Penger

Hvordan Budget når du stole på Cash Tips: Denne Bartender er Smart System

Hvordan Budget når du stole på Cash Tips: Denne Bartender er Smart System

Når du stoler på tips for inntekt, kan det være vanskelig å spare penger.

Jeg har i mange år vært bartender, som om lag 550.000 andre mennesker i USA, ifølge Bureau of Labor Statistics. Når du går hjem med kontanter hver dag, ser det ut til å brenne et hull gjennom lommen.

Og fra en dag til den neste har du ingen anelse om hvor mye du skal gjøre. På mitt verste skift skylde jeg restauranten $ 45 (må elske de spise-og-dash folkene). Men på mitt beste skifte gjorde jeg mer enn $ 1000 (en politiker og hans advokatlag traff baren hardt natten før han ble dømt).

Jeg har en venn som absolutt stoler på å få en og annen gruppe som tipser $ 700. Hans andre fire skift betaler knapt for gass til jobb. Med disse svingninger i lønn, det kan virke nesten umulig å sett budsjett.

Gjennom årene har jeg utviklet flere strategier for å få deg av den økonomiske bergbanen og videre til et liv med større sikkerhet. Her er hvordan du skal administrere budsjettet når du stole på kontant tips.

Se på det større bildet

Først begynner du å holde oversikt over inntektene dine. Du må vite hvor du står.

Spor hver dollar du faktisk lager, etter å ha tipping ut andre ansatte (men før du kjøper etterarbeid). Skriv det ned i en journal eller regneark etter hvert skift, som du bør gjøre uansett i tilfelle en revisjon.

Samlet opp inntektene dine i 10 uker, og finn din gjennomsnittlige ukentlige inntekt. Denne prosessen hjelper til med å jevne ut forskjellene mellom individuelle skift.

Hvis du jobber lenge nok med jobben, gjør et nytt 10 ukes gjennomsnitt, og sammenlign det med de første 10 ukene for å se hvor mye inntektene dine varierer. Nå kan du bestemme en feilmargin for budsjetteringen.

Velg det laveste av gjennomsnittet, og baser budsjettet ditt på den figuren, for å være trygg.

Ved min siste jobb, er mitt 10-ugers gjennomsnitt bare forskjellig fra mitt gjennomsnitt de neste 30 ukene med $ 3, noe som er svært konsistent. Det kan være et sjeldent tilfelle, men jeg forventer at du vil finne inntektene dine for å være mer konsekvente enn du tror, ​​så lenge du tar lengre utsikt.

Hvis du bytter jobb, hold deg oppdatert på din ukentlige inntekt, inkludert tiden du er ute av arbeid. Du vil vite hvordan du gjør i yrket generelt, ikke bare på en jobb.

Lagre kreativt

Mens du samler inn disse dataene, er det ikke for tidlig å begynne å lagre og gjøre et grovt budsjett. Mange i servicebransjen gjør noe slikt:

Sett straks 10-15% av hva du gjør hver skift

Dette er å hjelpe med skatt; sett til side enda mer hvis du kan.

Siden de fleste tjenere kun lager $ 2,13 per time eller så, med resten som tips, sitter de ofte ofte fast med en stor skatteregning hvert år. Begynn å planlegge og lagre for det nå, slik at du ikke trenger å selge bilen din (eller bo i den) senere.

Innskudd Større pålydende i banken

Ulike mennesker velger forskjellige regninger. Jeg legger inn alle $ 100, $ 50 og $ 20 regninger og bruk dem til å betale leie og kjøpe dagligvarer og andre nødvendigheter.

På den måten bruker du mesteparten av inntektene dine til å bygge opp kontoen din og dekke faste utgifter.

Betal alle daglige utgifter i kontanter

Du kan føle effekten på lommeboken mer når du bruker penger enn når du bare sveiper et kort. Jeg bruker $ 5 og $ 10 regninger for de fleste kjøp.

Når du betaler i kontanter, bruk aldri endring

Pakk alltid forandringen og kast den i en krukke hjemme. Dette er DIY-versjonen av de som sjekker kontoer som runder opp og overfører forskjellen til besparelsene.

Endring legger opp raskt. I årevis, da jeg levde mer hånd-til-munn, var dette stash mitt regntidsfond, og det reddet meg flere ganger.

Nå bruker jeg det til å finansiere reise. Min siste krukke nettet meg $ 600 for å bruke for en tur til Costa Rica.

Og når du redder forandring, hold øye med verdifulle mynter.

Hvis du kan takle det, legger du bort alle dine singler

Mike Zaunbrecker, en server og bartender i Austin, Texas, setter hver dollarregning han kommer inn i en stor tom proteinpulverbeholder. Dette hjelper ham med å spare enda raskere enn endringsburken min.

Jeg liker å bruke forandring for å bygge opp min moro / reisefond, og singler for å bygge opp min sparingskonto. Finn ut hvilket system som passer best for deg.

Lagre for noe spesifikt ved hjelp av en vinflaske

Alana Ramirez, en tidligere vertinne og server i Austin, Texas, reddet for en tur til Hawaii ved å fylle hver $ 20 regning hun tjente til en tom vinflaske i flere måneder. Da tiden kom for å kjøpe sin billett, smadret hun den åpne.

En vinflaske bidrar til å holde hendene dine besparelser, siden du egentlig må forplikte seg til å bryte den for å få tilgang til pengene dine.

Men hva om Paychecks?

Ut av tolv eller så restaurantgigs i mitt liv, kuttes kun to betalte tips i form av en lønnsslipp hver annen uke.

Selv om du får en lønnsslipp, får du sannsynligvis ikke sjekk konsistent nok til å basere et budsjett på. Tross alt, lønnsslipp er bare dine tips fra en uke eller to, noe som kan være ganske variabel.

Skriv inn Even. Appen koster 3 dollar hver uke, men det er ingen andre kostnader. Det analyserer dine tidligere lønnsslipp og kommer opp med et gjennomsnitt for deg, som det reworks hver måned for nøyaktighet.

Hvis du får en større lønnsslipp, tar appen ekstra penger og holder den på en egen konto, og Hvis du får en mindre sjekk, bruker den den kontoen for å dekke forskjellen.

Hvis du ikke har nok i "besparelser", fronter du penger og gjør opp for det med neste større lønnsslipp. Det er ikke et lån, og du betaler ikke renter eller må betale pengene tilbake til en viss tid.

Med Selv får du det samme beløpet hver uke eller to, og du kan budsjettere uten å måtte bekymre deg for store inntektssvingninger.

Ta kontroll

Når du har en god ide om hva du lager og har utviklet nesten automatiske sparevaner, strukturere økonomien til hvilket system som passer best for du.

Lag et budsjett som tar hensyn til hva du virkelig kan forvente å tjene, og sette penger på jobb ved å bygge opp sparing og investeringer. På den måten friterer du ikke alle dine hardt opptjente penger på skudd av Jameson. (Bare noen av det.)

Jeff Morrison er barforvalter og frilansskribent fra Austin, Texas.

Skrive Inn Din Kommentar