Mat

16 enkle måter å slutte å kaste bort mat i kjøkkenet ditt (jorden vil takke deg)

16 enkle måter å slutte å kaste bort mat i kjøkkenet ditt (jorden vil takke deg)

Har du noen sinne egentlig tenkte på etterlivet av dine rester?

Et engangs spiselig måltid ligger beseiret og ubehandlet da det faller i søppel, aldri å tenke på igjen.

Disse glemte matrester legger opp til noen ganske alarmerende tall.

I USA, Canada, Australia og New Zealand, om 40% av maten er kastet bort.

Hvem tenker på en sultekrise når det er en rikelig matforsyning i kanten av fingertuppene? Å kaste noen skraper virker harmløse, ikke sant?

Hvor dårlig er matavfallsproblemet?

Matavfall skjer i slike små biter her og der som folk ikke engang forstår at de gjør det, ifølge Dana Gunders, en tidligere seniorforsker ved National Resource Defense Council og forfatter av "Waste-Free Kitchen Handbook: En Guide å spise godt og spare penger ved å kaste bort mindre mat. "

"Forbrukerne spilder mer mat, kollektivt enn restauranter eller dagligvarebutikker," sa Gunders. "Og den gjennomsnittlige husstanden på fire bruker omtrent $ 1800 på mat de aldri spiser."

En hel tredjedel av ALL mat som dyrkes til konsum på jorden, går tapt eller bortkastet.

"Å dyrke mat og få det til bordene våre, er en stor investering i ressurser," sa Gunders. "Når du kaster ut en hamburger, er det som å ta en 90-minutters dusj med hensyn til vannet det tok å produsere den hamburgeren."

Virkelig skummelt spørsmål loom om fôring fremtidige generasjoner, deponier og hvor vanlig - og enkelt - det er å kaste bort dyrebare ressurser.

Kan du forestille deg hvor mye penger og mat alle ville spare hvis de bare kjøpte maten de egentlig ville spise?

Gunders sa at når folk åpner øynene for problemet, slipper de naturligvis litt mindre.

"Jeg synes det er interessant at folk kan bli svevet av 5 eller 10 cent når i matbutikken, men at matte går ut av vinduet når det gjelder å kaste bort mat når de er hjemme," sa hun.

Det er mye vi ikke kan kontrollere, men det er mye vi kan kontroll over våre kjøkken, tallerkener og søppelbokser.

16 tips for å redusere matavfall

Før du tar opp dumpster dykking for å redde glemt mat, bør du vurdere noen av disse tipsene for hvordan du reduserer matavfall hjemme.

1. Lag en dagligvareliste og hold deg til den

Overbuying fører til matavfall. Å planlegge måltidene dine for uken, lage en liste og holde seg til den, kan forhindre impuls kjøper og begrense grønnsakskroppene, ikke engang gode hensikter kunne gjenopplive.

Gunders foreslår å tenke dobbelt plikt. Hvis du trenger fersk koriander til et måltid, kan du planlegge et andre måltid som vil bruke det også? Dette sparer ikke bare budsjettet ditt, men eliminerer uformelt matavfall.

2. Kjøp frossen i stedet for frisk

De lyse, vakre farger av frisk frukt og grønnsaker friste meg hver uke. Da husker jeg hvor raskt ferske råvarer kan ødelegge.

Nå har jeg slått på å stryke fryseren med råvarer. Jeg kaller dette for mange avokadoer igjen etter loven. Jeg fryser ikke mine avokadoer, men jeg kjøper mest frukt og grønnsaker frosset nå. Jeg kan tine dem i et blunk og regner med å ha et tilfeldig utvalg av ingredienser på et innfall.

3. Plan for overraskelser

Det er så lett å bli fristet av hendelsene i uken, fra en ledig lunsj til en overraskende happy hour. Rester blir forlatt som du nosh på en ikke planlagt (og unbudgeted) måltid ut.

Du kan planlegge måltidene dine for uken og tildele litt wiggle rom for spontane utflukter. Ved å ha en reserveoppskrift eller frosset måltid, vil du alltid ha for hånden, du kan godta en invitasjon på siste øyeblikk og ikke friterer noe.

4. Rethink utløpsdatoer

Selg-av, bruk-og utløpsdatoer betyr alt annet. Ofte, datoene fungerer som en friskhet, kvalitet eller display indikator, ikke en markør for når maten vil faktisk gå dårlig. Mange kaster ut helt god mat på grunn av datostempler. Bruk sunn fornuft, og undersøk hva datoen på emballasje eller hermetikk betyr virkelig før du kaster den.

5. Gjør fryseren stor igjen

Gode ​​intensjoner kan ikke reversere rotte tomater eller bortskjemt kjøtt. Den biffen du mente å spise på søndag ser tvilsom ut til tirsdag.

Du kan forlenge levetiden til kjøtt, brød og grønnsaker ved fryser dem.

Gunders sa nesten alt som kan bli frosset: Melk, stekt ost, skiver brød og til og med rå egg (ut av skallet) kan gå i fryseren.

Det vil alt være der når du er klar, og dermed sparer du fremtidig matlagingstid, penger og matavfall. Føler du deg ikke bedre?

6. Lagre gjenstander der du kan se dem

Noen produserer slips inn i den skarpere avgrunnen. Ute av syne, ute av sinn. Hold elementer der du kan se dem. Du er mer sannsynlig å bruke elementer som du fysisk kan se.

I tillegg lærer du hvordan du lagrer hver type grønnsak. Noen modner raskere og kan fremskynde andre i nærheten. Vurder å investere i spesielle lufttette beholdere som fortsetter å produsere faste og friske lenger.

Vask biter av frukt eller grønnsaker du planlegger å bruke, vil også holde hele posen fra å gå dårlig før du får en sjanse til å nyte deres deilighet.

7. Rengjør kjøleskapet ditt og organiser ditt kjøkken

Utgåtte elementer gjemmer seg, og mold lurer på kantene du ikke kan se. Å ha et ryddig kjøleskap hjelper deg å se nøyaktig hva du har og inspirerer deg til å bruke den.

Det samme gjelder for pantry: Ved å holde det ryddig kan du se hva du har et øyeblikk og hindrer bokser i å gå seg vill bak kastene av stålburker.

8. Prøv kompostering

Hopp over deponi, og start kompostering. Alt fra kaffegrunder til selleri-ender kan finne veien inn i bin. I sin tur kan du til slutt bruke den mot ditt neste hagearbeid.

9. Lær å bevare eller kan mat

Pickle? Bevare? Kan? De er alle muligheter som får popularitet. Men disse praksisene har eksistert i århundrer og har hjulpet folk til å overleve sterke vintre og økonomiske nedgangstider.

Med litt forhåndsinvestering av tid og penger kan du skaffe verktøyene som er nødvendige for å bevare overflødig mat. Dette kan forlenge holdbarheten og redusere matavfall og kostnader.

10. Donér ekstra mat

Hvis du vet at familien din ikke vil spise noe, doner den. Mange lokale pantries og matbanker ønsker velkommen donasjonerImidlertid vurdere venner eller familier i samfunnet ditt som kanskje setter pris på litt ekstra mat. Det er restriksjoner og regler på noen veldedige organisasjoner om hva som kan doneres, så sjekk før du gjør noen bidrag.

11. Spis hva du har

Planlegg oppskrifter rundt hva som har blitt sittende om en stund eller hva som må brukes før det utløper. Ved å holde kjøleskapet og pantryet rent og organisert, kan du se nøyaktig hva du har og hva du bør lage før du legger til flere forsyninger til blandingen.

12. Bland det opp

Rester du er lei av å spise kan bli repurposed i nye oppskrifter. Noen frukter og grønnsaker som er litt for modne kan bakt eller stekes i en gryte. Modne bananer gjør bra bananbrød, og myke jordbær kan legges til smoothie.

Andre skrap kan gjøres til lager eller legges til kompost. Jeg har lagt kaffegrunn i min jord, og en venn av meg lager mais silke te. Det er praktisk bruk for nesten ethvert stykke mat du kan kaste bort.

13. Vert en potluck

Jeg er en kjekk eater, men jeg elsker å lage mat. Noen ganger får jeg ingredienser til oppskrifter som jeg ikke ender med igjen, eller jeg prøver noe og til slutt ikke liker det. Så, jeg har vert for potlucks å bruke de nevnte ingrediensene. Inviter venner over, og har igjen lunsjer i flere dager. Du vil hjelpe alle andre også å rengjøre sine skap. Vinn-vinn.

14. Få en app

Det er noen få apps på markedet som prøver å sette seg i det globale matavfallsproblemet. Her er noen å vurdere:

  • USDA FoodKeeper app bistår i beste praksis med mat og drikkelagring for å maksimere kvalitet og friskhet.
  • For godt å gå gjør overflødig restaurantmat tilgjengelig for henting før det blir kastet ut.
  • Waste No Food hjelper matbaserte etablissementer, fra gårder til restauranter, til å gi overflødig mat til veldedige organisasjoner og tiltak.

15. Kanal Bob Ross

Ønsker du at du kan lage kunst med maten din utenom Instagram-innlegg? La de lyse fargene på dine rester bli farger på klærne dine, eller malingen på lerretet ditt.

Yup, dine peeling og ender fra utklipp av alt fra rødbeter, spinat og sitroner kan gjøres til permanent stofffarve som kan doble som akvarellmaling.

16. Livet er en hage ... Grav det!

Selv de bruneste tommelen kan bli grønn. Prøv å regrowing matrester, og se hva som skjer. Legg frø i bakgården, eller prøv å spire dem over en kopp vann.

Leksjonen: Avfall ikke, vil ikke

Det er enkelt matte: Å kjøpe mindre mat betyr mer penger i lommen.

Det kommer ikke til å skje over natten. Ganske vist kastet jeg den siste delen av salaten min til lunsj i dag fordi jeg ikke kunne fullføre den. Men i hvert fall er jeg mer bevisst på å kaste bort nå og kjenne mine grenser.

Med noen få små tilpasninger og aktive intensjoner om hvordan du kan lagre, kjøpe og lagre mat, kan du starte en krusningseffekt som sparer tid, penger og mat i det lange løp.

Hvem vet - kanskje andre vil ta på. Se på Danmark. Det reduserte matavfallet med 25% over en femårsperiode, og det skjedde ikke uten en reell innsats og kulturelt skifte for å løse problemet.

Lær hva som fungerer for deg. Kanskje du vil vokse en ny vane hvis du bare planter frøet.

Stephanie Bolling er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hennes katt slipper aldri mat.

Skrive Inn Din Kommentar