Banker

Skatt og Student Loan Tilgivelse

Skatt og Student Loan Tilgivelse

Jeg får mange spørsmål om tilgivelse og skatt på studielån. Spørsmålene kommer i mange former:

 • Skal jeg skylde skatt på beløpet på studielånets gjeld tilgitt?
 • Hva vil min studielåns tilgivelse skattbyrde være?
 • Er gjelden tilgitt skattefri for studielån tilgivelse?

Så, skal jeg betale skatt på studietillatelsen min?

Svaret er enkelt:alle studielåns FORGIVENESS-programmer er skattefrie. Men problemet kommer i hvordan du definerer "Studentlån tilgivelse ".Det er en forskjell her som betyr mye.

Definere "Student Loan Forgiveness"

Problemet starter med definisjonen av studielån tilgivelse. Det er fire hovedtyper av hendelser som folk bøtte under tittelen "studentlån tilgivelse":

 1. Det er Federal Student Loan tilgivelse programmer - Public Service Loan Forgiveness (PSLF) og Lærer Loan Forgiveness
 2. Det er studielånsutbetalingsprogrammer - Dette er planene som tilbys av stater og individuelle organisasjoner, som vi opplister i Statens lånebetalingsplaner av staten
 3. Det er studielåns kansellerings- og utslippsprogrammer - Dette er programmer for lukkede skoler, falsk sertifisering, ubetalte refusjoner og død og uførhet
 4. Det er tilbakebetalingsplaner for studentlån som inkluderer tilgivelse som en del av deres tilbakebetaling - Inntektsbasert tilbakebetaling (IBR) og Pay As You Earn (PAYE)
Så la oss se på skattepliktigheten til hvert program.

1. Federal Student Loan Tilgivelse og Skatter

Føderal studielån tilgivelsesprogrammer er skattefrie. Disse planene inkluderer PSLF (Public Service Loan Forgiveness), Lærerloven tilgivelse, Lønn lån repayment assistanse programmer, og National Health Service Corps Låne tilbakebetaling Program.

Når du diskuterer "Student Loan Forgiveness" -programmer, er disse føderale programmene det som vanligvis refereres til.

Noen ganger prøver studielåns svindelfirmaer å selge ofre på tilgivelse av studielån, men hva de egentlig gjør, er tilbakebetalingsplaner for studentlån som kan inkludere studielån tilgivelse på slutten. Disse planene er skattepliktig og er forskjellig fra føderal studielån tilgivelsesprogrammer.

2. Lån for tilbakebetaling av studielån

Studentlånsutbetalingsprogrammer varierer når det gjelder skattepliktig gjeldsgjeld. Disse inkluderer mange av programmene jeg lister her: Student Loan Forgiveness by State.

For disse programmene må du sjekke med selve programmet og avgjøre om du vil skylde skatt på beløpet tilgitt. For eksempel er rettsskoleavdragsassistanse vanligvis skattefri. Noen statsbaserte programmer er imidlertid skattefrie på statsnivå, men kan være underlagt føderal skatt.

Hvert program er annerledes, så sørg for at du sjekker.

3. Student Lån Avbestillings- og Avladningsprogrammer

Studentlåns kansellerings- og uttaksprogrammer regnes som skattepliktig inntekt. De vanligste studielåns kansellerings- og utslippsprogrammene inkluderer:

 • Avbestilling for lukket skole
 • Avbestilling for falsk sertifisering av lånet
 • Avbestilling for ubetalt tilbakebetaling av lånet
 • Utladning for død og funksjonshemning

Hvis du mottar en kansellering eller utslipp under disse omstendighetene, vil du betale skatt på beløpet på studielånet gjeld tilgitt.

4. Student Loans Tilbakebetaling Planer Med Tilgivelse

Endelig er studentlånsgivelsesprogrammer som inngår i tilbakebetalingsprogrammer som IBR eller LØP (hvor du får saldoen din tilgitt etter å ha gjort 20 eller 25 år med betalinger) regnes som skattepliktig inntekt.

Vi bryter faktisk ned skatteplikten til disse programmene her, og hvorfor det fortsatt er fornuftig: Hemmelig Student Loan Forgiveness Programs. Som du kan se fra disse eksemplene, betyr det ikke bare at du betaler skatt på beløpet som er tilgitt, det er en dårlig sak. Faktisk vil du alltid skylde mindre til slutt ved å bruke disse programmene i motsetning til ikke å bruke disse programmene.

Har du spørsmål om lån tilgivelse?

Har du spørsmål om skatt og studielån tilgivelse? Pass på at du stopper av våre nye Student Loan Forums og still spørsmål!

Skrive Inn Din Kommentar