Penger

Refinansiere? Konsolidere? Hva de mener - og når de er riktige for deg

Refinansiere? Konsolidere? Hva de mener - og når de er riktige for deg


Lån refinansiering og gjeld konsolidering er to termer som ofte brukes om hverandre når det gjelder å betale ned gjeld.

Visst, begge alternativene kan hjelpe deg bedre å håndtere gjeld med lavere rente og lavere avgifter. Faktisk sier Bruce McClary, kommunikasjonsdirektør ved National Foundation for Credit Counseling, at disse taktikkene kan hjelpe forbrukere til å få en ny start når det gjelder økonomi.

"Du kan potensielt spare mye penger over tid," sier McClary. "Det hjelper deg å betale gjelden raskere; det hjelper deg med å håndtere gjelden mer vellykket. Det er mange gode ting som kan komme ut av refinansiering eller konsolidering. "

Selv om begge er faste måter å håndtere gjeld, er de forskjellige. Forbrukerne må være oppmerksomme på forskjellene sine før de gjør store penger.

Her er din personlige økonomi 101 leksjon om refinansiering mot konsolidering av gjelden din:

Hva er Lånrefinansiering?

Jeg skal være ærlig: Jeg kan ikke forklare det bedre enn McClary:

Når du refinansierer et lån, "Du tar et eksisterende lån, og du ompakker det med nye vilkår", sier han.

Du kan gå tilbake til den opprinnelige långiveren eller shoppe for en ny. Når du refinansierer, betaler du det opprinnelige lånet i sin helhet og erstatter det med en ny - som ideelt sett har bedre priser, vilkår og gebyrer.

Du kan refinansiere mange typer lån, inkludert boliglån, billån, studielån og kredittkort.

Nå ... Hva er gjeldskonsolidering?

I likhet med refinansiering bør gjeldskonsolidering ideelt sett resultere i gunstigere vilkår, lavere utbetalinger og lavere avgifter.

Men gjeldskonsolidering er handlingen med å kombinere flere lån til en. Du betaler alle disse lånene med ett nytt lån. Da er du igjen med en konto for å administrere.

"Det betaler mange lån og kredittkort med et nytt lån," sier McClary. "Når du konsoliderer, vil du ende opp med å ha en enkelt betaling for det totale beløpet av gjeld konsolidert over kontoene."

Du kan ikke konsolidere boliglån eller auto lån, ifølge organisasjonen Money Meters - en annen viktig forskjell mellom refinansiering og konsolidering. Du kan imidlertid konsolidere kredittkort, føderal studielån, lønningslån og sykehusregninger.

Når er den beste tiden å refinansiere eller konsolidere?

Svaret på dette kommer til å være annerledes for alle, men McClary tilbød noen få råd.

Viktigst, vil du forsikre deg om refinansiering eller konsolidere gjelden din er faktisk å hjelpe deg. Vil det føre til lavere utbetalinger? Lavere renter? Færre avgifter? Samlet sett leter du etter mer gunstige forhold for å hjelpe deg med å takle gjelden din.

Du finner bedre priser når markedet er gunstig, forklarer McClary.

I tillegg, hvis du har klart å øke kredittpoengene dine siden du først tok lånet ut, fungerer det til din fordel.

Når det gjelder å konsolidere, er det veldig viktig å gjøre matematikken og å kartlegge utbetalingene dine. Faktor i lengden på lånet ditt sammen med den nye renten (mot din eksisterende interesse priser og betalinger og avgifter).

"Hvis du ikke er forsiktig, kan du ende opp med en gjeldskonsolidering som ikke er like gunstig som du hadde før," sier McClary. "Det fremhever betydningen av å handle konkurransedyktig på de beste vilkårene og ha en god forståelse av renten og vilkårene."

Det er også viktig å være oppmerksom på dine eksisterende låns (eller lån) vilkår og betingelser. Det kan være at du blir straffet hvis du ikke har lånet lenge nok og betaler det for tidlig ved refinansiering eller konsolidering.

Viktige hensyn

McClary legger vekt på viktigheten av å handle for refinansiering og konsolidering av alternativer.

Jo, du kan nærme din eksisterende långiver og se om de kan hjelpe deg, men du vil kanskje også sjekke ut en online markedsplass. Du kan gi bedre tilbud til din utlåner som en forhandlingsbrikke. Eller du kan ganske enkelt velge en ny utlåner.

Det er også viktig å huske når du refinansierer eller søker om et gjeldskonsolideringslån, blir det merket som en hard forespørsel på din kreditt rapport, som har potensialet til å negativt påvirke kredittpoengene dine, "Selv om det ville være mindre for en låneansøkning," sier McClary.

Den mindre dråpen kan lønne seg og resultere i høyere kredittpoeng over tid, hvis du gjør flere betalinger til rett tid.

Hvis du sliter med å betale flere kredittkort, kan konsolidering være et godt alternativ. Men McClary oppfordrer de som konsoliderer flere kredittkortkontoer til å gå videre med forsiktighet.

Når du for eksempel har betalt fire kontoer i et fall, bør du ikke nødvendigvis begynne å stole på disse kredittkortene igjen; Å betale av gjeld betyr ikke at du kan rakke opp igjen. Det betyr ikke nødvendigvis at du burde stenge alle regnskapene ned samtidig. Det kan ha en negativ innvirkning på kredittpoengene dine.

Før du tar skritt mot refinansiering eller konsolidering ...

Hvis du tror at lånefinansiering eller gjeldskonsolidering kan være en smart pengebevegelse for deg, bra.

Før du går videre, vil du sjekke din egen kredittrapport for å se hvor du står.

"Det gir deg en mulighet til å ha så komplett med et bilde som mulig," sier McClary. "Det gir deg muligheten til å ta opp eventuelle problemer som kan ha en negativ innvirkning på kredittpoengene dine."

Deretter kan du begynne å ta skritt for å reparere kreditt - som kan inkludere refinansiering eller konsolidering.

Hvis du på det tidspunktet har problemer med å finne lån du kvalifiserer for, og ikke kan finne en rimelig måte ut av din gjeld, oppfordrer McClary forbrukerne til å nå ut til et nonprofit kredittrådgivningsbyrå. Disse organisasjonene kan tilby alternativer til å forfølge til du har mulighet til å kvalifisere til et bedre alternativ.

Vil du ha noen eksempler på folk som har hatt nytte av refinansiering eller konsolidering av gjelden deres? Sjekk ut disse historiene:

  • Vi har nettopp chattet med Nick. Han satt i $ 26 000 i kredittkortgjeld. Han tok ut et gjeldskonsolideringslån, og han klarte å bryte gjelden sammen og betale et mindre beløp i renter og mer mot rektor.
  • Vi har også snakket med to grader som ble begravet i studielånsgjeld. De bestemte seg for å refinansiere sine lån, og en reduserte sine månedlige utbetalinger i halvparten (fra $ 850 til $ 400), mens en annen vil spare opp til $ 7000 totalt.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar