Liv

Disse 4 rare College Majors fører til overraskende gode lønninger

Disse 4 rare College Majors fører til overraskende gode lønninger

Som studenterstudent trodde du sannsynligvis at du hadde hovedfag i business eller kommunikasjon eller engineering, eller noe annet bredt. Du har kanskje virkelig sjokkert foreldrene dine ved å utdanne seg i kunst eller filosofi.

Men mor og far kunne ha vært egentlig overrasket over å finne ut at du var med i puppetry eller bowling industri ledelse.

Likevel eksisterer disse majors sammen med andre "rare" og spesialiserte studiekurs. Disse rare universitetshøgskolene, som bare tilbys på noen få skoler, kan føre til rare jobber som er høyt spesialiserte - og betale anstendig lønn, ifølge CheatSheet.

Vil du plukke noen av disse rare majors?

Figurteater

Tilbys på bare et par skoler, er dette store (og masternivå-programmet) ekstremt konkurransedyktig, og krever ikke bare en søknad, men en portefølje og en audisjon.

Når du har oppgradert, kan du forvente å tjene rundt $ 40.000 i året. Hvis du er flott, kan du tjene mye mer; Caroll Spinney, mannen som har spilt Big Bird og Oscar Grouch på "Sesame Street" siden 1969, tjener mer enn $ 300 000 i året.

Bowling Industry Management

Åpenbart er å kjøre en bowlingbane mer komplisert enn andre former for underholdning - du ser ikke mange universiteter som tilbyr kinoforvaltning.

Bowlingbanestyrere tjener mellom $ 39.000 og $ 56.000, ifølge CheatSheet. Bonus: Du kan fullføre denne graden om to år.

Racetrack Management

Universitetet i Arizona er hjemmet til landets eneste studieprogram for racerbanestyring, og faktisk har programmet to spor: en for forretningssiden av racerbaner og den andre som fokuserer på å ta vare på hester.

Skulle du velge sistnevnte, tar du klasser som Equine Nutrition and Management og Introduksjon til Horsemanship Programs. Denne graden kvalifiserer deg til å jobbe på mer enn 100 racerbaner i USA, samt ved beslektede virksomheter som statlige racingbord. Nyutdannede tjener et gjennomsnitt på $ 41 000 årlig for oppføringsnivå jobber, og det tallet øker til $ 70 000 eller mer for de med minst 20 års erfaring.

Bonus: Mortuary Science

Denne majoren gjorde ikke listen og kan ikke kvalifisere som "rare" siden mange skoler tilbyr det, men folk i programmene sier at andre ofte anser dem så rart.

Begravelsesdirektører jobber ofte lange timer og må takle ting som mange finner deprimerende eller til og med motsetning, men jobbsikkerhet handler om så godt som du kan få. Medianinntektene til begravelsesarbeidere var over $ 53 000 per år i 2015.

Ønsker du å se mer merkelige høyskolestudier? Sjekk ut hele listen på CheatSheet.

Din sving: Har du en merkelig høyskolehøgskole? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Rachel Kaufman kan eller ikke være to dusin hamstere masquerading som ett menneske i en trenchcoat.

Skrive Inn Din Kommentar