Penger

Denne applikasjonen hjelper denne makeup-artisten overvinne utfordringer for å følge hennes lidenskap

Denne applikasjonen hjelper denne makeup-artisten overvinne utfordringer for å følge hennes lidenskap

Det er et bilde av Jodie Collins ved 3 år.

Det er gulet og kornet, et produkt fra tidlig på 90-tallet. Likevel gleder den unge jenta tydeligvis inn i kameraet, morens rødme børste gripet i hånden hennes. Selv om 3, er hun klar til å bruke fargen med en perfekt teknikk. Collins korte blonde krøller rammer hennes rosa kinn, som passer godt sammen med sine malte rosa lepper. Hennes plettfrie hvite sundress indikerer at hun jobber med presisjon, ikke smusser eller smører sminke.

Jodie Collins i 3 år med sin mors sminkepensel i hånden. Kopier bilde av Max Whittaker for The Penny Hoarder

Det har vært 28 år siden hennes mor fanget det øyeblikket, men Collins holder bildet på hånden. Hun er nå 31 og lever til dels som et profesjonelt hår og makeup artist. Hun vitser at hun skal ha vintagefotoet på sitt visittkort.

Collins kan virke som en av de heldige få som dristet seg en tydelig karrierevei - fra å bruke rødme på 3 for å gjøre hår og sminke på New York Fashion Week på 31 - men det er ikke tilfelle. Hun står overfor en rekke tilbakeslag som hindret henne i å presse fremover.

Likevel har hun klart å overvinne disse utfordringene, takket være hennes mors vedvarende oppmuntring, sin egen vilje til å lykkes - og en app som heter StyleBee.

Røttene til Collins 'Passion for hår og sminke

Collins, som bor i Sacramento, sier hun begynte med vilje å gjøre sitt eget hår og sminke rundt 7 år.

Det stammer fra nødvendighet. Hun var danser, selv danset med Sacramento Ballet i fem år. Hennes mor arbeidet en heltidsstatsjobb og omsorg for tre barn, inkludert en sønn født med cerebral parese; hun var ikke i stand til å tilegne seg sin tid og oppmerksomhet til den unge jenta før påpeker.

Som et resultat tok Collins hår og sminke i sine egne små hender, etterlignet hennes mors pre-ritual, en hun hadde så flittig studert i speilet hver morgen.

Denne rutinen fortsatte i omtrent seks år, og alle tegnene pekte Collins mot en karriere i dans. Hun var spent på det - dans var hennes lidenskap.

Men på 13 ble Collins diagnostisert med Osgood-Schlatter. Hun beskriver sykdommen ganske enkelt: "Når beinene dine vokser raskere enn musklene dine." Hun sier at det vanligvis rammer deg i dine preteen år, når kroppen din er opptatt av å vokse.

Legene fortalte henne at det var på tide å gi opp dans.

Collins ble bedrøvet, men hun erstattet snart dans med musikk og til slutt kom han til en reise musikkgruppe i åtte år. På sommeren og vintrene, da gruppen traff veien, slo hun seg tilbake til den ukjente rollen som uoffisiell hår og makeup artist, og tilbyr til og med hårklipp til medlemmer.

Hun ble preparert for å bli profesjonell musiker - men hun visste at det ikke var det hun ville.

Collins tenkte på moren hennes, som hadde drømt om å bli kosmetolog, men hvis foreldre shooed henne mot stabilt statlig arbeid. Som en konsekvens av hennes angrer, spurte Collins 'mamma alltid sitt barn om å "bare få det til å skje" - uansett hva det var, hva hun ønsket å gjøre. For det er Collins alltid takknemlig.

"Det har vært mottoet fra dag ett, sier Collins. "Jeg har nettopp laget den bevisste beslutningen og har gått etter det siden."

Forfølge et yrke uten formell utdanning

Collins er for det meste selvopplært.

Etter videregående skole deltok hun i Sacramento City College i noen år hvor hun studerte motehistorie og klær. Men i tre og et halvt år ble Collins mor diagnostisert med brystkreft. Samme uke gjennomgikk moren sin doble mastektomi, broren hennes hadde hjernekirurgi i nødstilfeller.

"Det ble bare altfor vanskelig å gjøre på skolen og en heltidsjobb og alt det," sier hun.

Etter å ha forlatt college, sier Collins at hun kanaliserte sine raskt utbredte Gemini-trekk og begynte å studere hår og sminke alene. Hun har en bunke med bøker hun er samlet gjennom årene, og sier at hun favoriserer Kevyn Aucoins bøker fordi den berømte sminkeartisten alltid tok risiko.

Hun studerte forskjellige stiler og teknikker - og praktisert. Fra å lage sitt eget hår klokken 7, for å gjøre vennenes hår til prom, å jobbe i et fotostudio og ta på seg oppdragsgier, bygde Collins opp sin erfaring og portefølje.

Til slutt, på 27, da Collins hadde spart nok penger, deltok hun i en Paul Mitchell-skole i Sacramento, hvor hun ble en fullstendig sertifisert kosmetolog.

Hvordan denne kosmetologen kuttet henne 9-til-5 (men ikke hennes lønn)

For noen år siden satte Collins opp en salong i et samarbeidsprosjekt i San Francisco.

Der ble hun utsatt for en rekke spirende oppstart og programmer, inkludert Venmo. "Det var livet i mitt liv," sier Collins.

På det tidspunktet bodde hun i San Francisco tre dager i uken, og betalte $ 1500 i måneden for sin kasseformede leilighet i Tenderloin. Det var der arbeidet - og inntektene - var.

Deretter tilbrakte hun fire dager i uken to timer unna i Sacramento, hvor hun hjalp omsorg for Jeffery, hennes 38 år gamle bror som er en spastisk quadriplegic og er helt sengetøy.

Det var en annen $ 875 i måneden i leie.

Økonomisk, dette oppsettet virket ikke. Hun tjente store penger i San Francisco, men det var ikke verdt den frem og tilbake - og høy leie. "Jeg måtte kutte et sted," sier Collins. "Jeg måtte gjøre noe."

Om den tiden nevnte en av klientene sine på samarbeidsområdet et app han jobbet med på Call StyleBee. Han hadde beskrevet det som en on-demand skjønnhetsapp.

StyleBee partnere kan tjene opptil $ 120 i timen å gjøre hår, sminke, negler eller massasje. Hvis det er en stor begivenhet, kan stylister enkelt gjøre $ 300, ifølge Chantelle Hartshorne, et grunnlegger av plattformen.

Akkurat nå er plattformen live og bookbar i Los Angeles, San Francisco Bay Area og Las Vegas. Den opererer landsomfattende når det kommer til bryllup og større arrangementer, og Hartshorne sier det vil være fullt nasjonalt innen året.

Collins bestemte seg for å se StyleBee. Det fungerte på samme måte som andre tjeneste-delingsapper, for eksempel Lyft, for eksempel. Du melde deg på som en uavhengig entreprenør, og deretter angi tilgjengeligheten din. Det er fleksibelt.

Klienter logger deretter inn og planlegger en avtale innen de angitte tider. StyleBee-partnere møtes klienter hvor som helst - hjemme, hotellrom, kontorbygg, bryllupssteder eller til og med backstage på rullebaner.

"Vi kan jobbe hvor det er et uttak," sier Collins.

Hun møtte kravene: Hun hadde minst tre års erfaring, hadde en lisens til å øve, eide en smarttelefon (det meste var nødvendig for appen og å kommunisere gjennom tekster), var eldre enn 18 år, og hadde kommunikasjon og menneskelige ferdigheter. Sjekk, sjekk, sjekk!

Hun trengte også et headshot og minst fem porteføljefotografier.

Det var ikke lenge før Collins var på bordet og dro ut til hennes første konsert. Etter omtrent et år ble hun en ledende pro artist på StyleBee.

Hvordan StyleBee hjalp Collins overvinne utfordringer

StyleBee viste seg å være den perfekte økonomiske løsningen for Collins.

Hun kunne dike sin dyrebare leieavtale i San Francisco og gjøre to timers kjøretur til byen bare i helgene, da hun var tilgjengelig.

Ellers bor Collins heltid i Sacramento, hvor hun bryr seg om broren sin, som bor hos sin mor. Etter hvert som hennes mor blir eldre fyller Collins inn, gjør det hun kan for å ta over ansvaret.

"Han er bare helt bedridden," forklarer hun. "Det er bleiebytte, håndmating og medisinering på daglig basis. Vi går bare gjennom rulleskøyter. "

Hennes familie kjærlig kaller ham en fantastisk okse. "Han har gått så mye, og han har overlevd, vet du?" Sier Collins.

Collins bryr seg også om sin pappa, som har medfødt hjertesvikt og må overholde en streng diett.

På grunn av dette ansvaret, sier Collins StyleBee har vært en stor spillveksler for henne.

"Det er en vinn-vinn-situasjon for noen som meg fordi jeg kan laste meg opp på dagene der jeg vet at jeg ikke skal ha ansvar med min bror eller mor eller far eller noen jeg tar vare på i mitt liv ," hun sier.

Ser frem til, planlegger Collins å fortsette å forfølge drømmene sine gjennom StyleBee.

"Jeg har store drømmer," sier hun. "Jeg bygger bare mitt imperium akkurat nå, og det gjør aldri vondt for å lage fantastiske venner og bygge virkelig sterke broer underveis."

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Det er et bilde av henne på 3 som står i pappaens ståltøkssko med sin mors leppestift smurt over ansiktet hennes. Hun var et rot. Likevel er det egentlig.


Skrive Inn Din Kommentar