Penger

Å være for hyggelig kan koste deg tusenvis. Her er hvordan å tøye opp

Å være for hyggelig kan koste deg tusenvis. Her er hvordan å tøye opp

Denne vinteren gjorde jeg en dårlig, dårlig, dårlig forretningsbeslutning ved å ansette et lanseringsfirma for min nye bok. Å være en liten bedriftseier selv, pleier å være lindrende mot andre småbedriftseiere og for å unngå å stille spørsmål eller forhandle avgifter.

Denne forferdelige beslutningen endte med å miste meg $ 6.500 - på et tidspunkt hvor jeg hadde slått av mine betalende kunder i fire rette måneder for å jobbe på boken. Ouch ... det gjorde vondt.

Etter litt sjelsøking begynte jeg å innse at jeg alltid hadde vært hyggelig på en måte som tømmer bankkontoen min raskere enn en keg på en høyskolefest. For eksempel:

  • Jeg hyret en assistent en gang av sympati - valgte ham over 90 andre søkere, hvorav mange var bedre kvalifiserte - og endte med å betale mye for lite egentlig arbeid.
  • Når jeg presenteres med en "Betal hva du vil" -stilling, betaler jeg mye mer enn gjennomsnittet, fordi selgeren er "en gründer som meg."
  • Når en potensiell leser emails meg med en sobhistorie om hvordan de ikke har råd til $ 4,95 for en av mine bøker, sender jeg dem boken gratis.
  • Da min mann og jeg solgte vårt første hus, hoppet tre personer for å kjøpe den. Men i stedet for å holde en budkrig, ga vi det - til opprinnelig pris - til den første personen som så på huset, fordi hun fortalte oss at hun ønsket å reise en familie der. Ved avslutningen kastet denne kvinnen en bokstavelig skrikende og skrikende passform over et lite problem med kontrakten.
  • Jeg er en ekstra stor tipper fordi 30 år siden jeg ventet i seks måneder, så "jeg vet hvordan det er."
  • Og selvfølgelig var det spørsmålet med bokstarteren som mobbet meg da jeg spurte: "Um, hva nøyaktig har dere det for $ 6.500 jeg betalte deg? "- og jeg la ham.

Denne siste situasjonen var smaken i ansiktet jeg trengte å smartere opp.

Jeg skjønte at "fine" folk ofte bruker (og forsømmer å redde) fordi vi frykter å skade noen andre, fordi vi føler seg skyldige, eller fordi vi ikke vil se gjerrig ut.

Og vi er redd hvis vi spørsmålet tjenesteleverandører, vil de føle seg fornærmet.

Alt dette gjør at vi legger fremmede fremfor oss selv og våre kjære, økonomisk sett.

Jeg vet nå at vi må sette oss selv og våre familier først - fordi hvis vi ikke gjør det, blir vi strapped for penger og føler oss desperate.

Tenk på dette: Vi kan være mer hjelp til andre når vi føler rikelig, fredelig og økonomisk organisert enn når vi er harried, stresset og brøt.

Dette handler ikke om å være stramt eller ikke å gi deg selv til andre - det er bevisst om hva du deler med hvem, ved hjelp av dine kontanter der det vil få mest innflytelse og ikke dølle penger ut av en følelse av skyld.

Hvis du er klar til å lære av mine feil og slutte å bli så fin, her er fem måter å tøffe opp - og begynn å gjenoppbygge bankkontoen din.

1. Forhandle et løft fra din arbeidsgiver eller klienter

Vi er ofte redd for å be om å bli betalt hva arbeidet vårt er verdt - men levebrød er på spill her!

Hvis du kan bevise verdien du tar med til arbeidsgiveren din eller klienten har steget med tiden - kanskje du bringer inn nye kunder, har du opprettet et lukrativt nytt produkt eller system, eller du har hjulpet arbeidsgiveren med å redusere kostnadene - Prøv å forhandle for en større sjekk.

For eksempel, da jeg var en ganske ny forfatter, spurte jeg redaktøren min på Family Circle for en høyning. På den tiden tjente jeg $ 1 per ord, og jeg hadde skrevet flere artikler for dem som fikk gode tilbakemeldinger.

Redaktøren økte min rente til $ 1,50 per ord og spurte meg om ikke å fortelle noen, fordi jeg var nå deres høyest betalte forfatter!

2. Se på bankens uttalelser som en hawk

Å gå gjennom økonomien hver uke med et skarpt øye, kan få deg til å føle deg gjennomsnittlig og billig, men husk: Dette er penger du har tjent som kan bli bedre brukt til deg og din familie.

Vær forsiktig med terminering av abonnementer, kansellering av betalinger du har glemt og kutte ut utgifter som ikke tjener deg.

Jeg gjorde dette nylig og oppdaget flere kostnader og abonnement jeg ikke engang visste var blitt sugd fra kontoen min - en hel del $ 80 per måneds verdi. (Det er datoen natt der!)

3. Vær hardcore om å ansette

Før du ansetter en profesjonell eller en tjeneste av noe slag, fra grafiske designere til landscapers, spør de harde spørsmålene - og ikke bekymre deg for å fornærme dem.

Hva vil de gjøre for deg, når, hvordan, og for hvor mye? Jeg har oppdaget ekte Pros velkommen disse spørsmålene. Hvis de blir sint, si "sayonara, suckers" og finn noen bedre.

Noen du ansatt å gjøre en mindre enn-stjerne jobb? Fortell dem å forme seg, eller kutte dem løs. Ikke føl deg dårlig om å forvente god service fra folk og selskaper du betaler!

Jeg endte med å kutte lanseringsfirmaet løs og ansette noen som var billigere og bedre - og som hadde gode svar på alle mine spørsmål.

4. Krev god service fra butikker

Hvis du er som jeg pleide å være, når du lager middag og du oppdager en av paprika du kjøpte i går, er moldy på innsiden, kaster du bare den grusomme veggieen og fortsetter.

Ikke mer! Disse små avfallene legges opp, og du har rett til å forvente brukbare produkter i bytte for pengene dine. Ta med denne ekkel ting og be om refusjon eller erstatning.

I fjor brukte jeg mer enn $ 200 på jeans og en cardigan som varte bare noen få slitasje før de begge utviklet stygge piller i stoffet. Jeg la dem sitte i skapet mitt i flere måneder, og tenkte på en eller annen måte at jeg ville fikse dem ... til jeg endelig ble syk av å føle seg peeved hver gang jeg åpnet skapet mitt og så at varene hang der og spottet meg.

Jeg kontaktet hovedkvarteret i butikken der jeg kjøpte klærne og forklarte situasjonen min. Selv om det var godt forbi returfristen, tilbød selskapet meg et gavekort i det beløpet jeg brukte på de defekte klærne.

5. Belønning Bare den beste servicen

Du trenger ikke å tippe 25% fordi du vet at serveren tjener minimumslønn, kjøp barna lærere dyre gaver du ikke har råd til, fordi du vet at de ikke tjener mye eller la en stor sjekk for søppelkollektor ved julen fordi du ville føle deg skyldig ellers.

Gave stor når tjenesten garanterer det. Ellers er den vanlige mengden eller en token gave av takknemlighet perfekt.

Jo, det er fint å være hyggelig - men ikke når det gjør deg vondt økonomisk. Lær av mine feil, og vent ikke før bankkontoen din er tømt tørr før du endelig står opp for deg selv.

Din sving: Er du "for fin", og har den skadet bankkontoen din? Hva har du gjort for å endre dine tendenser?

Linda Formichelli har vært en heltids frilansskribent siden 1997. Hun er forfatter av Slik gjør du det hele: Den revolusjonerende planen om å skape et fullt, meningsfullt liv - mens du bare vil avdekke øynene dine med en skarphet, som vil bli GRATIS på Amazon.com i tre dager starter 30. juni 2016 (Kun tenningsformat). Ta tak i kopien din før prisen går tilbake!

Skrive Inn Din Kommentar