Penger

Pitch Perfect: Her er hvordan du lager en minneverdig heisplass

Pitch Perfect: Her er hvordan du lager en minneverdig heisplass

Rask! Du har nettopp gått i kø på kaffebaren bak noen du anerkjenner for å være administrerende direktør for de Selskapet du bruker dagene dine, drømmer om å jobbe for.

Hun spør deg hva du gjør, og hvordan du gjør det - og du skjønner at dette er din sjanse. Linjen beveger seg overraskende fort for en mandag morgen, og du har nå omtrent 45 sekunder for å gi henne et kortfattet, men imponerende spiel om hva du gjør, hvordan du gjør det og hvordan du kanskje til og med kan gjøre det for henne.

Hva sier du?

Dessverre, fordi du ikke har noe forberedt, snakker du muntlig over hennes sko. En barista ringer ut sin ordre, så hun tar tak i latten, skudder deg et merkelig utseende og ender ut døren - slik at du sputter og frustreres fordi det var ikke inntrykket du ønsket å lage.

Du vet hva som ville ha reddet deg i det øyeblikket? Å ha en heisbane.

Enten det er under et møte i kaffebaren, et formelt forretningsmøte eller en bokstavelig heisstasjon, som leverer en perfekt utformet heisbane, tjener til å skille deg fra konkurransen, både når du håper å lande en jobb og når du ' Prøv å snagge en klient.

Hvis du ikke har en forberedt, risikerer du å gå glipp av en fantastisk mulighet til å bygge nettverket ditt og fremme deg selv.

Men herfra må du aldri frykte den vanskelige kaffelinjesituasjonen igjen, for det er på tide å lære å lage din egen heisplass.

Regler for å lage en sterk heisplass

Når du lager din perfekte heiskast, er det noen regler du bør huske på.

Hold det mellom 30 og 60 sekunder

Noen kortere og du vil ikke formidle nok informasjon. Lengre og du risikerer å falle ned i publikum, mister oppmerksomheten eller blir avbrutt. Sikt for et skriftlig avsnitt om 150-250 ord og en avslappet taletid mellom 30 og 60 sekunder.

Gjør det lett å forstå

Velg klart, kortfattet språk og hold det jargongfritt. Du vil ikke at lytteren skal gå seg vill i tung ordlyd, og mange mennesker finner industristargonggitter (selv om det er egen industri).

Gjøre et inntrykk

Mens banen din skal være enkel og fri for fancy språk, bør det også være kraftig og illustrativ. Du prøver å koble publikum i uten å fremmedgjøre dem, så sørg for at din lidenskap for arbeidet ditt skinner gjennom.

Hold det Listener-Fokusert

Det er en delikat balanse her: Mens du gjøre Ønsker å markere dine ferdigheter og evner, vil du også at lytteren skal være oppmerksom på hvordan denne informasjonen kan være nyttig for dem. Ikke bare si "Jeg skriver markedsføringskopi." Si noe som "Jeg skriver markedsføringskopi for å markedsføre produkter og tjenester ligner på de du tilbyr.”

Hvordan skrive en heisplass som fungerer

Nå som du vet det grunnleggende, følg disse trinnene for å bygge en heiskast som skiller seg ut og leverer riktig informasjon på riktig måte.

Husk at du ikke vil få det perfekt første gang - faktisk bør du skrive et par versjoner, trekke ut den røde pennen, nådesløs skråstille, revidere, kondensere, omskrive og deretter revidere igjen.

1. Kjenn din målgruppe og bestem målet ditt

Før du begynner, bestem deg hvem publikum er og bestem hva du vil at de skal ta bort fra samtalen din.

Snakker du til en potensiell klient som trenger å vite hva du kan gjøre for dem? Eller vil du være i nettverk med en potensiell arbeidsgiver som trenger å vite om du vil ha en god passform hos firmaet?

Bestem deg om publikum og formål, og hold da dette i bakhodet når du skriver din tonehøyde. Du kan til og med skrive noen forskjellige versjoner, slik at du kan piske ut den rette til rett tid - bare tenk på publikum mens du følger disse trinnene.

2. Oppgi hvem du er og hva du gjør

Begynn med en setning om hvem du er, hva du gjør og hvor du gjør det for øyeblikket. Dette trenger ikke å være noe over-the-top fancy - bare oppgi fakta. Du skal bygge herfra.

3. Forklar hva du gjør Beste

I to eller tre setninger, forklar hva du gjør mer detaljert - og hvordan du gjør det bedre enn noen andre. Hva gjør deg unik i ditt felt? Hva kan du gjøre for denne personen som ingen andre kan gjøre? Hvilke topp prestasjoner er du mest stolte av?

Skryt deg selv litt, men vær sikker på å holde fast i prestasjonene som vil betjene lytteren din - Ikke skryt bare for å skryte.

4. Fortell dem hva du håper å få

Her er hvor heisen din trenger å være spesielt skreddersydd og målrettet. På slutten av 60 sekunder, din lytter burde vite nøyaktig hva det er du håper å få fra denne samtalen. Leter du etter en ny jobbmulighet? Ser du etter å få kunder? Ser du etter å utvide nettverket ditt?

Mens du ikke vil være så direkte at du gjør lytteren ubehagelig ved å tigge, "Vær så snill, gi meg en jobb, "Du vil heller ikke at de skal gå vekk fra samtalen og lurer på:" Hva handlet det om? "Dancing rundt poenget vil bare la lytteren bli frustrert, så vær direkte.

5. Inkluder en "Neste trinn" -linje

Slutt din tone med en handlingsplan. La dem få vite hva du vil skje neste. Enten du vil planlegge et møte over kaffe, vil sende et CV eller bare ønsker å bytte visittkort og holde kontakten, sørg for å gjøre dine intensjoner klare og la dem få vite hva de kan forvente av deg.

6. Vri den rundt

Hvis du har tid under ditt korte møte, vær sikker på å spørre dem om hva de gjør også for å gjør samtalen føles mer som en toveiskast og mindre som en tett salgsstrek. I tillegg kan det hende at deres uttalelse kan hjelpe deg med å identifisere eventuelle potensielle behov du kan fylle.

7. Øvelse, Øvelse, Øvelse

Når du har et utkast du er fornøyd med, står foran et speil (eller en venn!) Og øve med å si det høyt. Du vil at det skal høres naturlig, ikke som om du bare tilbrakte seks timer å øve på badet ditt (selv om du gjorde det).

En trygg og vennlig stemme vil signalere til lytteren at du er åpen for å fortsette samtalen.

Husk også at kroppsspråket ditt ofte sier mer i sekunder enn ord kan si i timer. Sørg for at kroppsspråket ditt er på nivå med den versjonen av deg selv du prøver å presentere - øyekontakt og et fast håndtrykk er nøkkelen!

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar