Penger

En skummel måte å snakke penger på en første date uten å gjøre ting ubehagelig

En skummel måte å snakke penger på en første date uten å gjøre ting ubehagelig

Da Krista og Danny møtte, bodde Krista i Baltimore og jobbet som lærerhjelp. Hun tjente ikke mye penger. Hun brukte matfrimer for å supplere hennes inntekt, og hun hadde ikke betalt en krone mot henne $ 40 000 i privat og føderal studielånsgjeld i år.

Danny jobbet som finansrådgiver. Så det er ikke overraskende at deres samtale landet til slutt på hennes gjeldsberg.

Ved slutten av datoen hadde Danny allerede hjulpet Krista til å oppfordre seg til å ringe en av långiverne og foreta en betaling over telefon.

"Jeg følte meg bare isolert, men da, etter å ha møtt Danny, følte jeg meg ikke slik lenger," fortalte Krista verten Anna Sale i en nylig episode av podcasten "Død, sex og penger." "Det sluttet å bli min identitet , og det begynte bare å bli noe som ... kan styres, men kontrollerer ikke meg, og det var en stor åpenbaring. "

Ja, dette var deres første date. Nei, dette er ikke rart. Faktisk kalte Salg det "den vakreste, søte tingen", og jeg er enig.

Vi har blitt opplært til å tro at hvis vi vil at samtaler skal forbli sivile, Vi er ment for å fjerne tyder på samtaler om penger.

Og når det gjelder første datoer, ser vi ut til å doble ned på den regelen.

Men hvis du tror det, kan jeg fortelle deg akkurat nå at du sannsynligvis ikke vil gå på en date med meg fordi det er der jeg tar samtalen. (Mens vi er i det, vil vi trolig også diskutere religion og politikk.)

Backtracking på det forelsket du trodde du hadde på meg? Det er kult. Ikke spør meg til middag. Men hør meg i det minste før du bestemmer deg for å være uenig med meg. Jeg har bevis.

Du og din Boo kan ikke være på samme side om penger

The Cashlorette, en blogg run by Bankrate analytiker Sarah Berger, gjennomført en undersøkelse om våre synspunkter på penger og dating i forrige måned.

På noen ting var menn og kvinner ganske nært. For eksempel mener menn at en første date skal koste $ 89,94 i gjennomsnitt. Kvinner trodde det skulle koste noen få dollar mindre på $ 83,97.

Undersøkelsen viste at 85% av mennene trodde det var deres ansvar å ta regningen for første gang. Det er bra fordi bare 8% av kvinnene sa at de forventet å betale hele regningen på en første date. (I vårt forsvar sa 37% av kvinnene at de forventet å dele sjekken.)

Dessverre kan andre uenigheter over penger føre til problemer.

Ifølge undersøkelsen, 51% av de som er gift eller har en live-in partner sa at de har fått en kamp om penger på et tidspunkt i deres forhold.

Av de som kjempet for penger, sa 59% at kampene startet fordi en person i forholdet trodde at den andre enten brukte for mye eller var helt for billig.

En annen 16% prosent av par som sa at de kjempet over penger, sa at det startet fordi noen løy om deres forbruksvaner, mens 14% sa at de kom inn i argumenter for hvordan å dele opp regninger.

Mens det er umulig å vite alt om din nye boo og deres forhold til penger i en enkelt samtale på en enkelt dato, kan noen få av de viktigste spørsmålene hjelpe deg med å unngå å bli med i livet med en billig pris hvis du er en stor spenderer.

Ikke spør "Er du rik?"

Jeg er ... stump. Når jeg ikke er forsiktig, så snart tanker kommer inn i hodet mitt, kommer de tumbling ut av munnen min.

Det skjedde for noen dager siden med en fyr jeg møtte i en bar mens du var ute med noen venner. Han fortsatte videre med hvordan han flyttet til Florida fordi han fikk en stor heve på sin nye jobb og hvordan han tjente så mye mer penger nå enn han gjorde før.

Han tok det opp, så jeg spurte spørsmålet alle tenkte: "Er du rik?"

Dette var ikke en dato. Dette var ikke noen jeg prøvde å bygge forhold til. Men dette var noen jeg nettopp møtte. Jeg burde ikke si dette, men hvis du aldri har snakket om økonomi på første date, og du vil starte, er dette ikke veien å gjøre det.

I stedet bare jobbe det inn i samtalen tilfeldig, og still spørsmål som lar deg gjøre noen få konklusjoner om datoenes økonomiske stabilitet.

For eksempel, spør din dato hvis han liker å reise. Hvis han gjør det, se etter detaljer.

Hvis han slår av en uendelig liste over land og byer han har besøkt, vet du at han liker å bruke penger på erfaringer, men det kan ikke være nok til å måle sine utgifter vaner.

Følg opp med spørsmål og finn ut om disse var arbeidsrelaterte turer eller bare for moro skyld. Spør hvor han bodde. Bor han på herberger og bruker $ 20 per natt på backpacking-turer? Eller er han typen til å slippe $ 300 per natt på de swanky hotellene for 10 dagers utflukter?

På samme måte kan en enkel samtale om reiser lære deg hvordan din potensielle partner tilbringer. Og du kan sammenligne denne informasjonen med dine egne utgifter for å måle om du vil være blant de 51% av par som kjemper om penger.

Og det er bare en måte å nærme seg. Er din date en musikkelskere? Spør om konserter eller musikkfestivaler. Sa din dato at han er mat? Finn ut om han liker å lage mat eller hvis han bare flyttet til byen din, men har liksom prøvd hver restaurant i byen.

Når du går på flere datoer og blir mer komfortabel, kan du stille flere direkte spørsmål for å sikre at du har rett om de første datoen. Ikke bare er det informativ, det er smertefritt.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er også singel, så det er mulig at hun tar feil om dette. Uansett ser hun deg på Tinder. Gledelig sletting.

Skrive Inn Din Kommentar