Penger

Kjærlighetsmote? Slik tjener du penger som en personlig stylist

Kjærlighetsmote? Slik tjener du penger som en personlig stylist

Porer du på det siste utgaven av Vogue så snart det kommer ut? Ser du på folk rundt deg og tenker, "Hun ville se så mye bedre hvis hun gjorde håret denne veien i stedet?"

I så fall kan du ha drømt om å bli en personlig stylist - noen som blir betalt for å sette sammen antrekk og ser etter andre mennesker, og hjelper dem til å føle sitt beste.

De fleste personlige stylister driver sine egne virksomheter og har stabile kunder som de hjelper med å organisere klær, bestemme komplementære former og farger, kjøpe nye brikker og samle moderne utseende, noen ganger komplett med hår og sminke.

Selv om det ikke alltid er så glamorøst som det høres ut, det er mulig å skape en karriere som personlig stylist. Vi snakket med tre personlige stylister for å lære hva som trengs:

Hva du trenger å bli en personlig stylist

Foruten en lidenskap for stil og klær trenger du ikke noen formell trening eller lisensiering til å bli en personlig stylist. Du trenger imidlertid noen få viktige sett med ferdigheter:

Et øye for stil

Sarah Dahlquist startet sin personlige stylistvirksomhet, DahlStyle, for 12 år siden.

For aspirerende personlige stylister anbefaler hun at "minst tre års detaljhandel erfaring varierer i ulike avdelinger - petite, pluss, savner etc. - for å få erfaring med å jobbe med ulike kroppstyper."

Jennie Stierwalt, som startet din beste selvstylist etter å ha jobbet i butikker i nesten 12 år, la flere andre ferdigheter til listen: "Forståelse av farger og hudfarger, kjennskap til dagens stiler, oppleve dressing mannequins og folk, merkevarekunnskap og en øye for proporsjoner og balanse. "

Fordi bunnlinjen, tHan viktigste ferdighet du trenger som personlig stylist, er å vite hva som ser bra ut på folk i alle former og størrelser. Det er det de betaler deg for.

"Det handler ikke bare om å sette sammen et søtt antrekk. Du må kunne forstå hva som vil fungere best for klientens kroppstype, så vel som deres personlighet, sier Dahl.

Folk ferdigheter

Selv om du har det beste øyet i verden, vil det være tøft å finne (og glede) klienter uten solide mennesker.

"For å være en god stylist, må du kunne kommunisere effektivt med mange forskjellige personlighetstyper ... og kunne rådgive andre gjennom deres usikkerhet," sier Dahl.

Skyler McCurine fra Le Red Balloon er enig i: "Du ser ikke bare folk som skifter eller prøver på klær, du ser deres arr, noen ganger emosjonelle, noen ganger fysiske ... Det krever empati å forstå hva de har å gjøre med."

En virksomhet tenkemåte

Å være en personlig stylist, spiller ikke bare dress-up; det er en bedrift. For å lykkes, trenger du definitivt "forretningsferdigheter og entreprenørånd", sier Stierwalt.

Hun anbefaler også å pusse opp på dine sosiale medier markedsføringsferdigheter: "Bli kjent med og erfarne med alle disse nettverkene, slik at når du starter din egen bedrift, kan du ha fantastisk markedsføring og profesjonelt materiale."

Og som enhver liten bedriftseier, må du være fleksibel og tilpasningsdyktig. "Ting er alltid i endring, kunders krav, krav, muligheter," sier McCurine. "Alt skjer så fort."

Slik får du kunder som personlig stylist

Så du har ferdigheter og erfaring - nå hvordan finner du dine første personlige stylistklienter?

Spør familie og venner

Alle kjenner noen som kan bruke litt hjelp med deres personlige stil. Lag noen visittkort og et grunnleggende nettsted, og begynn å spørre nettverket ditt for å spre ordet.

Hvis dine venner eller familie ikke er interessert i en grundig konsultasjon, foreslår McCurine å spørre "om du kan stilte dem for en hendelse eller til og med en natt ute." Hennes første klient var en venn av hennes pappa.

Arbeid i et lokalt boutique

Ikke bare vil du jobbe i et boutique "bli kjent med merkevarer og styling", det vil også gi deg mulighet til å "bygge en kundebase i samfunnet ditt," ifølge Stierwalt.

Og hun ville vite: Hennes første klient fant henne mens hun jobbet som en merchandiser i en high-end-boutique.

"Jeg synes å være personable, å vite hva som ser bra ut på folk i ulike former og aldre, og å kle seg på er alle måter å tiltrekke dine første kunder - organisk!" Sier hun.

Nå ut til andre stylister

Som i et hvilket som helst felt er nettverksnøkkel nøkkel. Hvis du bare begynner, er det smart å nå ut til stylister du beundrer, slik at du kan møte eller kanskje til og med jobbe med dem.

"Forskere i ditt felt som samsvarer med dine verdier, og se (og hvis du kan, møtes) dem for å lære hvordan og hvorfor de forfulgte sin lidenskap," forklarer McCurine.

Arbeid for et online personlig stylistfirma

Hvis du har problemer med å finne klienter, eller bare vil ha stabiliteten til å jobbe for noen andre, bør du vurdere å søke hos et av de elektroniske stilingselskapene som har dukket opp de siste årene. Bedrifter som Trunk Club, Stitch Fix og Keaton Row ansetter personlige stylister fra alle hjørner av landet.

Hvor mye penger du kan tjene som personlig stylist

Det er ingen konkret tall for hvor mye du kan tjene som personlig stylist - selvfølgelig kan du øke prisene med erfaring.

Med de første kundene dine kan du kanskje ikke laste opp i det hele tatt. "Tilbyr gratis tjenestene dine til du har nok erfaring til å ta betalt for dem, sier Stierwalt.

Når du har noen klienter under beltet ditt, belaster mange personlige stylister "alt fra $ 60 en time til $ 200 i timen," sier Stierwalt. "Noen belaster også ved prosjektet: fra $ 500 til $ 2000 per dag eller prosjekt."

Som du ser, er det et stort utvalg av priser, avhengig av hvem kundene dine er og hvilke tjenester du tilbyr. Selv om det kan være vanskelig å starte virksomheten din, er dette brede spekteret til slutt en god ting.

"Du kan tjene så mye penger som du vil. Du vil begynne å være rimelig, men når du får kunnskap og erfaring, er himmelen grensen! "Sier Dahlquist.

Du kan også utvide din personlige stylistvirksomhet med andre tjenester. "Jo flere veier du forfølger, jo bedre sjanse du har til å tjene en bedre inntekt," sier McCurine. "Jeg stiler ikke bare, jeg trener også, mentor og snakker."

Blir en personlig stylist riktig for deg?

Hvis du er lidenskapelig om å hjelpe folk til å se og føle sitt beste, så kan denne karrieren være en god form for deg. Men du må huske det handler om mye mer enn bare mote; Som med ethvert annet entreprenørskap, må du ha forretningsferdigheter og en sterk arbeidsetikk.

"Det er ikke så glamorøst som du tror - det er utfordrende arbeid ... Det tar mye energi å gjøre dette bra," advarer Stierwalt.

Og reisen til suksess vil være utfordrende. Det vil være enkelt å begynne å sammenligne deg med andre stylister og føle at du aldri kommer til å være der du vil være. Du må bare "følge din lidenskap, bygge et godt støttesystem rundt deg og aldri slutte å lære og aldri gi opp," sier Dahlquist.

Vi har alle våre egne reiser, og i tide vil du finne ut hvordan du, din personlighet og verdier vil skille ut en nisje bare for deg, sier McCurine. "Inntil da husker du ikke svikt, fortjener du å gjøre godt arbeid som du elsker, og fokusere på hvorfor bak ditt kall."

Din tur: Elsker du mote? Har du noen gang ønsket å bli en personlig stylist?

Susan Shain (@Sanan_Shain) har jobbet med sesongbaserte eventyrjobber og reiser verden siden 2008 - alt på et stramt budsjett. Følg med på bloggen sin på susanshain.com for å lære hvordan du kan gjøre det samme.


Skrive Inn Din Kommentar