Investere

Forskjellen mellom aksjer, ETFer og gjensidige fond

Forskjellen mellom aksjer, ETFer og gjensidige fond

Hvis du bare begynner med å investere, kan du lure på hvor du skal sette pengene dine. Hvis du ønsker å investere i aksjemarkedet, har du tre hovedvalg: individuelle aksjer, aksjefond eller Exchange Traded Funds (ETF).

Så, hva er noen av forskjellene mellom ETF, aksjer og verdipapirfond? Og hvilken skal du velge for investeringsporteføljen din? Hvordan spiller "indeksfonde" inn i dette siden du sikkert hører det begrepet kastet rundt mye? La oss ta en titt på disse tre vanlige investeringskøretøyene og undersøke noen av forskjellene mellom aksjer, ETF og fond.

Hva er en aksje?

Felles aksje representerer eierinteresse i et børsnotert selskap. Å kjøpe individuelle aksjer er det mest åpenbare valget hvis du vil ha umiddelbar eksponering mot aksjemarkedet. Felles lager er en konsentrert investering .... Motsatt av diversifisert.

Mange investorer begynner med å kjøpe individuelle vanlige aksjer. De er enkle å forstå, og de fleste er kjent med dem. Og de kan være en god måte å bygge rikdom på. Hvis du er en aktiv investor som har forskning og porteføljestyring, er det ingen grunn til at du ikke bør kjøpe egenkapital. Men hvis du starter, kan et fond eller ETF være et bedre valg.

Exxon Mobile er et eksempel på et allment handlet felles lager.

Innkjøpsmateriale

Aksjer handler daglig på børser og prisene varierer over hele dagen. Individuelle aksjer har ingen dollar minimum ... slik at du kan kjøpe en aksje på lager om gangen hvis du vil. Men du vil sannsynligvis måtte betale meglerkommisjonen hver gang du handler individuell lager, noe som kan øke de totale handelskostnadene dine.

Utbyttereinvesteringsprogrammer (DRIP) er en måte å unngå å betale handelskvoter på vanlige aksjekjøp. Med DRIPs kjøper du aksjer direkte fra selskapet selv, omgå meglerfirmaet. Dette vil redusere handelskostnadene dine. DRIP er best egnet for langsiktige investorer som planlegger å holde sine aksjer i lange perioder.

Fare

Individuelle aksjer er mer risikofylte enn ETF eller fond. En individuell aksje kan gå til null hvis selskapet går under. Bedrifter kan og går konkurs og aksjonærer kan miste alt. Husk Enron? Men du er også mye mer sannsynlig å tjene overordnet avkastning med en enkelt aksje over ETF eller fond.

avgifter

Individuelle aksjer har ingen administrasjonsgebyr eller utgifter, så de er billigere å eie enn fond eller ETF. Men de fleste meglerhus tar opp provisjoner for å kjøpe og selge aksjer på aksjer. Sjekk ut vårt brosjyre sammenligning verktøy for å sikre at du får de laveste provisjonene.

Hva er et gjensidig fond?

En profesjonell investor driver et aktivt forvaltet fond, som fører tilsyn med en kurv av diversifiserte verdipapirer. Fond kan holde aksjer, obligasjoner eller andre investeringer. Det er to typer verdipapirfond, aktivt forvaltet og indekserer fond. Mutualfond er en mer diversifisert investering sammenlignet med enkelte aksjer fordi de har store mengder aksjer eller andre investeringer innenfor dem.

Indeks Mutual Funds

Indeksfondene er litt forskjellig fra tradisjonelle, aktivt forvaltede fond. Indeksfondene sporer passivt en indeks. Siden de ikke er aktivt forvaltet, er utgiftene lavere.

Vanguard Mid-cap Index-fondet er et godt eksempel på et indeksfond. Den har en kurv med mid-cap-aksjer.

Innkjøp av fond

Mutualfondene handler forskjellig fra aksjer. Du kan kjøpe fond gjennom din megler, eller direkte fra fondet. Noen midler krever provisjon, andre gjør det ikke. Uendret fondskurs svinger ikke som aksjer eller ETFer, og netto aktivaverdi beregnes bare en gang på slutten av hver dag. Noen verdipapirfond har kjøpsminimum, slik at de ikke alltid er gode for små investorer.

Fare

Mutualfondene er mindre risikable enn individuelle aksjer siden de er diversifiserte investeringer. Men potensialet for belønning er lavere med midler.

avgifter

Avgifter er en stor ulempe for aktivt forvaltede fond. Hvis du velger å investere i disse midlene, betaler du for lederens lønn ... i tillegg til avgifter som 12b-1 som går tilbake til megleren. Avgifter er hovedgrunnen til at indeksfond eller ETF er vanligvis bedre alternativer. Hvis du er bekymret for hvor mye du kan betale i fondavgift, sjekk ut dette gratis verktøyet, som heter FeeX, som vil skanne porteføljen din og fortelle deg hvor mye du mister på avgifter.

Hva er en ETF?

Valutakursfond er også diversifiserte kurver av verdipapirer. De ligner på indeksfond; de er passivt forvaltede investeringer. De søker rett og slett å følge ytelsen til et referanseindeks.

IShares Core S & P 500 ETF er en typisk indeks ETF, i dette tilfellet et storkapitalfond.

Innkjøp av ETFer

ETFs handler som aksjer. Prisene varierer gjennom hele dagen. Du betaler din megler en provisjon hver gang du handler en ETF. Som fond har ETF ikke dollarminimum, du kan kjøpe bare en aksje hvis du vil.

Fare

Som fondsmidler er ETFer mindre risikofylte enn aksjer. Sjansene for at ETF-investeringen går til null er lav. Men det betyr ikke at du ikke kan tape penger. Og som enhver investering i aksjemarkedet har ETFer inneboende risiko og prisene svinger.

avgifter

Siden de er passivt forvaltede investeringer, har ETFer vanligvis lavere avgifter enn fond. Bedrifter som Vanguard tilbyr en rekke ETFer med svært lave utgifter.

For begynnelsen investorer, kan komme i gang være overveldende. Det er mye å lære. Men forstå forskjellen mellom aksjer, ETFer og verdipapirfond for å investere i aksjemarkedene er avgjørende for langsiktig investeringssuksess. Og hvis du er villig til å sette inn tid og krefter, enn du kan raskt samle kunnskapen du trenger.

Ønsker du å lære mer om investeringsgrunnlag? Vi har nylig startet en serie om å komme i gang med å investere. Ta en titt og lær mer hvis du ikke allerede har det. Dette lavpris kurset gir stor verdi og kan hjelpe deg å lære å navigere investeringsverdenen vellykket.

Skrive Inn Din Kommentar