Liv

Disse sentrene forsøker å gjøre spilletid morsommere for barn med autisme

Disse sentrene forsøker å gjøre spilletid morsommere for barn med autisme

Foreldre på et budsjett har ikke råd til å bruke penger på erfaringer barna ikke vil nyte.

Slip deig på fornøyelsesparkens opptak eller filmbillett, for bare å få barnet ditt til å forlate 10 minutter inn i det, er det grovt.

Barn som har autisme eller sensorisk behandlingsforstyrrelse kan finne mange populære underholdningsalternativer for mye å håndtere. April er National Autism Awareness Month, og heldigvis er fornøyelsesparker for barn blitt mer inkluderende med barn med spesielle behov, og tilbyr muligheter for lek som er sensorisk.

"Å ha disse mulighetene der miljøet er regulert ... det vil være optimalt for et barn som er overresponsivt mot sensoriske stimuli," sa Mary Kate Yaukey, en første og andre lærer i Palo Alto, California, som jobber med barn på autismespektret og de som har problemer med sensorisk prosessering.

"Hvis et barn opplever sensorisk overbelastning, kan det se annerledes ut i mange barn, men mye av tiden vil det manifestere seg i tantrums eller eksplosive utbrudd," sa hun.

Følgende er en liste over steder som gir spilltid eller underholdning spesielt for barn med sensoriske problemer. Dette er ikke en all-inclusive liste. For andre alternativer, administrerer organisasjonen Autism Speaks en kalender med autismevennlige hendelser.

Fornøyelsesparker

Sesame Place, en Sesame Street-tema fornøyelsespark i Langhorne, Pennsylvania, ble nylig utpekt som et sertifisert autismesenter, angivelig den første temaparken for å motta den betegnelsen.

Personalet i parken, som åpner for sesongen 28. april, har fått spesialisert opplæring om hvordan man skal hjelpe barn med spesielle behov. Sesame Place tilbyr gjester støyreduserende hodetelefoner og stille rom i tillegg til andre ressurser for de med sensoriske prosesseringsproblemer.

Andre fornøyelsesparker gir også sensorisk vennlige muligheter for lek.

Splash Lagoon - et innendørs badeland i Erie, Pennsylvania, - vil tilby en sensorisk dag 25. mai. Besøkende vil oppleve mindre støy den dagen, og et stille rom vil være tilgjengelig hvis familier trenger en pause. Et begrenset antall billetter vil bli solgt for å kontrollere mengden størrelse, og flere ansatte vil være til stede for ekstra hjelp.

Arcades

Chuck E. Cheese tilbyr Sensory Sensitive Sundays. Deltakende steder åpner to timer tidlig på den første søndagen i hver måned, slik at barn med autisme og spesielle behov kan nyte arkaden med svakt belysning, redusert støy, mindre trengsel og begrensede utseende fra Chuck E. Cheese mascot.

Dave og Buster ser ikke ut til å ha et organisert sensorisk vennlig program, men noen steder blokkerer tiden for lavt sensorisk spill. CBS-46 i Atlanta-affiliate rapporterte at Dave og Buster s Myrtle Beach, South Carolina, hadde vært 30 familier med autistiske barn i tre timer 4. april. Personalet slått av overheadmusikken og ga private rom til de som trengte en pause fra stimuleringen .

Barnemuseer

Mange barnas museer avsetter tid for barn med problemer med sensorisk behandling.

Barnemuseet i Atlanta er vertskap for sansevennlige lørdager den første lørdagen i måneden - og hver lørdag i april måned. Museet åpner en time tidligere, det er belysning og lyd modifikasjoner og antall gjester er begrenset.

Great Explorations Children's Museum i St. Petersburg, Florida, har et program som heter Great Connections. På den andre søndagen i hver måned mellom kl. 10 og kl. 12.00 er museet åpent for barn med spesielle behov. Personalet justerer belysningen og lydene og gir et pauserom for dem og deres familier.

WOW! Barnemuseum i Lafayette, Colorado, tilbyr lavsensitisk lektid for autistiske barn og barn med sensoriske behandlingsforstyrrelser. Kommende datoer og klokkeslett er 6. mai fra 8.00 til 10.00 og 15. juli fra 8.00 til 10.00.

Filmer

Ulike filmteaterkjeder tilbyr sansevennlige miljøer for lånere med spesielle behov. Ansatte slår lysene og volumet ned under disse forestillingene, og lånere er velkommen til å reise seg opp og lage støy gjennom hele filmen.

AMC Theaters viser sensoriske filmer hvert sekund og fjerde lørdag for barn og på tirsdagskveld for mer modne publikum.

Regal Cinemas sensurvennlige filmvisninger er kalt "My Way Matinees." Se denne listen over deltagende teatre for datoer og showtimer.

NCG Cinema er kommende sansevennlige showtimer den 5. mai ("Avengers: Infinity War") og 22. juni ("Incredibles 2").

Lekeplasser og lekeplasser

Magical Bridge Playgrounds i Nord-California er gratis kilder til utendørsunderholdning som imøtekommer alle barn, inkludert de med spesielle behov og funksjonshemninger.

Ikke alle barn med sensorisk behandlingsforstyrrelse krever lavmorne miljøer. Yaukey sa Magical Bridge Playgrounds er et godt alternativ for barn som trenger mer stimulering.

Andre nabolag lekeplasser kan også møte behovene til barn med autisme. Jennifer McCarthy, The Penny Hoarder's videostyrer, tar sin 5-årige autistiske sønn, Raef, til Heritage Harbour Playground i Bradenton, Florida. Hun sa at sønnen hennes gleder seg til et leketøyratt og leker med tic-tac-toe blokker der.Når de trenger en pause, kan de ta en spasertur rundt innsjøen.

Noen innendørs leksentre har også plass til barn med spesielle sensoriske behov.

Roo's World of Discovery i Kirkland, Washington, tilbyr regelmessig lavsensitive timer når foreldrene kan reservere tid for barna sine til å leke i et roligere miljø med mindre folkemengder og mindre stress. Klokkeslettene er for tiden mandag, onsdag, torsdag og fredag ​​fra kl. 12.00 til kl.

Andre sentre begrenser ikke deres inklusivitet til bestemte timer. McCarthy sa at hun elsker å ta sønnen sin til Morgan's Place, et multisensorisk senter i Melbourne, Florida, som er rettet mot barn med spesielle behov under alle driftstimer.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar