Penger

Denne vanlige frykten kan holde deg tilbake på jobb. Slik kommer du forbi den

Denne vanlige frykten kan holde deg tilbake på jobb. Slik kommer du forbi den

Blir du begeistret når den nyeste generasjonen av smarttelefoner blir annonsert?

Eller grimas du på ideen om å lære deg rundt din telefon hele tiden igjen fordi alt du vil gjøre er å ringe, skriv din søster og sjekk været, for Petes skyld!

Hvis du faller inn i sistnevnte kategori, kan du ha teknofobi, en frykt eller intenst motvilje mot datamaskiner og annen avansert teknologi. Eldre voksne har en litt høyere motvilje mot teknologien, men kjønnene ser ut til å være nesten like tech-averse.

"Vi ler alle om teknofobi, men det er ingen vits," forteller essayist Erica Manfred. "Symptomene stemmer faktisk med andre fobier: Pustløshet, manglende evne til å tenke klart, overdreven svette, kvalme, risting, blir sint eller" mister kontroll "og mye mer."

Ditt liv vil ikke bli ødelagt hvis du aldri vil eie en robot støvsuger eller streaming-enhet for fjernsynet ditt.

Å være teknofob på jobben, kan imidlertid koste deg mye.

Nesten alle typer jobb krever i dag en form for teknologi, fra grunnleggende kasseapparater og kalkulatorer til komplekse instrumentpaneler på tungt maskineri. Og det er nesten umulig å finne en kontorbasert virksomhet som ikke stole på datamaskiner, e-post og internett.

Bedrifter bruker teknologi for å forbedre effektivitet, kommunikasjon og arbeiders produktivitet - alt som påvirker bunnlinjen. Så, du kan satse på teknologi på arbeidsplassen går ikke bort når som helst snart.

Og arbeidere som ikke kan eller vil ikke tilpasse risikoen, mister muligheter for fremskritt, kampanjer og lønnsøkninger.

Hvorfor teknologien skremmer oss og hva vi skal gjøre med det

Når det kommer til arbeidsplassen, holder noen veldig ekte frykt teknofobi i live og bra.

Folk ble ikke plutselig teknofobiske med oppfinnelsen av smarttelefoner, TiVo eller iPad.

Faktisk, ifølge Merriam-Webster, den første kjente bruken av ordet "technophobia" dateres tilbake til 1947.

Tidligere var ikke personlige datamaskiner og smarttelefoner en del av det daglige livet, så det var mer sannsynlig at technophobes var stresset ut av mikrobølgeovner og polaroid-kameraer.

I dag er vi bekymret for at teknologien blir smartere enn oss. Faktisk er amerikanerne mer redd for teknologi enn de er med fly, nåler og store vulkanske utbrudd.

Frykt for det ukjente

Mennesker er kablet for å stille spørsmål til det vi ikke vet, og det kan være spesielt vanskelig å finne ut hvilken ukjent teknologi som er i stand til.

Prøv dette: Ta kurs, kurs, seminar eller workshop for å lære mer om teknologien rundt deg.

"Det er klasser i alt fra e-post til iPad og Photoshop på din lokale videregående skole fortsatte ed-program. Mange samfunn gir lave kostnader eller gratis tech klasser til eldre, sier Manfred.

Hvis du vil lære privat, er Internett oversvømmet med instruksjonsartikler og videoer for alle typer teknologi du kan tenke på.

Alternativt, spør din veileder eller treningsleder for å anbefale materialer for å hjelpe deg med å lære deg veien rundt teknologien på arbeidsplassen din.

"Det er viktig å huske at de fleste ledere vil at du skal lykkes og fortsetter å forbedre," bemerker Irene Koo, redaksjonell stipendiat på GovLoop.com. "Disse opplæringene vil ha en påviselig, positiv effekt for din arbeidsgiver, så vel som for din personlige utvikling og jobbprestasjon."

Trenger du litt ekstra oppmuntring? Bosses elsker proaktive arbeidere med en iver etter å lære.

Frykt for å bli erstattet

Folk i dag er raset med nyhetsrapporter at roboter tar jobber borte fra amerikanske arbeidere. Det gjør det vanskelig å ønske velkommen ny kontorteknologi med åpne armer.

Tror ikke sprøytenarkomanen. Mange jobber vil være robuste i årene som kommer.

Prøv dette: Skift hvordan du tenker på arbeidet ditt og hva fremtiden har.

Videregående konsulent Eric Stoller anbefaler å stille deg spørsmål som: "Hvordan utvikler du deg med din posisjon? Hvis teknologien kan fjerne et aspekt av jobben, hva vil du gjøre med den ekstra tiden? "

Frykt for å se dumt ut

Det er naturlig å være forsiktig med å prøve nye ting av frykt for å se inkompetente, spesielt rundt kolleger.

Den gode nyheten er at teknologien endres så fort i disse dager vil du sjelden være den eneste personen som mangler kunnskapen til å bruke den.

Prøv dette: Se skarpt ved å spørre en kollega for hjelp.

Time's Megan Gibson forklarer, "Folk som søker råd er sannsynligvis tenkt på som mer kompetent, i hvert fall av de folkene de spør. "

"I hovedsak er folk så smigret å bli bedt om at hodene deres svulmer litt og de tenker på seg selv som smarte," sier Gibson. "Det reflekterer godt på rådsøkeren som på sin side antas å være smart nok til å gjenkjenne sitt spill."

Å være teknofobisk er ikke moro, men heldigvis er det ingen ulempe å jobbe deg forbi. Faktisk er de potensielle fordelene for jobb og velvære verdt det.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er ikke teknofobisk, men hun har en forkrøllende terror av Palmetto-insekter. Alle er redd for noe.

Skrive Inn Din Kommentar