Annen

GF ¢ 058: 11 Finansielle oppføringer Du vil ikke at barna skal lære av deg

GF ¢ 058: 11 Finansielle oppføringer Du vil ikke at barna skal lære av deg
http://traffic.libsyn.com/goodfinancialcents/GFC_058_Financial_Behavoriors_for_Kids_.mp3

Det er ingenting jeg ville elske bedre enn å sitte og fortelle mine tre gutter alle de riktige tingene handler om penger.

Dessverre, akkurat som det er tilfelle med hver annen leksjon vi gir, lærer barna mer av hva vi gjør enn hva vi sier.

Mine gutter er ikke noe unntak for dette.

Hvis våre ord sier en ting, men vår oppførsel går i motsatt retning, vil barna komme unna med vår oppførsel, men ikke våre ord.

Så hvordan du oppfører deg med penger, vil være den viktigste økonomiske leksjonen du kan lære barna dine.

Langs den linjen er det noen økonomiske oppføringer du ikke vil at barna skal lære av deg.

1. Du opererer uten budsjett

Hvis du bruker uten et budsjett - noe som betyr at du kjøper det du vil ha / trenger uten hensyn til kostnadene - barna vil plukke opp på det. De vil automatisk demontere kjøp fra kostnad.

På den måten vil ditt fravær av et budsjett bli deres arv. De vil heller ikke ha et budsjett, og vil høste de negative konsekvensene som kommer fra mangel på å bruke disiplin.

2. Gjeld er din venn

En av de største økonomiske problemene mange husholdninger har, er nesten en stille. Det er ikke gjeld selv, men heller den stille aksept av det som en slags "venn" i livet ditt. Hvis du kommer til å se gjeld på den måten, vil barna dine også.

Men gjeld representerer en reduksjon i fremtidig inntekt, fordi du betaler for gårsdagens utgifter i dag, og dagens utgifter i morgen. Det er et komplekst spill avsparke kanen, og forhåpentligvis sparker den langt nok nedover veien at det ikke gjør deg vondt på noen måte i dag.

Dette er ikke et sunt syn på gjeld. Du kan og bør snakke med barna om gjeld, men hvordan du håndterer det selv er mye viktigere.

3. Hvis våre venner har det, trenger vi det

Hvis du tar utgiftene dine fra vennene dine, lærer du barna dine subtilt å la deres utgifter valg bestemmes av andre mennesker.

Og hvis andre mennesker er indirekte i kontroll over utgiftene dine, betyr det at du ikke er det. Det er en leksjon barna dine trenger ikke å lære.

4. Kredittkort er en livsstil

Gjør barna dine at du bruker penger først og fremst ved hjelp av kredittkort? Det kan være bra å øke utgiftene dine ved hjelp av kontanter.

Dette vil gi barna dine en mulighet til å se at pengene koster faktiskpenger og er ikke oppnådd utelukkende ved bruk av et magisk kort som synes å gi alt som noensinne er nødvendig. Det er en visuell leksjon, men en kraftig som fungerer bedre for barn.

Det er en annen mulighet for konstant bruk av kredittkort. Det er lettere å nekte at du har et gjeldsproblem når du bruker kreditt, også fordi faktiske kontanter ikke forlater lommeboken eller bankkontoen din. Barn kan bli fanget opp i den fornektelsen også.

Hvis du har et gjeldsproblem, foreslår jeg at du fokuserer på å komme seg ut av gjeld. Du kan hoppe starte denne prosessen ved å få et av de beste kredittkortene for balanseoverføringer og flytte alle dine høye kredittkortgjeld til 0% rente. På denne måten går gjelden mye raskere uten at interessen jobber mot deg.

5. Du fortjener de beste tingene i livet

Kjøper du ofte ting fordi du tror "jeg fortjener det"? Det er greit å behandle deg selv om og om igjen, men de viktigste kriteriene er "Kan jeg virkelig ha råd til det?"

Hvis barna ser deg stadig å kjøpe ting fordi du føler at du fortjener dem, kan de utvikle en rettighetsmoral. Det kan se dem kjøpe ting de ikke har råd til veldig tidlig i livet, og det blir ikke bedre etter hvert som de blir eldre.

6. Snakker aldri om penger

Dette er en annen form for fornektelse. Det kan være at du ikke snakker om penger fordi det er et tvilsomt problem i ekteskapet ditt. Det er aldri et godt tegn i seg selv!

Men hvis du aldri snakker om penger rundt barna dine, vil de sannsynligvis ikke utvikle en konstruktiv ide om hva ting koster, eller at det til og med betyr noe.

Det er nok av det som skjer på TV, og du må spesielt unngå å forsterke denne meldingen.

Ikke bare bør barna høre at du snakker om penger, barna bør ha økonomisk ansvar som passer til deres alder. Binde et godtgjørelse til husarbeid rundt hjemmet, eller få dem til å donere noen av deres godtgjørelse, en veldedighet, er gode leksjoner for barna å lære.

Det handler om å tjene og gi, to aktiviteter som bare blir viktigere når de blir eldre.

7. "Spis, drikk og vær glad, for i morgen dør vi!"

Folk bruker ofte dette som en begrunnelse for å leve det gode livet, og på en måte som er giftig for deres økonomi. Det er egentlig et bibelvers - 1 Korinter 15:32 - det er ofte feilfortolket for å foreslå at du skal tilbringe som det ikke er i morgen.

Hva om du spiser, drikker og vær glad (og gå dypt inn i gjeld for å gjøre det) og du dør ikke i morgen?

Hvis du bruker feilfortolkningen av dette verset til din økonomi, er det du virkelig sier - og demonstrerer til barna dine - at vi lever fullt ut nå, for vi kan ikke være her i morgen.

Fra et finansielt synspunkt, er det en komplett katastrofe å passere den oppfatningen på barna dine.Det forteller dem at det ikke er noe poeng i å forberede seg på fremtiden, som handler om den verste økonomiske leksjonen.

8. Ikke angi besparelser eller investeringsmål

Du bør ha besparelses- og investeringsmål, og barna dine bør være minst løst klar over at disse målene eksisterer og hva de er for. Mål er en mulighet til å vise barn at enkelte mål krever forberedelse og arbeid.

Det er også en måte å demonstrere forsinket tilfredsstillelse på - du gjør uten nå for å oppnå eller oppnå noe virkelig viktig senere. Det er definitivt en leksjon barna dine trenger å lære.

I enkelte situasjoner kan det ikke engang være ekstremt å få barna dine til å bidra til målet på en eller annen måte. Det kan være ved å legge til bare noen få nikkel og dimes inn i en familiepotte, eller til og med ved deltakelse med en slags aktivitet. Det bidraget vil validere målet for barna.

9. Alltid dra nytte av et salg

Dette er en av de største pengene myter i eksistens. Mens det er mulig å spare penger å gjøre et stort kjøp når det er til salgs, hvis seriell salg blir brukt til å rettferdiggjøre serielle utgifter, så er alt du gjør, å kaste bort penger.

Det er en av de eldste markedsføringstrykkene i boken - kjøpesalg for å få folk til å kjøpe det de ikke ville kjøpe ellers. Å unngå kroken demonstrerer en sunn mengde selvbeherskelse. Og det er alltid en god leksjon å lære barna dine, spesielt når det gjelder penger.

10. Holde økonomiske hemmeligheter

Har du noen gang kjøpt noe, så fortalte barna dine ikke å fortelle din ektefelle?Det er ikke en harmløs forespørsel.

Det er to negative resultater som sannsynligvis vil oppstå:

  1. Ungene vil fornemme at det er et problem, og / eller
  2. Du vil gi dem et grønt lys for å tro at det er OK å lyve om penger - selv om du ellers har lært dem ikke å lyve generelt.

Kan det ha en god slutt?

11. Forutsatt at økonomiske vaner ikke påvirker helse

Hvis du bor på den økonomiske kanten, påvirker det sannsynligvis din helse i en eller annen grad. Nok økonomisk stress, som å være dypt i gjeld, kan til og med forkorte livet ditt.

Hvis ikke for din egen skyld, for din barns skyld, få kontroll over din økonomi og spesielt av gjeldssituasjonen din.

Helsen din kan avhenge av det, og du bør også ha et mål om å sørge for at barna ikke opplever samme livsforkortende skjebne.

Selv om du kanskje tror at dine økonomiske vaner går ubemerket av barna, er du trygg på at de ikke gjør det. Uansett hvor mye du foredler barna om god økonomisk praksis, er det din egen økonomiske oppførsel som vil få størst innvirkning på deres voksne liv. Du har en mulighet til å gjøre det som den mest positive opplevelsen er mulig akkurat nå. Dra nytte av det for alt det er verdt!

Dette innlegget opprinnelig oppstod på Credit.com.

Lagre

Skrive Inn Din Kommentar