Penger

Skrive Freelance Kontrakter er det verste. Dette gratis verktøyet kan hjelpe

Skrive Freelance Kontrakter er det verste. Dette gratis verktøyet kan hjelpe

Frilansere, livet ble litt lettere.

Du kjenner sannsynligvis denne dansen: Etter 16 runder av frem og tilbake e-post, er du og en potensiell klient enige om å forsegle avtalen og komme på jobb.

En av to ting skjer:

De sier at de vil sende deg en kontrakt. Du sukker i lettelse, men vet at kontrakten, i det minste i utgangspunktet, vil bli skrevet til deres fordel.

Eller de vil si: "Kan du sende oss en kontrakt?" Som fører deg til å holde opp til kl. 1, om å revidere den kontraktsmalen du faked deg gjennom for et år siden. Det fungerer, men du vet at det er det minst profesjonelle aspektet av freelance karrieren din.

Nå kan du stoppe Googling "freelance contract template help, vær så fortvilet," og bruk dette i stedet: Freelancers Unions nye kontraktbygger.

En gratis måte å skrive freelance kontrakter på? Ja takk!

Dette er ikke første gang Freelancers Union har tilbudt en kontraktsmal.

Det debuterte for første gang et kontraktskapersverktøy i 2011, rundt den tiden som frilansøkonomien opplevde lavkonjunktur, oppmuntret til rask vekst.

Men denne suppe-versjonen er nesten dumt bevis - og det er pent å starte.

For å opprette kontrakten din, legger du inn informasjonen, detaljene om klienten, omfanget av arbeidet og lønnsatsen.

Du kan velge alternativer som om arbeidet du oppretter, tilhører deg eller klienten, eller hvis du tar betalinger for sen betaling (du bør, forresten).

Når du er fornøyd med dokumentet, kan du enten laste det ned som PDF eller sende det til kunden din.

Kontraktbyggeren ble utformet for å overholde Frilans er ikke fri handling, som Freelancers Union presset for å sikre rettidig betaling for arbeid levert.

Loven trer i kraft i New York City i mai, "som betyr at alle inngår en frilansavtale som betaler over $ 800, må ha en kontrakt - det er loven!" Freelancer Union-bidragsyter Laura Murphy forklarer.

Og.Co bygde den tekniske siden, som gjør at du kan bytte klausuler eller lage din egen, samt lette e-signering for deg og din klient.

Du har nok andre ting å bekymre deg for som freelancer: sette inn og heve dine priser, administrere uregelmessig inntekt, finne ut skattene dine, og håndtere røde flagg eller deadbeat klienter.

Kontrakter? Nå er det ingen svette.

Din sving: Hvordan utvikler du kontrakter for frilanseprosjektene dine? Vil du bruke dette verktøyet?

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.


Skrive Inn Din Kommentar