Penger

Utdanningsdepartementet forteller forbrukerbyrået å utelukke studentlån

Utdanningsdepartementet forteller forbrukerbyrået å utelukke studentlån

Redaktørens notat: Dette innlegget ble oppdatert 13. september 2017, for å inkludere forbrukerfinansieringsbyråets direktør Richard Cordrays svar på utdanningsdepartementets brev.

Betsy DeVos 'Department of Education vil kutte båndene med Consumer Financial Protection Bureau etter nesten seks år av byråene å dele informasjonen.

Grunnen? Utdanningsdepartementet mener at CFPB, som er midt i en søksmål mot studentlånstjener Navient, har vært litt for ivrig etter å gå etter studielåner uten å involvere avdelingen.

«Instituttets oppgave er å betjene studenter og låntakere, men CFPBs handlinger har undergravet oppdraget,» sier et memo 1 september, utdanningsavdelingen sendt til Richard Cordray, direktør for CFPB.

CFPB og Education Department inngikk to avtaler om å dele informasjon, en i 2011 og en i 2014. I disse avtalene sa CFPB at det ville sende alle klager fra studielåntakere til utdanningsavdelingen innen 10 dager, slik at avdelingen kunne jobbe for å løse problemene.

Derimot, notatet sa at CFPB valgte å løse problemer selv uten å involvere utdanningsavdelingen.

"Det er instituttets rolle å jobbe med føderale studentlåntakere for å sikre at deres problemer løses innenfor de regler som gjelder for programmet sitt," erklærte notatet. "CFPBs inngrep i deres område legger forvirring til låntakere og servicere som nå hører motstridende veiledning relatert til Tittel IV studielånstjenester som instituttet er ansvarlig for. "

Utdanningsavdelingen inneholdt ikke eksempler på hva slags motstridende informasjon CFPB kommuniserte eller hvordan byråets handlinger har gjort prosessen mer forvirrende for studenter eller tjenere.

Det sa imidlertid at CFPBs handlinger er "karakteristiske for et overreaching og ukontrollerbart byrå", og at det brukte data til å "utvide sin jurisdiksjon til områder som kongressen aldri hadde tenkt" i stedet for å hjelpe utdanningsavdelingen.

Notatet ble signert av Kathleen Smith, fungerende assisterende direktør for Office of Postecondary Education, og A. Wayne Johnson, sjef driftsansvarlig for Federal Student Aid.

Notatet kommer to uker etter at CFPB ga ut funn som viste at låntakere tar ut studielån raskere og har en enda vanskeligere tid å betale dem enn tidligere.

CFPB ble opprettet etter den økonomiske krisen i 2008. Obama-administrasjonen ga CFPB muligheten til å overvåke hvordan finansinstitusjoner styrer alt fra kredittkort og boliglån til lønningsdagslån. Målet var å sikre at forbrukerne var beskyttet mot en annen krise.

Men en nylig rapport fra President Donald Trumps Treasury Department oppfordret Kongressen til å rulle tilbake CFPBs "utilfredsstillende bred regulatorisk makt" som det sa har ført til "overgrep og overgrep" som begrenser forbrukernes valg og tilgang til kreditt.

Til slutt gjorde utdanningsdepartementet det klart at avdelingen er ansvarlig for å administrere føderal studielånsgjeld, og det vil ikke at CFPBs hjelp eller tilsyn for å gjøre det.

I et svar fra Cordray sendt en uke senere, var CFPB uenig med mange av klagerne og gjorde det klart at det håper å løse dette problemet og fortsette sitt partnerskap med utdanningsavdelingen.

Responsen ga også innsikt i hvordan de to byråene jobber sammen.

Det forklarte at når en låner sendte inn en klage, ble den sendt til serviceren innen en dag, slik at oppløsningen kunne starte så snart som mulig. Det betydde at de fleste problemer kunne løses innen 15 dager.

Når et problem ble løst, ble CFPBs elektroniske system oppdatert for å gjenspeile den nye informasjonen.

Brevet sier at utdanningsdepartementet har tilgang til sanntid og at ansatte aktivt bruker den. Faktisk sier CFPB at den ble oppnådd 80 ganger i de tre månedene før utdanningsavdelingens oppbrevebrev ble levert.

"Uten en (avtale) på plass, vil den grunnleggende informasjonsdeling mellom våre byråer som muliggjør dette samarbeidet opphøre, sier Cordray's brev.

Desiree Stennett (@desi_stennett på Twitter) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar