Liv

Ledet utenlands? Denne enkle å-gjøre feilen kan koste deg

Ledet utenlands? Denne enkle å-gjøre feilen kan koste deg

Da jeg stablet dagligvarer på det korte transportbåndet, innså jeg at jeg hadde savnet et viktig europeisk notat - det handler om å bare kjøpe det du trenger for en dag eller to om gangen.

Folkene i linjen bak meg kjøpte bare noen få grønnsaker eller en pakke med svinekoteletter og ble allerede antsy. Egg, smør, sjampo, balsam, selleri ... min kurv er innhold plutselig virket uendelig, og da jeg nærmet seg kassaet, fumlet jeg med kredittkortet mitt. Det hadde ikke den fancy tap-to-pay-funksjonen som alle andre syntes å ha, som jeg prøvde å forklare i min svimlende spansk.

Jeg holdt ting opp og gjorde narr av meg selv. Og nå da jeg endelig hadde funnet ut hvilken slutt på kortet mitt for å sette inn i leseren, møtte jeg enda et hinder:

Ønsker jeg å betale i amerikanske dollar eller euro?

Skal du velge dollar eller euro når du bruker et kredittkort internasjonalt?

Med tanke på hvor mye det er ukjent når du reiser i et fremmed land, kan muligheten til å betale i hjemmet valuta virke som en velkommen bekvemmelighet - en enkel måte å forstå nøyaktig hvor mye du bruker. Den faktiske kostnaden er den samme uansett, ikke sant?

Feil, dessverre.

Muligheten til å betale i amerikanske dollar er ikke bare en gratis bekvemmeligheter som er utformet for å gjøre internasjonale reisende til å føle seg mer komfortable og velinformerte. Heller, det er en tjeneste som heter "dynamisk valuta konvertering"Eller" kortholder foretrukket valuta "- og som med de fleste tjenester, kommer det til en pris.

Slik fungerer det.

Når du avregner din regning med kreditt i et fremmed land, tilbys muligheten til å betale i "dine" penger av en tredjepartsoperatør som arbeider sammen med selgerens bank.

På salgsstedet har du muligheten til å velge mellom to forskjellige betalingsmåter: den faktiske prisen fra prislappen i landets valuta (for eksempel euro), og en sum i valuta du er mer kjent med (i mitt tilfelle, Amerikanske dollar).

Hva du ikke Legg merke til at de to tallene faktisk ikke stemmer overens med den levende konverteringsfrekvensen. Hvis du tok telefonen og kjørte regningen din gjennom Google, vil du sannsynligvis se at du skylder mindre i USD enn den "praktiske" konverteringen på flyet ville ha deg til å tro.

Det er fordi det tredjepartsfirmaet vil ha sin kutt - så det inkluderer en markering i konverterte totalt. Det er vanligvis på størrelsesorden 3% til 5%, men det er av og til så høyt 18%. Yikes.

Og når du velger det "praktiske" alternativet for å betale i dollar i stedet for euro (eller hva som helst), lukter det selskapet forskjellen.

Her er et eksempel.

Den € 26,50 middag jeg hadde et par netter siden i Barcelona kostet $ 31,26, i henhold til kredittkortoppstillingen.

(Hurtig sparsommelig globe-trotting tips: Jeg kjøper alltid alt på min reisebelønninger kredittkort og så betaler det umiddelbart, så jeg kan rack opp poeng og ha råd til enda mer reise.)

Men da jeg ba om la cuenta og servitrisen brakte over kredittkortmaskinen, spurte den om jeg helst ville betale 26,50 i euro ... eller $32.67 i amerikanske dollar, inkludert en 4,5% markup.

Jo, det er bare forskjellen på en dollar og endring, men det er fortsatt en dollar jeg kunne ha brukt andre steder. Pluss, min regning var ganske liten siden jeg reiser alene. Det ville vært mye mer om jeg hadde en familie på fire!

Så hva er historiens moral? Du har hørt det før: Når i Roma, gjør som romerne gjør ... inkludert å betale inn deres valuta.

Oh - og når du er i et lite marked i Barcelona, ​​ikke prøv å kjøpe en hel ukes verdi for dagligvarer.

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) har skrevet for VinePair, SELF, Ms. Magazine, Veier og kongedømmer, The Write Life, Barclaycard's Travel Blog, Santander Banks Prosper og Thrive og andre utsalgssteder. Hennes skriving fokuserer på mat, vin, reise og sparsommelighet.

Skrive Inn Din Kommentar