Liv

Mer enn bøker: 9 Uvanlige ting du kan låne fra offentlige biblioteker

Mer enn bøker: 9 Uvanlige ting du kan låne fra offentlige biblioteker

Visste du at du kan sjekke ut mer enn bøker og DVDer fra ditt lokale bibliotek?

Litteratur er ikke det eneste på et offentlig biblioteks agenda. Biblioteker tar sikte på å forbedre tilgangen til informasjon og gi utdanning for alle i deres samfunn.

Book learnin 'på hvordan å bli snekker eller spille gitar kan bare ta deg så langt. For å virkelig mestre disse håndverkene, trenger du verktøy og instrumenter. Det er her offentlige biblioteker kan hjelpe. De tilbyr beskyttere av alle inntektsnivåer flere muligheter til å lære og bli involvert i deres lokalsamfunn.

Sjekk ut noen uvanlige ting du kan låne fra ditt offentlige bibliotek.

1. Passerer til museer og dyreparker

Mange offentlige biblioteker sirkulerer gratis passerer til lokale museer, dyreparker, statsparker og andre aktiviteter. Disse dekker ofte hele familien, og noen krever et barn under 18 år for å være en del av gruppen din.

Biblioteker som tilbyr museumskort, har ofte et begrenset antall tilgjengelige og låner dem på først til mølle. Det kan være vanskelig å fange en, spesielt i skoleferier og over sommeren.

Hvis du er kløe for å besøke et museum for billig, kan du også dra nytte av gratis og nedsatte museumsdager.

2. American Girl Dolls

Kan du ikke bruke mer enn $ 100 på en dukke? Se om du kan låne en fra ditt offentlige bibliotek.

Selv om dette ikke er et vanlig element, er de få offentlige biblioteksprogrammene over USA som låner dukker til unge lånere ekstremt populære og begrenser leieene til en uke. Noen inkluderer selv en journal, slik at du kan se hvor ellers dukken har vært.

De Arlington offentlige bibliotek i Virginia har et amerikansk jentelånsprogram. Du kan også låne en dukke fra East Village gren bibliotek i New York og Allegheny County Library Association i Pennsylvania.

Noen av dukkene ankom til deres midlertidige bibliotekshus via private donasjoner, og American Girl-selskapet donerte andre.

3. Teleskoper

Budende ingeniører eller forskere som ikke vil slippe hundrevis av dollar på instrumenter og verktøy, kan noen ganger låne dem fra et lokalt offentlig bibliotek.

Mange biblioteker låner vitenskapelige verktøy som mikroskoper, kikkert, meter, glober og til og med menneskelige og dyreskjeletter.

"Noen ganger trenger du verktøy for å gjøre kulvitenskapelige prosjekter," Celeste Choate, Ann Arbor, Michigan, assisterende direktør for tjenester, samlinger og tilgang, fortalte USA Today da biblioteket begynte å sirkulere vitenskapsverktøy. "Ikke alle har råd til en pH-meter."

4. Musikkinstrumenter

Biblioteker låner alle slags instrumenter til lånere, fra banjoer til gitarer til elektriske tastaturer og mer.

Ann Arbor Library sirkulerer den mest omfattende og uvanlige samlingen av musikkinstrumenter, som inkluderer en LSDJ Game Boy (en modifisert Game Boy som lager musikk), Otamatones (et japansk instrument som er nesten umulig å forklare) og Boomwhackers (percussionists vil elske dem ).

Noen biblioteker, som Seattle Public Library, har musikkøvelser du kan reservere. Lag all den støyen du vil ha mens du lærer å spille!

5. Hammers, Drills and Rakes

Takle noen DIY prosjekter eller fullfør de skummende oppussingsoppgaver uten å slippe hele lønnsslippet på verktøy.

Mange biblioteker har noen grunnleggende verktøy for hånden. Andre, som Oakland Public Library, har mer enn 3500 verktøy, bøker og videofiler og DVDer tilgjengelig for å låne.

Verktøyutlånsbiblioteker strekker seg også ut over offentlige biblioteker.

Dedikert verktøybibliotek i New Orleans, Louisiana; Portland, Maine; og Phoenix, Arizona, låne eller leie verktøy. Bruk dette kartet over verktøyutlånsbiblioteker for å finne en i nærheten av deg.

6. Brettspill og puslespill

Finjustér dine slemme Scrabble- eller Monopoly-ferdigheter på ditt offentlige bibliotek.

Flere biblioteker holder brettspill samlinger for lånetakerne å spille. Noen lar deg sjekke dem ut, men andre krever at du spiller i bibliotekets vegger for å minimere tapte stykker.

Flere biblioteker sirkulerer også videospill.

7. Kakepanner

Bake en Darth Vader, Elmo eller T-rex kake til en spesiell anledning uten å kjøpe pannen. Mange biblioteker har omfattende kakepanne samlinger. Denne er mer vanlig enn du tror!

Her er bare en håndfull biblioteker som låner kakepanner:

  • Keokuk, Iowa
  • North Haven Memorial Library, Connecticut
  • Coventry, Rhode Island
  • Somerset, Massachusetts
  • Andover offentlige bibliotek, Kansas
  • Albuquerque / Bernalillo Library, New Mexico

Hvis du har et temafest som kommer opp, er det verdt å ringe til ditt lokale offentlige bibliotek for å se om det har en samling du kan låne fra.

8. Pedometre

Fellesskapets helseorganisasjoner eller helsevesenet selskaper donerer ofte pedometre til biblioteker for å oppmuntre til deltakelse i deres helse- og velværeinitiativer. Se om biblioteket ditt er en av dem.

Mens du er i det, kan du sjekke bibliotekets lydbokdatabase, slik at du kan lytte mens du logger trinnene dine.

Mange offentlige biblioteker samarbeider med et selskap som heter Overdrive for å tilby lydbøker du kan laste ned til iPhone, Android eller en annen MP3-enhet. De forsvinner magisk når leieperioden avsluttes.

9. Wi-Fi Hotspots

Ved å kutte ut Internett kan du spare betydelig på månedlige utgifter.

Men hvis du jobber hjemmefra eller er på jobbjakt, er det ikke lett å gå uten. Mens de fleste biblioteker har offentlige datamaskiner, er du begrenset til å bruke dem i løpet av de timer biblioteket er åpent.

Derfor har enkelte biblioteker kommet opp med en måte å låne Internett-tilgang til lånere.

New York Public Library gjør at lånetakerne uten hjemmets internett kan sjekke ut Wi-Fi-hotspots i seks måneder. (Husk at dette programmet er ment for lånere som har ikke råd til Internett, ikke de som ikke har lyst til å betale for det.)

Andre biblioteker - inkludert de i Chicago og Seattle - låner Wi-Fi-hotspots i tre ukers perioder.

Tips for å sjekke ut

Hvis du ikke har et bankkort, har du ikke tilgang til noen av disse elementene. Så få en!

Vær også oppmerksom på at mange av disse bisarre samlingene er populære - biblioteket ville ikke tilby dem hvis det ikke var et krav. Så sjekk med biblioteket ditt for å se om du kan legge et hold eller få navnet ditt på en venteliste.

Selv når du reserverer materialer, vær forberedt på å vente en stund. Denne ventelisten kan være måneder lang.

Noen biblioteker tillater ikke å holde på populære gjenstander. Så den beste måten å snagge det ettertraktede museumspasset på er å være den første i køen når biblioteket åpnes.

Til slutt er ingenting fra biblioteket virkelig gratis hvis du ikke returnerer det til rett tid. Bøter for disse forsinkede elementene kan være mye heftier enn de for å returnere en bok eller DVD en dag for sent. Dobbeltkjekke leieperioden - som ofte er annerledes enn for bøker - og sørg for å returnere alt til rett tid.

Betsy Mikel er en Chicago-basert freelance copywriter. Hun elsker å sykle over hver by hun besøker for å finne sitt beste taqueria.

Skrive Inn Din Kommentar