Penger

Ugifte villaeiere: Hvordan krever du ditt hus på skatter?

Ugifte villaeiere: Hvordan krever du ditt hus på skatter?

Åh, hus. Å kjøpe et hjem selv eller med ektefellen kan være vanskelig nok. Men hva med å kjøpe et hus med en kjæreste eller kjæreste - noen du ikke er gift med?

Finansen ved å kjøpe et hus når du ikke er gift kan være komplisert og frustrerende, spesielt når det gjelder skattedag. Hvis du prøver å finne ut hjemmeeierskap og skatt med din betydelige andre, vil du definitivt sjekke ut Sarah Collins 'praktiske guide på The Billfold.

For å gjøre dine skatter som ugifte huseiere, har du to hovedhensyn. Mens Collins 'råd gjelder best hvis en eller begge er frilansere eller bedriftseiere, kan situasjonen hjelpe deg med å finne ut hvordan du skal gjøre krav på ditt hjem og få mest mulig ut av skattefradrag. Her er det hun foreslår:

Hvem hevder hva?

Først må du bestemme hvem som hevder huset på selvangivelsen.

"Hvis en av dere henter inntektene fra huset - tenk leie, jobbe hjemmefra eller drive en bedrift fra huset," forklarer Collins, "den personen vil ønske å kreve hjemmet slik at han eller hun kan skrive av de mange godbiter som avskrivninger mot denne inntekten.

Hun advarer om at når du bestemmer deg for hvem som vil hevde huset, er du i utgangspunktet fast - du kan ikke bestemme deg for at den andre personen hevder det neste år. Så tenk lenge og hardt om det riktige valget for ditt spesielle tilfelle.

Hvis du vil dele fordelene med å hevde et hjemmekontor eller forretningsområde, kan du ta det forenklede alternativet for hjemmekontraktsavdrag og skrive av opp til $ 1500 hver.

Det andre trinnet snakker mer om fradrag. Hvis du hver påstår en del av hjemmet, må du avgjøre hvem som skal trekke fra ting som boliglånsforsikring eller boliglånsinteresse.

Vet hvem du skal ringe i hjelp

Collins innrømmer at hun stoler på en regnskapsfører - "Hun sørger for at jeg har laget alle de riktige haugene av papirarbeid," skriver Collins - og anbefaler at par som bestemmer seg for å hevde et hjem sammen, gjør det også bra.

Ikke bare kan en regnskapsfører best finne ut hvordan du sparer penger, men å ha en profesjonell tredjepart kan holde deg fra å bli gal på skatte tid. "Uansett hvor sterk forholdet er, er det noen ganger verdt å betale noen andre for å være mellommann / foreldre / voksen," forklarer Collins.

For å få Collins fulle tak i å håndtere boligeiendom på skattetid, besøk The Billfold.

Din sving: Har du kjøpt et hus med din betydelige andre uten å knytte knuten? Hvordan bestemte du deg for hvem som ville hevde ditt hjem?

Skrive Inn Din Kommentar