Penger

Ikke gjør disse vanlige pengene feil i 30-årene

Ikke gjør disse vanlige pengene feil i 30-årene

Mange økonomiske rådartikler er rettet mot mennesker i 20-årene, og med god grunn: Som 20-noe, er du sannsynligvis ny for å styre dine egne finanser, og et godt fundament kan sette deg opp for et godt forhold til penger.

Men når du går inn i 30-årene dine, vil du sannsynligvis ha forskjellige hensyn, og du vil passe på nye økonomiske fallgruver. Suba Iyer markerer penger feil folk gjør i deres 30-årene i et nylig innlegg på Get Rich Slowly.

"Jeg tror jeg har blitt ganske forsiktig med vår økonomi," skriver Iyer, men selv innrømmer hun seg å bli fanget i noen av disse fellene. Her er hva hun dekker:

Prioritere Kids 'College Fondene over din egen pensjon

Mens Iyer anbefaler å begynne å sette penger mot et høyskolefond for barna dine i stedet for flere klær eller leker, peker hun på at foreldrene ikke burde føle seg presset til å finansiere hver krone av deres barns utdanning.

"Du bør lagre for barnas høyskoleopplæring, men ikke på bekostning av din egen pensjon," skriver hun. "Lag et budsjett, finansier din pensjonsalder, og finn deretter måter å spare mer penger til å finansiere college."

I tillegg til hva du kan bidra, kan barna dine se etter alternative måter å betale for college, som stipend.

Ignorerer forsikringsbehov

Arbeiders kompensasjon kan dekke arbeidsrelaterte skader, men tenk på en bilulykke eller helseproblemer som gjør at du ikke kan jobbe. Dine regninger må fortsatt betales, og langsiktige funksjonshemmedeforsikringer kan få deg gjennom tøffe tider.

Iyer bemerker at det er bedre - og ofte mye billigere - å plukke opp en forsikring når du er ung og føler uovervinnelig. Ikke vent til du er på sykehuset for å prøve å bli dekket.

"Når det gjelder forsikring ... er det bedre å få din egen policy og ikke avhenge av arbeidsgiveren din," skriver Iyer. "Hvis du bytter jobb, vil du miste forsikringen og deretter erstatte det vil bli så mye dyrere. Denne typen forsikring er billigere i 30-årene enn den er senere i livet. "

Hvilke andre vanlige penger feil kan du gjøre?

Administrere økonomi i 30-årene høres ut som den gamle komediehandlingen hvor noen spinner mange brytbare plater på tynne pinner: Du må balansere mange økonomiske påminnelser og planer for å få mest mulig ut av tiåret og årene utover.

Les resten av Iyers tips for å sørge for at du holder platene dine i spinn og setter deg opp for å lykkes.

Din sving: Har du gjort noen av disse feilene? Hvilke smarte penger beveger du deg i 30-årene?

Skrive Inn Din Kommentar