer.

Selv om minibanker er de vanligste målene når det gjelder skimming, sier sikkerhetseksperter at du er sårbar uansett hvor du bruker kortet ditt.

"Skimming skjer vanligvis ved minibanker, men det kan skje hvor som helst du setter kortet ditt," sier David Tente, administrerende direktør i ATM Industry Associations amerikanske kapittel. Det inkluderer bensinstasjoner og dagligvarebutikker.

Kanskje den mest skremmende delen av skimming er at du fortsatt kan utføre transaksjonen din uten å vite at informasjonen din nettopp har blitt stjålet

Deretter, bevæpnet med dine opplysninger, kan tyvene begynne å kjøpe. Det gjennomsnittlige tapet per kort er ca $ 600, Fortalt FICOs visepresident, T. J. Horan, New York Times.

Hvordan beskytte deg mot ATM-skimming

Når du er klar over skimming - og hvordan og hvor det kan oppstå - kan du holde fast ved disse forsiktighetsreglerne.

Vurder når og hvor du sveiper kortet ditt.

Hvis du kan, unngå å bruke minibanker eller foreta transaksjoner på steder som ikke får mye trafikk.

Fordi skimmere vanligvis installerer sine enheter manuelt (med mindre de er kunnskapsrike med Bluetooth), pleier de å operere på steder med mindre trafikk.

De har også en tendens til å operere i helgene når bankene er stengt. De kommer tilbake for å hente enheten før de åpnes igjen på mandag.

Din beste innsats gjør transaksjonene dine til en minibank inne i banken nær en teller. Eller vurder å bruke minibanken i matbutikken din - den nærmeste avling av registre.

Ta vare på omgivelsene dine.

Alltid anta at noen ser over skulderen din. Bruk hånden eller et stykke papir for å dekke dine bevegelser når du skriver inn PIN-koden din.

"Vanligvis er kameraene montert fra over tastaturet, sier Tente.

Selv om en skimming-enhet er festet til kortleseren, har en tyv en vanskeligere tilgang til kontoen din uten PIN-kode. Tente påpeker at de fremdeles kan kjøre på nettet uten problemer.

Vær også oppmerksom på noen nærliggende brosjyrestativ stablet med flyger, som kan fungere like enkelt gjemmer for kameraer.

Se etter unormaliteter på maskinen.

Den enkleste måten å gjøre dette på er å gå til et sted med flere maskiner og gjøre en rask sammenligning. Du vil kunne observere at kortleseren blinker på en, men ikke den andre, for eksempel. Eller du vil legge merke til at kortleseren er blå på en, men gul på den andre.

Hvis dette ikke er mulig, foreslår Tente å gå til samme maskin hver gang du foretar en transaksjon, slik at du kan plukke opp eventuelle forskjeller i utseende.

Hvis ingen av disse alternativene er mulige, bør du vurdere disse tipsene:

Se etter noe som virker rart, inkludert feilaktige farger, materialer og jevn grafikk som ikke er riktig justert.

Wiggle alt, spesielt kortleseren og tastaturet. Mange skummere bruker et PIN-snakkende overlegg på tastaturet.

Se etter pinhull eller hindringer nær høyttalerne, langs skjermen og spesielt nær kortleseren og tastaturet.

Og i motsetning til andre nyhetsrapporter, EMV-chipkortet ditt hindrer ikke skimming.

"Et hvilket som helst chipkort skal fortsatt ha en magnetstrimmel på den, sier Tente. "Det er fortsatt mulig å skumme stripen, og du bruker fortsatt en PIN-kode. I tillegg forhindrer EMV-kort forfalskede kort, men det koster mer å forfalske et kort enn det som er å skumme en. "

Hva å gjøre hvis du oppdager skimming

Ikke bruk minibanken eller kortleseren, og straks rapportere mistankene dine til banken, bensinstasjonen eller butikken. Vanligvis har en minibank et telefonnummer på det, så ring det også.

Hvis du allerede har gjennomført transaksjonen, Hold øye med bankkontoen din.

"Sjansene er at hvis kortet ditt er skummet, kan det godt bli brukt av noen over hele landet eller til og med verden, sier Tente.

"Det handler bare om å holde øye med kontoen din. Ikke vent tre eller fire måneder for å sjekke det. "

I henhold til lov om elektronisk overføring av penger, hvis du rapporterer stjålet midler innen 60 dager, er du ikke ansvarlig.Enda mer, hevder mange banker å fullt ut refundere midler som er tapt på grunn av enhver form for svindel.

Din sving: Har du noen gang vært offer for ATM-skimming? Hvordan klarte du det?

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Etter at hun nylig har fullført grunnskolen, fokuserer hun på tid og energi på å spare penger - og overleve på nytt med foreldrene sine.

Skrive Inn Din Kommentar