Liv

5 ferdigheter hver universitetsstudent må utvikle for å lykkes

5 ferdigheter hver universitetsstudent må utvikle for å lykkes

Selv om verden stadig beveger seg i et tempo raskere enn lys, er det grunnleggende ferdigheter som aldri vil gå ut av mote når det gjelder å trives som en person.

Selvfølgelig er høyskole et av de beste stedene i livet ditt, hvor ordene "trives" og "vellykket" har mye vekt.

I dagens innlegg skisserer vi 5 ferdigheter hver student skal utvikle for å lykkes både på campus og lenge etter at du har oppgradert.

For få år siden skrev jeg en artikkel for Forbes på de to trekkene som arbeidsgivere vil ha fra akademikere. Disse egenskapene har ikke endret seg, men for å lykkes, trenger du litt mer.

1. Time Management Ferdigheter

I motsetning til populær mening ble de beste timeledere ikke født med planleggere, kalendere og vekkerklokker i sine hender.

Vi er alle enige om at det er visse personlighetstyper som er mer tilbøyelige til å bli organisert når det gjelder tid, men stort sett er tidsstyring en ferdighet som noen kan lære.

Tidsstyring handler ikke om å fylle hver eneste time med dagen med en aktivitet.

Det er planlagt å planlegge klasser, aktiviteter og avtaler på kalenderen din slik at du oppnår dine akademiske mål mens du fortsatt er avslappet nok til å også nyte de sosiale aspektene av høyskolelivet.

Et godt eksempel på hvordan man behersker tidshåndtering er gitt i Cal Newport's book, How to Become A Student.

Her er et sammendrag av hva han foreslår når det gjelder tidsstyring.

 • Det er bare 2 ting du trenger når det gjelder å administrere din tid: En liste over alle dine aktiviteter (læreplan og ekstrautdanning) for semesteret og en kalender / planlegger.
 • Når du har avgjort hvilke tidsfrister som faller på hvilke datoer for oppdrag som er forfallen i klassene dine, kan du da begynne å plassere hver av disse elementene i kalenderen din.
 • Når du har et stort bilde av hvor alt faller på kalenderen, er det nå på tide å organisere disse aktivitetene med en daglig tidsplan med tilordnede tider.

 • Nå som du vet hva din daglige planlegger ser ut til hver ukedag, er det opp til deg å følge aktivitetene du har skrevet på "t", slik at du ikke krypterer for å fullføre oppdrag natten før det er på grunn.

En veldig praktisk tidskompetanse for å fullføre oppgaver - spesielt hvis det ikke er en klasse, men en selvdrevet aktivitet som å fullføre lekseroppgaver - er å stille en timer i 45 minutter til 1 time og fokusere på å jobbe med oppgaven bare i løpet av den tiden .

I løpet av denne 45-60 minutters tidsrammen slår du av sosiale medier, mobiltelefonen din eller minimerer så mange distraksjoner rundt deg som mulig. Denne perioden er for dypt arbeid.

Når timeren går av, er du fri til å stå opp, strekke, ta en tur eller ta en pause før deg.

Gjør dette i 2-3 timers blokkering hver dag, og du vil bli overrasket over hvor langt foran du kommer til å komme til semesterets slutt!

2. Studiekompetanse

Når det kommer til studiekompetanse, er det best å vite hva som fungerer for deg.

En studieform gjør ikke en person til en bedre elev enn den andre. Så spill til dine sterke sider.

Hvis du er en svært visuell person, kan du lage enkle illustrasjoner som tillater nedbrytning av komplekse ideer?

Hvis du er notatet, må du gå tilbake og lese de tildelte delene av læreboken, lage egne notater / notecards?

Når du bestemmer deg for den beste måten å studere for deg, bruk din planlagte studietid for å fokusere på disse læringsstyrker.

Et poeng her om å studere for emner du ikke liker, men må ta: det er alltid nyttig å finne en måte å gjøre det gøy på. Hvis du har problemer, kan du definitivt dra nytte av professorens kontor timer for å få hjelp til temaer som er spesielt forvirrende for deg og deres råd om hvordan du kan gjøre det bedre i sin klasse.

3. Forskningsferdigheter

Du kan unnslippe mange ting på college.

Skrive høyskolepapirer er ikke en av dem - uavhengig av hovedpersonen din.

Skrive et A + papir betyr at du må ha stellarforskningsferdigheter.

Her er en 5 tips for å hjelpe deg å mestre kunsten å forske på et høyskolepapir.

 1. Finn dine kilder. I disse dager kan du finne noe ved å bare skrive inn et Google-søk. Men for mer spesifikke studieområder, vil du kanskje bruke databaser som PubMed, EbscoHost eller Google Scholar. Et annet utmerket sted å finne kilder og flere databaser er bibliotekets nettkatalog.
 2. Samle dine mest relevante kilder og skum dem for viktige detaljer, diagrammer, tall etc.
 3. Oppsummer funnene dine fra kildene dine. Hvis du trenger å intervjue folk, må du sørge for å ta med en lydopptaker eller bruke din telefonsamtale for taleopptak, slik at du kan oppsummere intervjuet ditt senere.
 4. Vær klar på sitatformatet som professoren ber om på papiret ditt (for eksempel APA-stil versus MLA-stil) slik at du ikke gjør alt arbeidet på en måte og må bytte det rundt på slutten
 5. De fleste høyskolebiblioteker gir deg fri tilgang til citeringsprogramvare som EndNote eller Write-N-Cite. Med begge disse kan du lagre referansene dine i din personlige database og enkelt klikke på en knapp for å citere dem mens du skriver - sparer deg tid på å skrive.

Nå som du har gjort din undersøkelse, er det på tide å sette alt sammen sammen med dine egne ord for å diskutere funnene du har gjort.

4. Sosial / nettverk ferdigheter

Høyskolelivet ville ikke være balansert uten et sosialt liv.

Selv de mest innadvendte av oss alle trenger å samhandle med andre mennesker en gang i en stund.

Som tidshåndtering er det gode nyheter at det er en veldig lærbar ferdighet, mens det er naturlig å komme til noen mennesker naturlig.

Og ærlig talt kan forholdene du bygger gjennom hele livet ditt, få en enorm innvirkning på livet ditt etter college i årene som kommer.

I sin bok The Like Switch, av Jack Schafer, snakker en tidligere FBI-agent om "vennsignaler" som kan få folk, enda fremmede, å snakke med deg og likte deg.
 • En geniune tid som deg nær en person du vil snakke med
 • En liten økning av øyenbryn når du først ser på en eller annen måte
 • En liten utjevning av haken mot personen du ønsker å engasjere seg med
 • Lytte til og reflektere tilbake hva dine nye venner sier ved å bruke setninger som det, erkjenne at du lytter

En annen praktisk akronym for opping dine sosiale ferdigheter er F.O.R.M.

Over århundrer har det blitt funnet at hvis du er i stand til å snakke med folk om deres familie, yrke, fritidsaktiviteter og / eller deres motivasjoner, er disse personene mer sannsynlig å se deg som en pålitelig venn.

5. Kommunikasjonsferdigheter

Sist men ikke minst, kommunikasjonsevner er et must for alle studenter.

De fleste går forbi i livet uten å snakke med noen. Noen gang.

Vi forstår helt.

Men når tiden kommer for å delta på ditt første jobbintervju, å gi en klassepresentasjon eller til og med casual å snakke i sosiale situasjoner, som vi beskrevet i punktet ovenfor, gjør det ikke vondt for å lære en eller to ting om å kommunisere effektivt.

Noen tips for å hjelpe deg på veien hvis kommunikasjon er et problem for deg:

 • Vær oppmerksom på ditt eget kroppsspråk. Hvis du intervjuer for en jobb og skuldrene dine er lette, kan den lett leses som disinterest og kan koste deg jobben.
 • Vær oppmerksom på andres kroppsspråk. Dette vil hjelpe deg med å unngå mange vanskelige situasjoner. For eksempel, hvis du snakker med noen, og du skjønner at hånden deres er foldet over brystet, holder de seg nede og føttene peker mot utgangen, dette er en tydelig indikasjon på at denne personen ønsker ut av samtalen. Slutt samtalen høflig og fortsett.
 • Fortell en historie. Storytelling har alltid vært et engasjerende format for samtale. Har du noen gode historier som passer for situasjonen? Fortelle dem. Selv under intervjuer, kan dette fungere hvis du snurrer det bra.
 • Stille spørsmål som indikerer at du lytter til den andre personen.
 • Sett bort distraksjoner og gi den andre personen din full oppmerksomhet når de snakker.

Avsluttende tanker

College bør være en all-round flott opplevelse.

Ferdighetene nevnt i dette innlegget vil tillate deg å mestre dine akademikere, danne livslang gjensidig fordelaktige relasjoner / vennskap og lykkes, selv etter college.

Er de noen andre ferdigheter vi burde ha tatt med?

Gi oss beskjed om de i kommentarene.

Skrive Inn Din Kommentar