Penger

Denne kvinnen lagret $ 85 000 før hun ble 19. Det er akkurat hvordan hun gjorde det

Denne kvinnen lagret $ 85 000 før hun ble 19. Det er akkurat hvordan hun gjorde det

Mange amerikanere er ikke gode til å spare penger.

Denne informasjonen er ikke ny.

La meg gi deg en oppdatering: 33% av amerikanerne har ingenting gjemt i sine sparekontoer, ifølge en 2016 GoBankingRates-undersøkelse. Og 35% av amerikanerne har lagret mindre enn $ 1000.

Faktisk, ikke sparer tidlig nok toppet en liste over våre økonomiske angrer.

Men når du er i stand til å bryte lønnssjekk-til-lønnssyklusen, er lagring ikke umulig.

Ta notat fra denne 19-åringen NewRetirement skrev nylig om. Robyn Bri har lagret mer enn $ 85 000 til dags dato.

Bevilget, Bri har bodd hjemme, men hun har også hustled hardt siden hun var 8 år gammel.

«Første gang jeg kjøpte noe med egne penger, hadde det umiddelbart mer verdi for meg fordi det var noe jeg måtte jobbe for å få, så jeg tok bedre vare på det,» fortalte hun meg i en nylig e-postutveksling. "Jeg tror det er det som motiverte meg til å begynne å få jobb og spare penger for bestemte ting."

Slik sparer du penger som Bri.

1. Åpne en virtuell spargebyrå

Bri sier at hun holder pengene sine på en sparekonto og prøver å stanse penger i den så ofte som mulig.

Jeg spurte om strategien hennes for å bestemme hvor mye går bort og når. Hun sier at hun planlegger å automatisere prosessen en dag, men for nå gjør hun det bare for hånd.

"Jeg vil vanligvis fortelle meg selv," Ok, du har nettopp gjort så mye penger. Du må sette minst så mye i besparelser, så budsjett resten til å sjekke og inn i budsjettet mitt, "sier hun.

Hun beholder sine penger for hverdagskostnader i en kontrollkonto.

Slik kan du lagre:

I lang tid holdt jeg pengene mine i en stillestående kontokonto, men jeg overførte det nylig til en online konto som gir høyere interesse.

Hvis du vil hjelpe besparelsene dine til å vokse raskere, se nærmere på NBKC Bank. The Better Business Bureau A + -rangerte bank lover ingen skjulte avgifter, imponerende renter (.90% APY opptjent på balansen din) og en boks med gratis sjekker.

Målet er å få pengene dine til å jobbe for deg, som Bri allerede har lært med 19. Sjalu.

2. Betal med et belønningskort

Hva Bri kjøper, sier hun, hun belaster et belønningskort som hun registrerte seg for i fjor. På den måten kan hun tjene poeng tilbake. Hun sørger også for å betale kortet sitt hver måned også.

Hun sier at hun ikke har noe hun sparer poengene for - bare for noe i fremtiden.

Slik kan du lagre: Det er tonnevis av belønninger kort der ute. Hvis du er på utkikk etter en passiv måte å tjene penger gjennom hele året, er det kanskje en av de enkleste metodene å få et tilbakebetalingskort.

Du må bare være sikker på at du ikke får det også båret bort med disse kjøpene - og at kortet er betalt ved slutten av hver faktureringsperiode.

Her er et alternativ vi liker: Det er Chase Freedom Unlimited-kortet. Dens krav til berømmelse? Du vil tjene ubegrenset 1,5% kontant tilbake på alle dine kjøp. Plus, hvis du bruker $ 500 i de første tre månedene med å åpne kortet (hei, dagligvarer), vil du lomme en $ 150 bonus.

Det er ingen årlig avgift, og tilbakebetalingsbeløpet utløper ikke. Vi sjekket Credible's årlige belønning kalkulator, og det anslår $ 417 i årlige belønninger basert på våre vaner. * (Du kan angi dine unike utgifter vaner og se hva du også vil tjene.)

Bli registrert - og 0% intro APR i 15 måneder - her.

*Årlige belønninger beløp vil endres basert på beløpene du oppgir. Navn og definisjoner for månedlig utgiftskategori kan variere mellom utstedere, og kategorier kan ikke justere en-til-en.

Informasjonen til Chase Freedom Unlimited-kortet har blitt samlet uavhengig av The Penny Hoarder. Meninger som er uttrykt her, er forfatterens alene, ikke kredittkortutstederens, og har ikke blitt vurdert, godkjent eller på annen måte godkjent av kredittkortutstederen. The Penny Hoarder er en partner av troverdig.

3. Start investeringen

Bri sier at hun har to selvinvesterende kontoer med Merrill Edge.

Den ene er en Roth IRA, og den andre er en selvstyrt konto. Hun investerte også i Apple-lager da hun var 16 år.

Hun innrømmer imidlertid at hun alltid har vært litt hesitant om prosessen. "Det er en risikofylt bedrift, og jo mer du legger inn i det mer du kan miste, men samtidig desto mer kan du få," sier hun.

Hun anbefaler folk å undersøke. Hun foreslår også å ta online spørrekonkurranser for å se hvor mye risiko det er verdt å ta.

"Jeg sørger alltid for at jeg aldri investerer alle pengene mine," konkluderer hun i saken.

Slik kan du lagre: Hvis du vil begynne å investere, men føl deg litt skremt som Bri, prøv å bruke en app som Acorns eller Stash.

Ingen krever mer enn noen få dollar å starte. Acorns tar i utgangspunktet den digitale forandringen fra debetkort eller kredittkortkjøp og investerer den. Du kan også hente en $ 10 bonus når du foretar din første investering

Stash lar deg sette et fast beløp for å ta ut kontoen din hver uke. I tillegg får du en $ 5 bonus for å gjøre din første investering når du registrerer deg gjennom denne lenken. Det er en $ 1 månedlig avgift for saldoer under $ 5000.

Har litt mer å legge bort, men vil fortsatt holde det enkelt? Vi fant et selskap som kan hjelpe deg med å investere i fast eiendom (uten å være millionær).

Gjennom Fundrise Starter Portfolio, pengene dine vil bli delt inn i to porteføljer som støtter privat eiendom rundt om i USA.

Dette er ikke en uklar investering, skjønt. Du kan se nøyaktig hvilke egenskaper som er inkludert i porteføljene dine - som et sett med townhomes i Snoqualmie, Washington, eller en leilighetskompleks i Charlotte, North Carolina.

4. Øv frugalitet

NewRetirement rapporterer også at Bri ikke blåser pengene sine på klær eller underholdningskostnader.

"For det meste sier jeg bare til meg selv," jeg trenger ikke det; det er ikke en nødvendighet - du kan leve uten det, "sier hun. "Men jeg tillater meg selv å ha et lite budsjett en gang i måneden for ting som transport, gå til byen for en dag, etc."

Hun er sikker på å beregne nødvendigheter i hennes budsjett, også, som telefonregningen og gass.

Slik kan du lagre: Budsjettering på egen hånd kan være vanskelig, men apps er en god måte å holde deg selv - og dine utgifter vaner - ansvarlig.

Prøv å bruke noe som trim, en Facebook messenger bot som kan hjelpe deg se hvor pengene dine går (eller blir bortkastet). Det hjelper deg også å forhandle regninger med selskaper som Comcast, Time Warner, Charter og andre store leverandører. Og du kan lett trykke for å avbryte gjentakende utgifter du ikke lenger trenger (for eksempel magasiner, treningsavgifter, etc.).

For å se hvor du kanskje kan forhandle noen verktøy, registrer deg med Facebook, og last opp en PDF av den nyeste regningen, og Trims AI-drevne system kommer til å fungere. Hvis det først ikke lykkes, vil det fortsette å forhandle til det kan spare deg for noen penger. (Hvis det sparer deg penger, beholder det 25% av sparefeltet.)

Tanken er å holde deg selv ansvarlig og kunne kritisk tenke på budsjettet ditt. Appen er gratis å laste ned - det første trinnet til å være sparsommelig.

5. takle kunsten på sidekastet

Ved åtte år begynte Bri å gjøre odde jobber for sine naboer.

Siden da har hun jobbet som kjæledyr sitter, barnevakt, houseitter og servitør. Bri anslår at hun jobber 28 til 32 timer i uken og tjener noe mellom $ 3000 og $ 4000 hver måned, ifølge SFGATE.

Jeg spurte henne hvordan hun klarer å holde seg på topp prioriteter. (I tillegg til hennes sidegigs var hun også en vellykket student og frivillig.)

Hun sier, "For meg måtte jeg virkelig holde meg organisert og på toppen av mine telefonsamtaler, e-postmeldinger, tekster, etc. Å skrive alt ned og bruke en kalender for å holde orden var definitivt avgjørende. Med så mange forskjellige ting som skjer, hvis jeg ikke skriver en ting ned, kan jeg skru opp en hel dag. "

Slik kan du lagre: Bri er ennå ikke 21, alderen du må være for å begynne å kjøre for riddingstjenester. Men å ta på seg en sidegig som en sjåfør kan få betydelige penger

Vi chattet med en Lyft driver som utgjør $ 750 per uke. Kanskje den beste delen er at han får sette sin egen tidsplan.

Har du tenkt på å gi Lyft et forsøk? Registrering er ganske smertefri.

En annen ide? Du kan merke teamet Løft med kjøring med Uber. Mange drivere gjør begge deler.

Hvis du ikke er i folk, bør du vurdere å levere mat gjennom UberEATS.

Eller sjekk ut disse 50 andre måtene å tjene ekstra penger på siden.

6. forbruker tonn av personlige finans råd

Hvordan kjente Bri om alle disse smarte pengerbevegelsene? Hun sa at hun leste massevis av råd i bøker og på blogger (som The Penny Hoarder, ikke sant?).

Men faktisk sier hun at hennes heltids favorittbok er "Rich Bitch." "Det er lett å lese, og det beste er at det er interaktivt. Så når du leser, anbefales det å skrive ting ned, begynne å planlegge / få økonomien din på sporet .”

Slik kan du lagre: Du kan aldri vite alt.

Når det gjelder personlige finanser, har vi tatt notater fra noen av våre favoritt "zillionaires", så vel som disse bøkene og disse podcaster.

Skål til Bri, som er på vei til George Washington University i høst på en full-rute stipend. (Her finner du noen.) Hun har en på-campusjobb lined opp og planlegger å finne en annen konsert underveis.

Her er en annen hjertelig rop ut til NewRetirement, som i utgangspunktet delte sin historie.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun visste ikke en ting om penger da hun var 18 - bortsett fra at hun ønsket det.

Skrive Inn Din Kommentar