Penger

Så du endelig betalt av din gjeld. Hva nå?

Så du endelig betalt av din gjeld. Hva nå?

For mange er gjeld et faktum i livet - en som forårsaker svettende bryn når regninger kommer forfalt og renten blir vurdert.

En undersøkelse tidlig i 2014 rapporterte det 28% av amerikanerne har kredittkortgjeld som overstiger penger de har på en sparekonto.

Det kan virke som at betalingsprosessen din vil ta aldre, enten det er fra kredittkort, studielån eller andre kilder. Men å klikke på en siste "Betal nå" -knappen på skjermen eller sende den siste kontrollen er en utrolig triumf for alle som har slitt med gjeld.

Så synker den inn. Du har ekstra penger. Du har hardt opptjente dollar som du ikke skylder dine kreditorer lenger.

Hva skal du gjøre når du er ferdig med å betale din gjeld?

Feire din oppnåelse

Washington, D.C. eiendomsmegler Rachel Choate ville ha gjeld gått fort.

"Jeg fikk meg til en god del av gjelden i mine høyskoleår. Jeg var i gjeld om åtte år, men jeg betalte mesteparten av det på mindre enn et år. "

Choates strategi: faste beløp.

"Jeg er ikke stor på tålmodig å gjøre små månedlige utbetalinger over en periode på flere år. Jeg har det vanskelig å se forskjellen det gjør, "sa Choate. "Jeg pleier å ønske å gjøre så stor av en betaling som mulig for å se gjelden gå vekk raskere."

Hun brukte en stor betaling på slutten av en jobb og en skatt refusjon for å lette sin last. Så betalte hun godt over minimumsbetalingen hver måned til hun slo null.

Mens sparsomme venner hjalp henne med å bli motivert, hjalp en samtale med en gjeldsrådgiver til å få Choates fremgangssynk.

"Et par måneder før min endelige betaling, forklarte han de endelige betalinger og sa," og så blir du ferdig! "Jeg ble veldig emosjonell og begynte å gråte. Virkeligheten til å faktisk være fri for gjeld ble endelig senket, "sa Choate.

"Og jeg visste plutselig at jeg måtte feire dette. Jeg elsker å kaste fester, så et stort parti var det åpenbare å gjøre! "

Tenk deg at 50 personer spiser, drikker og danser til en DJs beats. Men hun holdt ikke grunnen til feiringen en hemmelighet.

"Mange har fortalt meg at festen min var en inspirasjon for at de skulle fokusere på å komme seg ut av gjeld og ha sitt eget parti," sa Choate.

Planlegg fremover for livet etter gjeld

Det handler om strategi. Hvis du var flittig til å gjøre månedlige innbetalinger og skalere tilbake utgiftene dine, er det på tide å gjøre den flittige inn i smart utgifter eller spare.

"Ikke mange snakker om livet etter gjeld," skrev Carrie Smith for Careful Cents i et blogginnlegg. "For mange av oss er det et hardt slag i ansiktet."

Hun skrev at normale utgifter kan være følelsesmessig lammende, noe som forårsaker bekymring for overextending din økonomi eller å gjøre de riktige utgiftene.

Virkeligheten: Du vil aldri kunne flyte gjennom livet uten å overvåke din økonomi. Ta deg tid til å forberede deg mentalt for nye økonomiske muligheter etter gjeld.

"Har en hensikt for pengene når du ikke lenger betaler ned gjeld," sa Smith i en epost. "Vi vet alle hvor lett det er for penger å forsvinne hvis det ikke har noen hensikt."

Velg et nytt økonomisk mål, som å spare nok for en forskuddsbetaling, maksimere ditt 401 (k) eller IRA årlige bidrag, eller noe annet meningsfylt.

Smith innrømmet at å se dine sparing vokser kan være mindre spennende enn å se din gjeld redusere.

"Finn måter å motivere deg selv, og familien din, så det er ikke en rolle", sa hun.

Gå framover, gjør store planer

For noen er et gjeldsfritt liv en sjanse til å leve bare litt større.

Hillary Esquina, en videoprodusent i Nord-Virginia, tilbrakte mer enn to år med å samarbeide med sin partner for å betale sine kredittkortgjeld. I løpet av den tiden kunne de også betale sin kones studielån og begge sine biler.

"De to og et halvt årene var vanskelige fordi vi måtte holde på et strengt budsjett," sa Esquina. "Når vi hadde den ekstra penger, var det vanskelig ikke bare å bruke det."

Når begge bilene ble betalt, sa Esquina at de solgte dem i bytte mot en bil som var bedre egnet for helgens lidenskap: Transport redningshundene til sine nye eiere.

De lagret også en del av reservedelskiftet for å finansiere sin bryllupsreise, en to-ukers biltur langs vestkysten.

Slå opp sparekontoen din

Paret har også noen få ting de sparer for, som de anser splurges. Den ene er et stort spisebord til bruk for feriemiddager og spillkvelder.

Men de ser fortsatt på et langsiktig mål: En sunn nedbetaling når de er klare til å kjøpe et hjem.

"Du må ha mål i tankene," Esquina sa, "som vil bidra til å holde utgifter i sjakk."

Med gjeld ut av veien, har Choate også et nytt mål å bygge opp besparelsene sine. Hun vil gjerne kjøpe sitt eget hus for å bo sammen med en gruppe, og vil spare nok for 25% innskudd.

Hun bruker fortsatt kredittkort, men med ny visdom: "Jeg er forsiktig med å alltid ha en plan for hvordan noen gjeld jeg pådrar seg, vil bli betalt, innen maksimalt tre måneder."

Din sving: Hvis du har betalt din gjeld, hva er dine nye økonomiske mål? Hvis du fortsatt jobber med det, hva vil du gjøre for å feire når du har gjort den endelige betalingen?

Lisa Rowan er en forfatter, redaktør og podcaster basert i Washington, D.C.

Skrive Inn Din Kommentar