Penger

Du blir sjokkert av hvor mye penger #AlexFromTarget kunne gjøre ...

Du blir sjokkert av hvor mye penger #AlexFromTarget kunne gjøre ...

Tidligere i måneden ble en søt tenåringsgutt som skjedde med å jobbe på Target en bokstavelig internasjonal sensasjon når en anonym shopper snapped et bilde av ham i kassen og sendte det til Tumblr. Det bildet ble deretter tweeted av tusenvis av unge kvinner sammen med hashtag "AlexFromTarget."

Alex - hvis fulle navn er Alex Lee - ble lansert i en spotlight som har landet ham hundrevis av tusenvis av nye Twitter-følgere, tilbedelse fra sitt eget selskap og til og med et besøk på Ellen-showet. Som gjorde oss lurer på: Hva er den beste måten å gjøre uventet berømmelse til en pen penny?

Før vi dykker inn i Alexs muligheter for å tjene penger på sin masse popularitet, la oss ta en rask titt på hvordan han ble kjent for å garantere sin egen hashtag.

Hvordan #AlexFromTarget ble massivt populær

Ifølge Small Business Trends forsøkte et markedsføringsfirma kalt Breakr å ta æren for #AlexFromTarget-fenomenet, og utgitt en uttalelse som hevdet at det var en markedsføringsstunt på vegne av Target. Men det er begrenset bevis, den virale sensasjonen var en del av en bevisst markedsføringskampanje, rapporterer BuzzFeed. Nettstedet sier at noen involverte personer hevder å aldri ha hørt om selskapet.

"Det er mer sannsynlig at Lees popularitet er arbeidet med dedikerte fangirl Twitter-brukere som @NiallWifiPizzas og @ 5SOSBeliefs," sier Small Business Trends. "Disse Twitter-kontoene har store etterfølger og lidenskapelig fremmer guttband som One Direction og Five Seconds of Summer. (Lee likhet med medlemmene av disse bandene alle med guttlig godt utseende og perfekt avkjølt hår [sic], har blitt nevnt mer enn en gang.) "

Som #AlexFromTarget rir ut sine 15 minutters berømmelse (og opplever også ulemper om å bli en kjendis), har han en ypperlig posisjon for å kapitalisere og gjøre noen seriøse penger - langt mer enn minimumslønnen han sannsynligvis drar på Target. Her er noen av måtene han kunne bruke sin nyfødte berømmelse til å kaste sin bankkonto.

Utvikle og tjene penger på en YouTube-kanal

Brandon Wirtz, administrerende direktør for BlackWaterOps, et SEO- og PR-firma, har brukt det meste av det siste tiåret som lever av YouTube-videoer. Han foreslo at hvis Target har et tilknyttet program - som tillater bloggere og alle som deler YouTube-videoer til å tjene provisjon ved å selge produkter til selskaper - kan Alex opprette en YouTube-kanal som gjennomgår produkter som Target tilbyr for salg på Black Friday.

Imidlertid mener Wirtz at Alexs beste innsats er å forlate Target helt, forutsatt at Target ikke har en konkurranse som noen selskaper (som Jimmy John) der du ikke kan jobbe for en annen lignende forhandler innen en viss avstand for en viss mengde tid. Wired nylig presenterte Marques Brownlee, som på bare 20 år har bygget et "YouTube Product Review Empire." Mens Alex er bare 16, har han allerede flere vanlige etterfølgere og er et større husstandsnavn enn Brownlee. Hvis Alex skulle begynne å vurdere produkter i dag, tror Wirtz at han kunne bygge en økonomisk vellykket YouTube-kanal på kort tid ved å bruke tilknyttede programmer.

Hvordan akkurat ville det fungere? Som Wirtz forklarer, gjør du ikke bare tilknyttet provisjon på varer du har vurdert som seeren din klikket på. Mens videoen din kan dreie seg om en $ 1000-TV, som kan gi deg 6% provisjon (eller rundt $ 60), kan brukeren ende opp med å kjøpe et hjemmekinoanlegg på $ 10,000. På grunn av måten tilknyttede programmer fungerer, får du en kommisjon på alt brukeren kjøper etter å ha klikket på linken din. Det betyr at en seer kan ende opp med å generere deg $ 600!

Hvis Alex hoppet fra Target for å enkelt gjennomgå produkter fra Amazon, og kapitalisert på Black Friday-frenesen ved å se på de 30 beste artiklene folk ser etter denne høytiden, mener Wirtz at Alex enkelt kan samle 1 million visninger per video. Det ville tjene ham rundt $ 15 000 per video ved hjelp av tilknyttede lenker - og ca $ 450 000 ved utgangen av måneden.

Utseende og taleravgifter

Tilbake i 2012 ble en annen lignende viral internettfornemmelse født over natten da Bryan Bundesen sendte et bilde av søsters katt på Reddit. Katten, kalt Tardar Saus, hadde en form for feline dwarfism som forårsaket en evig frykt, noe som gjorde at den ser gretten ut. Reddit-samfunnet gjorde det umiddelbart til en viral meme, som ble kjent som "Grumpy Cat."

Bryan filmet deretter katten, og innen 36 timer hadde videoen over millioner visninger. Med en så raskt voksende og raus fanbase - ikke i motsetning til Alexs - visste Bundesens at de måtte kontanter raskt. Siden da har kattens eier, Bryans søster Tabatha, raket i seksfigures utseende avgifter i henhold til Las Vegas Review Journal, spesielt på messer og andre popkultur hendelser. Hun bringer den klumpete katten med henne i en pose som ser ut som en veske, rapporterer granskningsjournalen.

Alex kunne enkelt gjenskape "Grumpy Cat" fenomenet hvis han opptrer like raskt, men han vil sannsynligvis trenge litt hjelp. Ifølge granskningsjournalen ansatt Bundesens en leder og lanserte en Grumpy Cat-nettside. Alex ville være smart å gjøre det samme hvis han vil være i stand til å kommandere høyt utseende utgifter.

Sosial Media Sponsorater

Nesten alle tenåringer er enige: Alex er søt. De dør for å se flere av ham, derfor er det nå den perfekte muligheten for Alex å bruke sine sosiale medier til å poste - hva mer? - flere bilder av #AlexFromTarget!

Å holde sine sosiale medier tilhengere engasjert og fortsette å vokse hans sosiale kanaler kan hjelpe Alex tjene selskapets sponsor muligheter, og de har dollar tegn knyttet. Sosiale medier superstjerner og kjendiser blir ofte betalt tusenvis av dollar av store selskaper for bare ett tweet eller Instagram innlegg. Faktisk er vi villige til å satse Alex kunne lande en sponsring som dette nå, hvis han ikke har blitt tilbudt noen allerede. Ved å utnytte hans utseende og øyeblikk i spotlightet, kunne Alex enkelt gjøre noen tusen dollar hver dag bare ved å fortsette å være aktiv på sosiale medier.

Mens hans 15 minutters berømmelse kan sakte avta, har #AlexFromTarget en unik mulighet til å tjene penger på sin hengivne fanebase. En rask pivot fra kasserer til YouTube superstjerne kan gjøre denne tenåringen fra en schoolgirl forelsket i en multi-millionær, og i ganske rask rekkefølge. Han har sikkert mange alternativer - og vi gleder oss til å se hvordan han handler på dem.

Din sving: Hva synes du mest for Alex hvis han vil tjene penger på hans uventede berømmelse?

Kelly Clay er frilansskribent og redaktør fra Seattle. Hennes arbeid har tidligere oppstått i Forbes, VentureBeat og WearableWorldNews. Finn henne på Twitter på @kellyhclay.

Skrive Inn Din Kommentar