Penger

Credit Sesame vs Credit Karma: Hvilken app er bedre for kreditt score?

Credit Sesame vs Credit Karma: Hvilken app er bedre for kreditt score?


Snakk med noen med massiv gjeld og dårlig kreditt, og du vil lære en ting sikkert: Det vanskeligste ved å forbedre kredittpoengsummen er å vite hvor du skal begynne.

Jeg vet fra erfaring.

Jeg har nesten $ 60 000 i gjeld og en kreditt score under 600. Jeg ble lammet av disse forferdelige tallene - en utrolig høy, den andre pinlig lavt - så i mange år gjorde jeg ingenting.

Så begynte jeg å skrive om personlig økonomi, og jeg lærte noen selskaper eksisterer nærmere bestemt for å hjelpe deg å pakke hodet rundt kreditthistorikken din.

Ingen scammy løfter å øke kredittkortet ditt drastisk. Ingen massive forhåndsavgifter for tjenester som aldri leverer. Ingen late-night reklame som ser ut som de ble designet på Microsoft Word på 90-tallet.

Jeg skulle ønske jeg hadde hørt om årene siden ...

I fjor meldte jeg meg til Credit Sesame - en gratis tjeneste som viser meg min kreditt score og kreditt rapport, pluss foreslår trinn jeg kan ta for å forbedre poengsummen min.

Det har gått opp 66 poeng allerede!

Men nå lurer jeg på om jeg kan gjøre enda bedre med Credit Karma. Denne tjenesten ligner Credit Sesame - gratis kreditt score, rapport og anbefalinger, alle med sikte på å forbedre kreditt.

Fordi hver er fri - så ingen risiko for å bli med - jeg registrerte meg for Credit Karma for å se hvordan den sammenlignet.

Her er det jeg lærte ...

Hva du får med Credit Sesame vs Credit Karma

La oss starte med likhetene.

Disse tjenestene har mye felles, og begge har samme mål: for å hjelpe deg med å opprettholde eller forbedre kredittpoengene dine.

Med begge appene får du:

 • Tilgang til din gratis kreditt score.
 • For å se hva som står på kredittrapporten din.
 • Anbefalinger for tjenester og tiltak for å forbedre kredittpoengene dine.

Begge er gratis å bruke. Selskapene tjener penger fra långivere og andre tjenester de anbefaler.

Begge programene gjør kredittrapporten din lett å forstå. Deres design er ganske annerledes, men begge lar deg se:

 • Din kreditt score
 • Hvilke faktorer påvirker poengsummen din
 • Hvor mye hver faktor betyr noe
 • Hva er nettopp på kredittrapporten din?
 • Hva du kan gjøre for å forbedre smertepoeng som skader poengsummen din

Begge til og med inkluderer et fargekodet system, slik at du kan se på et øyeblikk hvordan du gjør i hvert område: Grønn er god, gul er ujevn og rød er dårlig.

Hva er forskjell mellom Credit Sesame og Credit Karma?

De har begge like grensesnitt, selv om Credit Karma har en litt mer moderne, brukervennlig følelse.

Hvilke rapporter vil du se

Ser utover kosmetikk, den første forskjellen du ser mellom programmene er Kreditt Karma gir deg tilgang til rapporter fra to kredittrapporteringsbyråer: TransUnion og Equifax.

Det viser kredittpoengene hvert byrå rapporter for deg, pluss hva hver inneholder på kreditt rapporten.

Kreditt sesam viser det samme, men bare fra TransUnion.

Hvorfor betyr det noe? Du har ikke bare en kreditt score - du har faktisk flere, rapportert av flere etater, og de er ikke alltid de samme.

Gjeldsinformasjon

En ting Credit Sesame inkluderer på dashbordet ditt som jeg ikke så hvor som helst på Credit Karma, er total gjeld.

Din gjeld - fra studielån, boliglån, auto lån, uansett - er en viktig del av kredittpoengene dine, så det er fint å se opp foran det du har å gjøre med.

Beskyttelse mot identitetstyveri

En stor fordel Credit Sesame har over Credit Karma er identitetstyveri forsikring.

Begge tjenestene overvåker kredittrapporter og varsler deg om store endringer - men bare Credit Sesame forsikrer deg faktisk mot skader.

Det gir $ 50 000 i identitetstyveriforsikring, samt svindeloppløsning, gratis - bare for å være medlem.

Andre små forskjeller ...

Jeg la også merke til noen mindre viktige forskjeller mellom tjenestene:

 • Credit sesam tilbyr noen flere alternativer for å hjelpe deg med å forbedre kredittpoengene dine. Mens Credit Karma fokuserer på økonomiske tilbud - kredittkort og långivere - Credit Sesame henviser deg også til tjenester som kan hjelpe deg med mislighold eller forsinkelser på rapporten.
 • Kreditt Karma lar deg søke etter uoppkrevne penger i regjeringsdatabaser.
 • Kreditt Karma har et fellesskap forum og medlem vurderinger av produktene det anbefaler.

Kreditt Sesam vs Credit Karma: Bedømmelsen

Hvilken tjeneste du velger, er trolig mer et spørsmål om personlig smak enn noe annet.

Hvis du har dårlig kreditt og ønsker å forbedre den, Credit Sesame kan ha en liten kant med et bredere utvalg av tilknyttede tilbud og klarheten i din totale gjeldssaldo.

Hvis du vil søke om et stort lån snart - Som et boliglån eller billån - Kreditt Karmas rapporter fra to store byråer (versus en) kan hjelpe deg med å se viktige forskjeller i rapporteringen.

Det kan være gunstig, fordi du ikke vet hvilken rapport din utlåner vil trekke. Bare å se en rapport kan gi deg feil tillit til å søke om et lån.

I mitt tilfelle er mitt hovedmål å forbedre dårlig kreditt, og jeg liker å se min totale gjeld på ett sted. (Vel, "som" er kanskje ikke det riktige ordet ...). Så, jeg skal holde fast med Credit Sesame.For å finne ut om denne tjenesten også passer for deg, sjekk ut Credit Sesame Review.

Vil du dekke dine baser? Bruk begge.

Begge tjenestene er gratis å bruke, og registreringen tar bare noen få minutter. Med tilgang til begge deler kan du være sikker på at du ikke mangler nyttige råd eller anbefalinger som kan hjelpe deg med å forbedre kredittpoengene dine.

Her er lenken for å melde seg på Credit Sesame.

Her er lenken for å melde seg på Kreditt Karma.

Dana Sitar (@danasitar) er en senior forfatter / nyhetsredaktør på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar