Banker

Hvordan føle seg økonomisk bemyndiget og gjøre de beste beslutningene mulig

Hvordan føle seg økonomisk bemyndiget og gjøre de beste beslutningene mulig

Følgende blogginnlegg er en del av The Road to Financial Wellness blogg tur. Veien til finansiell velvære er en tre måneders greskroppkampanje som fremmer økonomisk empowerment på nasjonalt nivå og oppfordrer folk til å forfølge sin drømmestil. Finn ut mer om lokale arrangementer i nærheten av deg. Jeg skal støtte den siste stopp i San Diego - så vær så snill å bli med hvis du kan!

Finansiell empowerment er den følelsen du får når du vet at du har kontroll over pengene dine mot at pengene dine har kontroll over deg. Det handler om å vite hva du vil ha ut av livet, lage en plan for å nå det punktet og deretter opptre planen.

Det spiller ingen rolle hvilket poeng i din økonomiske reise du er for tiden, du kan fortsatt føle deg økonomisk bemyndiget, og i sin tur ta bedre beslutninger for deg selv.

Hvis du ennå ikke har nådd følelsen av empowerment, er det noen veldig praktiske skritt for å komme dit.

Vet hva du vil ha ut av livet - tenk stort

Det er vanskelig å finne empowerment hvis du ikke har en ide om hva du vil ha ut av livet. Ditt første skritt er å tenke på hva du egentlig vil ha for deg selv. Tenk stort. Ditt svar trenger ikke å være det du synes at du er "ment" å gjøre eller være basert på andres forventninger. Og jeg lover at det som du tenker akkurat nå, ikke er stort nok.

Du har bare ett liv å leve og heldigvis har du muligheten til å skape det livet du vil ha. Men først må du vite hvor du skal.

Ønsker du å reise mye?

Pensjonere tidlig?

Start din egen bedrift?

Kjøp et hus?

Jeg er en stor troende på uttrykket "du gjør du". Takk Gary Vaynerchuk. Men det er sant - du må gjøre det du er komfortabel med å gjøre i livet. Og innse at det også er greit for det målet eller ambisjonen om å endre seg. Du er en annen person på 18, 22, 30, 35 og så videre. Hver milepæl du oppnår i livet, vil også forandre det du vil ha ut av livet.

Alt er mulig når du finner ut hva du vil og deretter angi klare mål som får deg der.

Opplær deg selv - kunnskap er makt

Den mest givende tingen du kan gjøre når det kommer til penger, er å utdanne deg selv. For å si det enkelt, vet du ikke hva du ikke vet!

Du kan ikke ta de beste avgjørelsene for deg selv før du forstår hva de beste beslutningene for du er. Hvis du er helt ny til personlig økonomi, kan du ta et par bøker som Dine penger eller ditt liv eller Total Money Makeover for å få en god forståelse av grunnleggende pengestyringsferdigheter.

Hvis du ikke er en bokleser, sjekk ut de beste bloggene der ute. Vi lister de beste studentlånsgjeldbloggene og de beste investeringsbloggene hvert år.

Du bør lære om ting som å leve innenfor dine midler, bruke gjeld ansvarlig, spare for pensjon og øke inntektene dine, om nødvendig.

Hvis du har det grunnleggende dekket, kan du sparke det opp og lære noe som vil hjelpe deg med å nå dine mål. Liker å investere, for eksempel.

Ignorer Mainstream Media

Mediene dreper meg i det siste på deres syn på tusenår og penger. Millennials er begravet i studielånets gjeld. Millennials investerer ikke. Millennials venter på å gifte seg og kjøpe hus fordi de er fattige. Min godhet ... det høres fryktelig ut. Men de vanlige media er en markedsføringsmaskin i dag, ikke en sannhetsmaskin. Og disse overskriftene snakker ikke med det store flertallet av tusenårene som gjør det bra.

De vanlige medier er også fulle av idealistiske oppfatninger som du trenger for å handle på en bestemt måte, kle på en bestemt måte, kjøre en bestemt bil og eie et to-etasjers hus med et hakk i gjerdet. Sannheten er at du ikke trenger å gjøre noe av dette hvis du ikke vil.

Igjen - det gjør du. Du kan tjene det du vil, bruke hva du vil, merk deg selv, men du vil. Du trenger ikke noen til å fortelle deg hvordan du skal være.

De fleste ideene i det moderne samfunnet er plantet i hodet for at du skal bruke mer penger. Den typen smart markedsføring er overalt, og jo mer du er klar over dette, desto lettere blir det å være fokusert på dine egne mål enn å føle behovet for å kjøpe noe for å holde tritt med en slags imaginær livsstil.

Lag og implementer planen din (og min reise til empowerment)

Når du har målene dine på plass og har utdannet deg selv til hvordan du oppnår disse målene, er det på tide å lage og implementere din egen økonomiske plan.

Fokuser på det du virkelig vil ha ut av livet og ta de skrittene som er nødvendige for å komme deg dit. Disse konseptene er ikke alltid enkle, men de er enkle og vil hjelpe deg til å bli mer økonomisk bemyndiget.

La meg ta et sekund å dele med deg min reise til økonomisk empowerment. Jeg har uteksaminert fra college med $ 44.000 i studentlån gjeld. Jeg betalte ut studielånene mine innen 2 års utdannelse. Jeg jobbet siden jeg var 16 år (egentlig yngre, men "lovlig" siden da) og full tid siden jeg var 18. Min første etterskolejobb betalte meg $ 47 000 per år. Men jeg var opptatt og fokusert på å tjene flere penger hvert år. Jeg lagret, investerte og ble millionær i år 31.

Hva var pengene mine mål?

  1. Betal av studielånene mine (ferdig i 2 år)
  2. Lagre for et hus (ferdig to ganger)
  3. Max ut mine pensjonskontoer (jeg har maksimalt min IRA, 401k og HSA)
  4. Tjen mer på siden enn min dagjobb (pågår)

Som du kan se, oppnådde jeg mine pengemål, og jeg jobber fortsatt med den siste. Men de har fortsatt å forandre seg og utvikle seg over tid.

Hvordan utdannet jeg meg selv?

  • Jeg leser mye - for det meste andre blogger og historier om andre gjør fantastiske ting
  • Jeg lytter til podcaster hver dag når jeg pendler på jobb - sjekk ut mine favorittpenger og investerer podcaster

Hva er planen min i dag?

Planen er å fortsette å bygge ekte rikdom. Å fortsette å maksimere alle mine sparekasser mens du fortsetter å tjene mer penger.

Jeg er stor tro på det faktum at besparelsespotensialet ditt er begrenset, men inntjeningspotensialet ditt er ubegrenset. Du kan tjene så mye du vil - så mye du vil bruke tid, innsats, utdanning og tålmodighet til det, kan du tjene det.

Og jeg lover deg, hvis du følger dette trinnet, og fokuserer på å bygge velstand på dine betingelser, vil du føle deg økonomisk bemyndiget.

Hva slags skritt har du tatt for å føle deg mer økonomisk bemyndiget?

Skrive Inn Din Kommentar