Liv

Hva din bilforhandler ikke vil at du skal vite om utvidede garantier

Hva din bilforhandler ikke vil at du skal vite om utvidede garantier

Du er hos forhandleren når den smarte selgeren stiller et spørsmål du ikke er forberedt på: Vil du legge til en utvidet garanti for bilkjøpet ditt?

Og du panikk. Du vet at du har lest noe om dem før, men kan ikke huske. Er de en svindel? Eller en nødvendighet? Du ønsker virkelig at du hadde gjort noen Googling på forhånd.

Alt kommer ned på ett spørsmål: Er utvidede garantier verdt det?

Her er den ærlige sannheten.

Hvordan fungerer utvidede garantier?

Først må vi fastslå hva en utvidet garanti er - og det er det ikke.

Du kan bli overrasket over å lære det faktisk ikke en garanti i det hele tatt - en mer passende beskrivelse ville være "service kontrakt".

Mens "en garanti leveres med en ny bil og er inkludert i kjøpesummen," forklarer FTC, "en service kontrakt kan ordnes når som helst og alltid koster ekstra."

Produsentens garantier leveres med nye biler og varer vanligvis minst tre år eller 36.000 miles - avhengig av hva som kommer først. På den annen side kommer utvidede garantier eller servicekontrakter vanligvis ikke til spill før etter at produsentens garanti utløper.

Utvidede garantiplaner varierer i varighet og dekning: Noen tilbyr støtfanger til støtfanger, mens andre bare dekker reparasjoner til enkelte deler av bilen.

Men vær advart: "Vanlige reparasjoner for deler som bremser og koblinger er vanligvis ikke inkludert," sier FTC.

Før du kjøper en utvidet garanti, er det viktig at du spør:

  • Hva er dekket? Hva er ikke dekket?
  • Hvem baker garantien?
  • Hvor mye er fradragsberettiget?
  • Må jeg betale på forhånd for reparasjoner? Hvis så, hvor lenge skal jeg vente på refusjon?

Du bør også finne ut om den utvidede garantienes dekning (enten tidsperiode eller problemer) overlapper det med produsentens garanti - fordi du definitivt vil unngå å betale for to planer som gjør det samme.

Hva en utvidet garanti koster deg

Selv om kostnaden for utvidede garantier avhenger av hvilken type bil du kjøper, sammen med nivået og lengden på dekning du trenger, fant en nylig forbrukerrapporter-undersøkelse at medianprisen for dekning var $1,214.

Dessuten må du sannsynligvis betale en egenandel for reparasjoner - enten per besøk eller per reparasjon.

Forskjellen er viktig, da dette eksemplet fra FTC illustrerer: "Anta at du har en $ 100 egenandel, og bilen trenger tre deler reparert. Med fradragsberettiget per besøk betaler du $ 100. Hvis du har fradragsberettiget per reparasjon, betaler du $ 300. "

Hvis du velger å kjøpe en utvidet garanti, ikke glem å forhandle. Ifølge forbrukerrapporter lagret folk som haglet, i gjennomsnitt $ 325.

En annen faktor som påvirker prisen, er om du kjøper din utvidede garanti fra forhandleren eller en tredjepart.

Jeg vil anbefale å gå med forhandleren - ikke bare fordi prisen er beleilig rullet inn i din månedlige betaling (om enn med interesse), men også fordi tredjeparter er notorisk skyggefullt.

Uansett hva du gjør, ignorer bokstaver eller telefonsamtaler fra firmaer som varsler deg om at garantien din er utløpt - og tilbyr å utvide den. De er sannsynligvis svindel.

En kvinne som registrerte seg for en utvidet garanti etter å ha sett en TV-reklame, fortalte Angies liste: "Hver gang jeg ringte dem til et krav, nektet de det. De kom opp med en eller annen grunn. Jeg til slutt slutte å betale dem. "

Skal du kjøpe en utvidet garanti?

Fra min forskning virker det ikke som utvidede garantier er verdt det.

Trenger du bevis? Av de som kjøpte en utvidet garanti, brukte 55% ikke engang den, ifølge denne undersøkelsen for forbrukerrapporter. Og for de som gjorde, utgjorde besparelsene bare $ 837 - et samlet tap på $ 375, vurderer median kjøpesummen på $ 1,214.

Oh, og Consumer Reports noterer også at "tilfredsstillelse med bilutvidede garantier er blant de laveste av alle produktene og tjenestene" det noen gang undersøker - med bare omtrent en fjerdedel av respondentene sier de ville definitivt få det igjen.

Så hva skal du gjøre i stedet? Sett pengene du ville ha brukt på en utvidet garanti til en sparekonto, foreslår forbrukerrapporter.

"På den måten har du et nødfonds hvis det oppstår et ettergarantiproblem. Og hvis bilen ikke trenger dyre reparasjoner, har du allerede penger for en forskuddsbetaling på din neste bil. "

Eller, hvis du vil være en ekte Penny Hoarder, kjøp en bruktbil i stedet.

Din sving: Har du noen gang kjøpt en utvidet garanti? Var det verdt det?

Susan Shain er freelance skribent og digital nomad. Hun dekker reise, mat og personlig økonomi (i utgangspunktet, hvordan du sparer penger slik at du kan reise mer og spise mer). Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.


Skrive Inn Din Kommentar