Penger

Hvordan tjene tusenvis av dollar på YouTube (kanskje til og med fra kattens videoer)

Hvordan tjene tusenvis av dollar på YouTube (kanskje til og med fra kattens videoer)


Har du et videokamera eller en smarttelefon? Flott - du har alt du trenger for å begynne å tjene penger på YouTube.

Lag en video, last den opp, klikk på et par knapper for å tjene penger på det, og begynn å fortelle alle dine Facebook-venner om det. Skum, skyll, gjenta. Du kan ikke slå det stort som Ray William Johnson, en liten kjent komiker som laget en million dollar med sine videoer, men kanskje du vil utvikle en fin strøm av ekstra inntekt. Og du vil være stjernen i ditt eget show!

Hvordan tjener jeg penger på YouTube

Noen få år tilbake, skapte min kone og jeg et ti-episodeshow på ultralette backpacking, med hovedrollen til meg. Vi legger videoene på YouTube og tjene penger på dem med Google AdSense. Vi eide allerede et billig kamera, så dette kostet oss ingenting annet enn vår tid. Alas, våre videoer gikk aldri viral, men de genererte mer enn tusen dollar av inntekt gjennom årene.

I siste måned gjorde mine backpacking videoer bare $ 25 eller så, men da har jeg ikke lagt til en ny på to år - eller så på dem lenge. Den gjenværende inntekten er en av de fine tingene om en YouTube-basert videopubliseringsvirksomhet. Langt etter at du er ferdig med arbeidet som er nødvendig for å opprette og laste opp videoene til kanalen, kan de fortsatt generere inntekt hver måned.

Og så er det skattefordeler. Mitt lille show gjorde mine turer inn i Colorado-fjellene en gyldig forretningsomkostning. Så hvis du vil ha en morsom sidehandel som gjør turene dine til skattefradrag, og som kanskje (med litt flaks eller markedsføringskunnskap) gir en anstendig strøm av inntekt, hvorfor ikke starte den YouTube-kanalen i dag?

Slik starter du en YouTube-kanal

Det koster ingenting å åpne en YouTube-konto og laste opp videoene dine. For å tjene penger fra dem, må du bare bli med i YouTube-partnerprogrammet og sette opp Google AdSense. Det legger automatisk til annonser i videoene dine, og du tjener penger hver gang noen klikker på eller, i noen tilfeller, bare til og med ser annonsen. Velg å ha innbetalinger direkte inn på bankkontoen din for å holde det så automatisk og enkelt som mulig.

Når du er logget inn på YouTube-kanalen, klikker du bare på «Last opp» -knappen og finner videofilen på datamaskinen. Bruk boksene som er angitt for å beskrive den, og legg til relevante koder ("hundefangende fisk" for eksempel hvis det er det som seerne vil se). Klikk på kategorien "Avanserte innstillinger" for flere alternativer, blant annet å velge en kategori for videoen. Til slutt, vær så snill å klikke på fanen "Inntektsgenerering" og merk av i boksen som sier "Inntektsføres med annonser." Hvis du peker litt rundt, finner du også gratis bakgrunnsmusikk, redigeringsprogramvare, talebobler, lukkede bildetekster og andre funksjoner og ressurser, alt gratis.

Ta en titt på Googles videoinntektskriterier for en ide om hvilke typer videoer som kvalifiseres. Vanligvis må de være familievennlige og ditt eget innhold. Med andre ord, hold på klærne dine og ikke stjele video eller på annen måte bryter opphavsretten. Men gjøre les den fine utskriften; Selv om radioen har spill i bakgrunnen, kan du diskvalificere videoen din, med mindre du får tillatelse fra Katy Perry eller The Rolling Stones (eller hvem som helst) for å inkludere musikken i videoen din.

Når det gjelder hva slags emner som skal ha for videoene dine, er det helt opp til deg. YouTube-kanaler tilbyr spansk eller japansk språk leksjoner, meninger om aktuelle hendelser, en million søte katter og alt annet du kan forestille deg. Et tema er trolig en god ide; kanskje noe basert på din hobby eller lidenskap. Hvis du har mer enn én hobby, bare start en annen kanal.

Hvor mye kan du gjøre?

Hvor mye penger du lager, avhenger av om du kjenner (eller lærer) hvordan du markedsfører videoene dine, hvilke emner du dekker, og for å være ærlig, om du har det heldig og har en video, gå viral. Judson Laipplys video, Evolution of Dance, er et eksempel på mange videoer som har spredt seg raskt rundt om i verden. Det har blitt sett over 270 millioner ganger.

New York Times kjørte nylig en profil av Olga Kay, som pleide å være en jonglør i Russland og nå lager videoer om sitt liv i USA. Hun gjør så mange som 20 av disse videoene hver uke, en opptatt tidsplan som tilsynelatende er verdt: i hvert av de tre siste årene har hun gjort over $ 100 000 fra hennes YouTube-kanaler.

For å tjene store profitt, trenger du stor trafikk. Som rapportert i Business Week, hadde omsetningen per 1.000 visninger falt til $ 6.33 i fjor, da annonsører revurderte verdien av annonser på videoer og brukere lærte å ignorere dem. Hvis trenden fortsetter, og du får bare en halv prosent per video, trenger du en million visninger for å få $ 5000. Det er vanskelig å få så mye trafikk. (Liker denne ideen? Klikk for å tweet det!)

Så igjen, siden en dum kattevideo kan få mer enn 50 millioner visninger, og fire kanadiske gutta kan bygge sine galde videoer inn i et medie- og klærmerke, hvem vet det? Kanskje hvis du legger opp en video hver uke, vil en av dem slå den store og finansiere pensjonen din.

Din sving: Har du delt videoene dine på YouTube, og har du tjent penger på dem for å tjene penger? Fortell oss om det.

Skrive Inn Din Kommentar