Penger

Komme lowballed på det lønnsbudet? Her er 7 tips for å snakke det opp

Komme lowballed på det lønnsbudet? Her er 7 tips for å snakke det opp

La oss være ekte: Forhandlingen din lønn kan være skummelt. Så skummelt, at nesten tre av fem amerikanske ansatte aksepterte den første lønnen de ble tilbudt. Men spør deg selv: Ville du være villig til å gå utenfor din komfortsone hvis det innebar at du kunne tjene ekstra $ 7.500 i året?

I studien fremhevet ovenfor fant Glassdoor det Den gjennomsnittlige amerikanske arbeideren kunne tjene $ 7,528, eller 13,3 prosent, mer per år enn hans eller hennes nåværende årslønn.

Multipliser det med mange år du har igjen i arbeidsstyrken, og det blir snart klart at manglende forhandling kan koste deg stor tid - spesielt hvis en rekrutterer kommer ut med et mindre enn stellar jobbtilbud.

De gode nyhetene? Du trenger ikke å betale for mindre enn det du fortjener. Neste gang du får et underwhelming tilbud, bruk en av disse strategiene for å jevne ut spillfeltet.

1. Gjør din forskning

Det er ganske vanskelig å få betalt rimelig hvis du ikke engang vet hvilken rettferdig lønn som ser ut. Så før du begynner å forhandle, sørg for å se opp hva du bør forvente å gjøre.

"Svar på tilbudet med godt undersøkte lønnsdata - sjekk Glassdoor for bedre å forstå hva lignende posisjoner i ditt område blir betalt. Denne taktikken fungerer bra hvis dataene viser at tilbudet er lavt, sier Marielle Smith, direktør for People at GoodHire. For et tilpasset utseende på markedsverdien din, bruk Glassdoors Know Your Worth kalkulator for å få et gratis, personlig lønnsopplegg basert på jobbtittel, beliggenhet, års erfaring og mer.

Hvis et selskaps tilbud er rimelig nær hva markedsverdien er, motvirke et tall som ligger mellom 10% og 20% ​​over tilbudet, foreslår Josh Doody, forfatter av Fearless Salary Negotiation - Prøv å bruke taktikken nedenfor for å informere din spesifikke tilnærming.

Hvis tilbudet ikke er like i nærheten av det du vil, må du kanskje trykke på tilbakestillingsknappen. (Mer om det senere).

2. Be om en forklaring

Hvis du blir tatt i betraktning av et lowball-tilbud, er det ingenting galt med å spørre hvordan selskapet kom til det aktuelle nummeret.

"Bli nysgjerrig på hvordan den potensielle arbeidsgiveren kom til lønnen som tilbys," anbefaler Executive Therapeutic Coach Lisa Pepper-Satkin.

En arbeidsgivers lønn begrunnelse kan avsløre at de var avhengige av utdatert eller unøyaktig informasjon. Det er slik at du kan forsiktig rette dem for å skape høyere lønn - f.eks. "Basert på din forklaring, høres det ut som lønnsområdet ble opprettet for noen med to til tre års erfaring. Imidlertid har jeg fem års erfaring og håper å bli kompensert tilsvarende. "

3. Få rekruttereren på din side

Som det sier, får du flere fluer med honning enn med eddik. Oversettelse: Hvis du vil ha en høyere lønn, er det best å spørre pent.

"Det er fristende å bøye seg på et lowball-tilbud og handle indignert. Selv om dette kan være effektivt under noen omstendigheter, virker samarbeidet bedre for de fleste, sier karrierekonsulent Christopher K. Lee of PurposeRedeemed. "Bekreft dine ferdigheter og interesse i selskapet. Du vil at [rekruttereren] skal gå til flaggermus for deg med øverste ledelse for å godkjenne en høyere lønn. Dette fungerer fordi du viser at du virkelig er interessert i jobben; Det eneste som skal løses er kompensasjonen. "

For å fremheve hva en god passform er for bedriften, bli spesifikk. For eksempel: "Jeg var så imponert over bedriften din og sitt oppdrag for å hjelpe små bedrifter til å lykkes, og jeg tror virkelig at min erfaring i vekstmarkedsføring vil hjelpe deg med å finne kreative måter å komme foran målgruppen din. Den ene tingen som holder meg tilbake er lønnen. Hvis jeg kan få ytterligere $ 5000, er jeg ombord. "

4. Slett det tilbake til forretningsverdi

Du har en god posisjon til å forhandle om din rolle vil ha direkte innvirkning på selskapets inntekter. Tross alt betyr det at lønnen din ikke bare er en overheadkostnad - det er en investering.

"Vis hvordan arbeidet ditt direkte legger til selskapets bunnlinje med handlinger som du kan ta fra dag ett. Forklar hvorfor disse trinnene ville rettferdiggjøre en mye høyere lønn, "Forklarer operasjon og strategiekspert Anna Nguyenova. "Din jobb er å overbevise dem om at du ikke bare er en annen" utskiftbar "ansatt, men et sjeldent talent de trenger for å drive driften."

Dette vil bli enda sterkere hvis du kan sitere konkrete datapunkter fra arbeidshistorien din. For eksempel kan en toppsende selger si at "Gitt at jeg kunne få inn 250 000 dollar for mitt nåværende selskap i fjor, ville en 10 000 dollar økning i grunnlønnen være helt riktig."

5. Fremhev et annet tilbud

Bedrifter legger mye tid, innsats og budsjett inn i å finne dyktige medarbeidere, så det siste de vil ha, er for et annet firma å rydde dem opp i siste øyeblikk. Hvis et annet selskap har utvidet deg til et høyere tilbud, kan deling av denne informasjonen motivere en arbeidsgiver til å oppe ante.

"Du kan bare si," Jeg liker virkelig teamet ditt og ditt firma.Jeg har imidlertid et annet tilbud med et selskap som jeg også liker veldig godt. De kom inn på $ 20.000 mer enn du gjorde. Hvis du kan matche eller slå det, så vil jeg gjerne bli med deg, "forklarer Brianna Rooney, grunnlegger og administrerende direktør for rekruttering av firma Techees.

6. Tenk utenfor Paycheck

Noen selskaper, spesielt hvis de er mindre, kan egentlig ikke budge på startbudet, selv om de ønsker å. Hvis det er tilfelle, er det verdt å se om de ville være åpne for å kompensere for det med flere fordeler.

Finn ut hvilke fordeler som er mest for deg - om det er en fleksibel tidsplan, flere feriedager, en bonus eller noe annet helt - og spør om din potensielle arbeidsgiver kunne søte avtale. Bare si noe som "Lønnen er under det jeg hadde håpet på, men hvis jeg kunne jobbe hjemmefra to ganger i uken, vil jeg gjerne akseptere tilbudet ditt."

7. Vær forberedt på å gå bort

Ikke alle er i stand til å skru ned et jobbtilbud - men hvis du kan, kan du vurdere det i tilfeller der kompensasjonen er betydelig under det du hadde forventet.

Hvis selskapets tjenestemenn ikke kan møte deg halvveis, er det på tide å takke dem for muligheten og gi dem beskjed om at du ikke kan godta tilbudet.

Du kan ende opp med å kalle deres bløff og få dem til å reagere med et mer sjenerøst tilbud, men det er også mulig at de to av dere ganske enkelt vil bestemme seg på en del måter. På den måten kan de finne noen innenfor budsjettet, og du er fri til å forfølge et selskap som virkelig vil respektere din verdi.

Det er ingen tvil om at forhandlinger kan være skremmende, men en kort periode med ubehag er ingenting i forhold til år med fortapt inntjening.

Emily Moore er en Senior Staff Writer for Glassdør, en av verdens største jobb og rekrutteringssteder. Glassdør kombinerer millioner av jobber med verdifulle data for å gjøre det enkelt for folk å finne en jobb som passer deres liv, samtidig som de hjelper arbeidsgivere å ansette kvalitets talent.

Skrive Inn Din Kommentar