Mat

15 Peachy Keen måter å bruke overripe frukt i kjøleskapet

15 Peachy Keen måter å bruke overripe frukt i kjøleskapet


Når du biter i en god fersken, kan du smake på solskinnet.

Den er så søt og moden i sin myke, fuzzy, rødlige-gyldne hud. Så saftig og dryppende med nektar.

Så bra. Ring meg forutinntatt, men jeg vil argumentere for at en virkelig god fersken gir en uslåelig fruktopplevelse. Ingenting mot epler, appelsiner og lignende, men en god fersken står på egen hånd.

Seriøst kanaliserer 90-tallet rockbandet USAs presidenter kanaliseringen min indre sjel når den synger, "Jeg er bevegelig" til landet, jeg skal spise meg mye fersken. "Virkelig er de mitt åndedyr

Dessverre, som visse rockband, kan fersken gå syd ganske raskt. Før du vet det, har din helt faste, saftig ferske blitt myk, blåst og grøtaktig. Forbi sin prime, det er for langt borte for å nyte det som du normalt ville.

Stopp akkurat der. Ikke gjør det. Kast ikke de fersken bort.

Selvfølgelig er det bedre å lagre maten slik at den forblir frisk så lenge som mulig. Men de grøtaktig fersken trenger ikke å gå bortkastet. Du kan fortsatt lagre alt det yummy, næringsrik deilig. Lav i mettet fett og kolesterol, fersken er fullpakket med vitaminer og mineraler.

Gå vekk fra søppelkassen. I stedet, sjekk ut disse 15 måtene å bruke overripe fersken.

Frokost

La oss sparke ting med min favoritt oppskrift på alle. Jeg mener, hvorfor vente?

1. Peach Pie kjeksbomber

Hei, du hadde meg på "Peach Pie Biscuit Bombs." Heather Tullos på Sugar Dish Me beskriver disse som "utrolig enkle, helt deilige små godbiter perfekt til frokost, brunsj eller med en liten is til dessert."

Du deler flakete, kjølte kjeks - den typen du kjøper i et rør i matbutikken - og fyll dem med ferskenskiver, kanel og Brie. Det vil ikke være noe om persikene dine har gått litt myke, fordi du vil bakke dem uansett. Alt dette baker i crusty, gooey godhet.

drikkevarer

Bare for startere er overfrukt frukt ideell til frysing og bruk i smoothies. Klipp ut biter som har gått dårlige, hogg resten, pakk det i en låsesett, og kast den i fryseren. Når det er sagt, venturer vi godt utover smoothies her.

2. Peach Smoothies

Ingen mangel på fersken smoothie oppskrifter der ute. De fleste er enkle og deilige, så det er vanskelig å få feil. Du kan velge en basert utelukkende på hvilke andre ingredienser du har hendig. Smak av hjemmets oppskrift krever bare melk, sukker, OJ-konsentrere og isbiter. Betty Crocker krever yoghurt, appelsinjuice og honning. For nybegynneren har WikiHow en trinnvis opplæring med bruk av OJ, yoghurt og is. For det ambisiøse krever Food Network kanel, honning, melk, yoghurt, muskatnøtt, ingefær og vanilje ekstrakt.

3. Fersken Sangria

Skarp, ren og søt. Tori Avey har den rette ideen. Klipp opp dine overfylte fersken, og slipp dem i en krukke. Resten av historien involverer ingefær ale, sukker, fersken snaps og en flaske hvitvin.

4. Easy Peach Lemonade

Vi inkluderer denne oppskriften fra The Cookie Rookie fordi det er så sjokkerende enkelt, men det vil imponere hakken ut av dine gjester ved enhver sommer sammenkomst. Det er som å snyte og komme unna med det. Du kan legge til alkohol hvis du vil, men du trenger ikke.

5. Bourbon Peach Slush

Du må sjekke ut dette bildet på Recipe Runner. Du må bare. (Fortsett, vi venter.) OK, nå som du har sett det for deg selv, må du tydeligvis gjøre dette sammenstøt så snart som mulig. Beklager, ikke lei meg.

6. Peach Wine Slushies

En annen slushie, denne på Dessert For To, er svimlende lett, og bruker alle to ingrediensene: frosne fersken og en flaske fruktig hvitvin. OFFICIELT KLAR TIL SOMMER.

Syltetøy, fixins, etc.

Igjen er overfrukt frukt ikke et problem her fordi du koker disse fersken og bryter dem ned. Det er motsatt av å fryse dem.

7. Fersken beholder

Du trenger fersken, sukker og litt sitronsaft for denne super enkle Country Living oppskriften. Oh, og en kasserolle. Det er det.

8. Peach Jam

Nei, ikke Pearl Jam. La oss ikke bli sidetracked. (Uansett, jeg prøver fortsatt å få den forbannede "Peaches" -sangen ut av hodet mitt.) Vi snakker om fersken syltetøy her. Lett hjemmelaget fersken syltetøy, høflighet av spredte tanker om en god mamma.

9. Peach Puree

I kalenderen for Toronto Globe and Mail aviser sier kokken David Lee: "Jeg har brukt denne puréen til å lage cocktailer (Bellinis og Peach Mojitos), ferskeniset, fersken og glitrende istsvitersuppe, ferskensorbet og ferskenis. Det gjør også en nydelig krydder for vaniljeis uten videre arbeidskraft. "

Du vet at han er kanadisk fordi han setter i den kule britiske "u" når han staver "arbeidskraft".

10. Crockpot Peach Butter

Du trenger en sakte komfyr for denne Frugal Girls oppskrift. Denne tingen er fantastisk for å spre på kjeks.

middager

Mer matlaging av fersken her. La ingen fersken gå bort, sier vi.

11. Almond-og fersken-Crusted Pork Chops

Ta de Peach Preserves du har laget, og sett dem til god bruk med denne parabolen fra Betty Crocker.

12. Grillet laks med karriert fersksaus

Ikke vær redd for et øyeblikk at denne oppskriften krever "to ferske ferskener, skrællet og terninger." Dine mindre enn ferske fersken vil gjøre deg glad for dette kulinariske mesterverket fra Allrecipes.

desserter

Lagret denne kategorien for sist. Du hoppet rett overfor denne kategorien, ikke sant? Nei, det er ok, det er kult.

13. Peach iskrem

Du trenger en iskremsmaker for denne oppskriften fra Country Living. Hvis du ikke har en ismaskin, gå videre til neste dessert. Hvis du gjøre har en da min gud, du må prøve dette.

14. Mini Spiced Rum Fersken Paier

Bare for seriøse bakere. Real Simple guesstimates forberedelsestiden for disse babyene på 40 minutter. Også, du trenger rom, ingefær, lysebrunt sukker, maisstivelse, rom, muskatmos, et egg, konditorideig, rom, turbinado sukker, sitronsaft, maisstivelse og rom. Likevel ser disse flotte ut. Nevnte vi at du trenger rom?

15. Peach-Banana Smoothie Popsicles

Den sunneste desserten på denne listen, hvis du er i den typen ting. Du skal blande fersken med andre ingredienser i en blender for denne oppskriften fra Offbeat & Inspired, så det er greit hvis de er litt overfylte. Du trenger ikke å skrelle dem eller noe.

Der har du det - 15 måter å bruke overripe ferskener på. De kommer aldri til å kaste bort på kjøkkenet igjen.

Min favoritt frukt. Yummy, flavorful, deilig. Luscious og delectable. Glorious.

Peachy ivrig.

Din sving: Hva er din favorittoppskrift på fersken? Del det med oss!

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Etter å ha skrevet dette, er han så sulten akkurat nå.


Skrive Inn Din Kommentar