Penger

Bli en lokal turguide: 4 nettsteder som kobler deg til turister

Bli en lokal turguide: 4 nettsteder som kobler deg til turister

Vil du vise folk rundt hjørnet av landet eller hjembyen din og tjene penger som en lokal turguide?

Det pleide å være vanskelig å sette opp og drive en guidevirksomhet; Det er kanskje den største utfordringen å koble sammen med kunder som kommer fra langt unna. Men du trenger ikke lenger å overbevise reisebyråene for å anbefale dine tjenester eller utforme og skrive ut fancy brosjyrer.

Nå kan du registrere deg og koble deg til reisende på en av flere online plattformer, selv om du ikke har noen erfaring. Og noen guider gjør opp til $ 60 per time som viser folk severdighetene.

Nysgjerrig? Slik fungerer fire av de online turistplatformene.

1. Shiroube

Shiroube (uttalte shi-ru-bé) betyr "å være en guide" på japansk, men samfunnssjef Ben Thrui forklarte at som en guide i deres "peer-to-peer tourism marketplace" kan du motta forespørsler utenfor de vanlige turistalternativene.

"Vi har sett nylig stor vekst i forretningsreisende som trenger utenlandsk næringshjelp, ved å bruke nettstedet vårt for å finne lokalbefolkningen for deres forretningsbehov som å delta på en konferanse eller messe, tolkning og så videre," sa Thrui meg. "Vi mottok også en forespørsel fra en eventyrreisende som ønsket å krysse et hav ved sjøkajakk, og han trengte litt lokal hjelp i det området."

Andre tjenester du kan tilby inkluderer språkundervisning og naturturer. Men Thrui påpekte at i stedet for å være en typisk turist, er en Shiroube-kunde mer sannsynlig å være en "historiker, matforfatter, eventyr turist, fjellvandrere, forretningsreisende, gatemusiker og så videre."

"Vårt mål er å bygge et nytt marked ... basert på lokalbefolkningenes styrke og hva de kan tilby som turistservice," sa Thrui. Som en del av det "nye markedet" gjør Shiroube to ting forskjellig fra andre guideplattformer:

1. Shiroube tar ikke ut gebyravgift

2. Shiroube samler ikke innbetalinger fra reisende

Det er opp til deg å forhandle priser og samle inn penger fra klienter. At litt ekstra arbeid betyr å spare veiledningsavgiften, som på andre peer-to-peer nettsteder kan være så høyt som 30% av det reisende betaler.

For øyeblikket er Shiroube ikke en av de store aktørene i USA. "Vi lanserte tjenesten for et internasjonalt turismemarked, hvor Europa og Asia er de to største markedene," forklarte Thrui. "Vi har imidlertid sett sterk etterspørsel oppstår fra USA, så vi forbereder en markedsføringskampanje i USA"

Med andre ord, med svært få Shiroube-guider i USA og en markedsføringskampanje underveis, kan det være en god tid å Registrer deg som en guide.

Selvfølgelig er du ikke begrenset til å bruke bare en online turisme markedsplass, så la oss se på noen andre ...

2. Vayable

Når du registrerer deg som en guide med Vayable, blir du kalt en "Insider". Som selskapets nettside forklarer:

Vayable Insiders er uavhengige personer som skaper unike opplevelser å dele med andre. Alle med unik kunnskap, ferdigheter eller tilgang kan tjene penger som tilbyr en opplevelse som en Vayable Insider. Vayable dyrker nøye alle Insiders for kvalitet og sikkerhet.

Deres guider inkluderer studenter, forfattere, musikere, arkitekter, poeter, dansere og mer. Som en veiledning skal du "gi kulturell berikelse, utdanning og god tid." Her er noen eksempler på hva du kan tilby:

  • En tur til de berømte bygningene i en by
  • En tur gjennom lokale vingårder
  • En nattklubbstur
  • En shopping ekspedisjon
  • En vandringstur
  • Eventuell annen opplevelse besøkende kan ønske seg

Anta at du tilbyr en fire-timers tur til en spøkelsesby nær Denver, Colorado for $ 300. Når Vayable setter opp en pakke for reisende på vei til Denver, og de ber om din tur, vil selskapet komme i kontakt med deg. Hvis du er opptatt, kan du bare si nei. Ellers gjør Vayable avtalene og tar 15% av gebyret ditt. $ 45 i dette eksemplet. Du er betalt de resterende $ 255 ved direkte innskudd til bankkontoen din innen 24 timer etter å ha gitt turen.

I gjennomsnitt tjener Vayable-guider $ 250 per tur, hvorav de tar hjem $ 212 etter avgiften, ifølge en Forbes-artikkel. Det er ikke klart hva den gjennomsnittlige turlengden er, men da er det opp til deg.

3. Lei en lokal venn

Jeg har tidligere rapportert om Lei en venn, et nettsted hvor du kan selge ditt "vennskap". I ulike former merket vi at noen brukere i utgangspunktet trenger en person til å vise dem rundt i byen. Siden du kan godta eller avvise noen vennsforespørsler og lade hva du vil, kan du i hovedsak selge tjenestene dine som en guide på Lei en venn.

Men på Lei en lokal venn, selger du eksplisitt dine tjenester som en guide. Faktisk, når du registrerer deg som en lokal venn, leser du det: "Du må kjenne de viktigste aspektene i byen din: historie, kultur, geografi, hovedbygninger, politik etc. som en informert lokal." I stedet for å utforme en "koncepttur" (som du gjør med Vayable), oppretter du en individuell reiserute i henhold til hver enkelt besøkendes interesser.

Lei en lokal venn til en $ 100 årlig abonnement, som gir deg en side på deres nettsted og hjelp med markedsføring. Reisende betaler 30% av turprisen på nettstedet og 70% til deg på slutten av turen.For eksempel, hvis du belaster $ 300 for dagen, har kunden allerede betalt $ 90, og betalingen din er $ 210 du samler inn ved avslutningen av turen.

4. ToursByLocals

Det tar litt mer arbeid å registrere seg med ToursByLocals. De gjør to telefonintervjuer for å se om du har de nødvendige kvalifikasjonene, gjør en referanse og bakgrunnskontroll, og bekrefter at du er enig med deres forretningsprinsipper. Deretter bekrefter de at du oppfyller lokale krav til å gi turer.

Sistnevnte kvalifisering er lett i de fleste tilfeller. På mange sider av nettstedet sier de at «de fleste stater ikke krever en guide for å få lisens.» Det samme gjelder for de fleste byer, selv om de lokale unntakene de noterer er New York City, New Orleans og District of Columbia .

Turer av lokalbefolkningen belaster ikke noen forhånds eller abonnementsavgifter. De tar en prosentandel av turavgiftene dine, og selv om de ikke spesifiserer hvor mye på nettsiden deres, sier en kilde at det er 20%. I bytte tilbyr de verktøy, trening og $ 3 millioner i ansvarsforsikring.

For å se hva slags turer som tilbys, søkte jeg etter nærmeste guide til meg, "Elena V" i Sarasota, Florida. Hun tilbyr turer i Sarasota, Tampa og Orlando. Det eneste alternativet med en kundevurdering (fem stjerner) var hennes Sarasota Airport Layover Tour, en fire timers utflukt hvor hun vil "vise deg høydepunktene i byen min i dagslys eller natteliv!"

Hun belaster $ 450 for denne turen (ikke per person, men for en gruppe hvis det er en). På slutten av turen tar hun klientene tilbake til flyplassen, hotellet eller hvor de vil. Ser på timeplanen hennes, ser det ut til at hun bare arbeider i helgene.

Hvis du kjenner din by og liker å vise folk rundt, kan du kanskje tjene gode penger som en lokal reiseguide, selv om du bare er tilgjengelig i helgene. Kan dette være sidestrøm for deg?

Din tur: Vil du vurdere å være en lokal turguide for å få litt ekstra inntekt?

Skrive Inn Din Kommentar