Penger

Publiser din eBok og tjen penger: Hvordan tjente jeg $ 2000 fra en Kindle eBok

Publiser din eBok og tjen penger: Hvordan tjente jeg $ 2000 fra en Kindle eBok

Da jeg bodde i Colorado, tok jeg en pause fra å utforske fjellene for å skrive en liten ebook om ultralette backpacking. Jeg skrev det om noen dager, noe som er mulig når du skriver om et emne du kjenner og elsker, og deretter publiserte det på Amazons Kindle Direct Publishing-plattform (KDP), sammen med noen andre bøker jeg skrev. Etter å ha en gang selvutgitt en utskriftsbok for 850 dollar, likte jeg nullkostnadsaspektet ved å gå denne ruten.

Snart gjorde jeg så mye som $ 350 per måned på KDP uten reklame, og omtrent en tredjedel av det var fra backpacking-boken. Selv om salget har senket nå, har jeg samlet nesten $ 2000 fra min lille Kindle ebook om ultralette backpacking og tusenvis på de andre bøkene.

Interessert i publisere boken din på Kindle-plattformen? Det er gratis, og du kan til og med tjene penger.

Hvordan komme i gang

Du trenger ikke å skrive en bok om en uke, selv om det kanskje ikke er så vanskelig som du tror når du vurderer enn mange e-bøker, er så korte som 6.000 ord eller består av en samling artikler som tidligere ble publisert av forfatteren. Enten det tar en uke eller et år å skrive boka, fokuser på kvalitet. Rediger, rediger, rediger og finn en frivillig for å lese arbeidet ditt og gi en objektiv kritikk. Så gjør deg klar til å publisere.

Detaljering av hvert teknisk aspekt av publiseringsprosessen kan skremme noen lesere til passivitet. I stedet la vi ta en oversikt over prosessen og påpeke noen gode ressurser for informasjon om publisering på Kindle som dekker flere aspekter mer detaljert. Men tro meg, hvis jeg kunne finne ut det om en ettermiddag eller to, kan du også - etter ti år med å leve på nettet, jeg fortsatt ikke eier en smarttelefon, og jeg sliter med å laste ned programmer.

For å begynne, må du konvertere boken til riktig format. Amazon støtter noen forskjellige filformater og publiserte en praktisk guide til å lage ebook-filer. Enkelte filtyper gir mer fleksibilitet, for eksempel å kunne koble til kapitler fra innholdsfortegnelsen. Flere forfattere anbefaler å konvertere til Amazons mobi filformat, men du kan alltid prøve forskjellige filtyper for å se hvilke som fungerer best for dine formål. Når det gjelder min foretrukne metode, sier de, "Microsoft Word med begrenset formatering oversetter godt til Kindle-enheten."

Den virkelige testen kommer når du laster opp filen og sjekker den i Kindle Previewer. Gå gjennom hele boken. Hvis det er formateringsproblemer, må du fikse dem og laste opp filen på nytt. Du laster opp og forhåndsviser litt før du får det riktig, og i prosessen lærer du hva du skal gjøre og ikke gjør neste gang.

Selvfølgelig trenger du et deksjonsbilde, som du kan lage selv om du er kreativ, eller betaler for å få en laget. Min kone laget noen av dekslene mine, og jeg har hatt hyggelige som er laget for noen av mine bøker for $ 15 gjennom Fiverr. Amazon gir selv et gratis dekselverktøy hvis du har et bilde å jobbe med.

Du må også avgjøre om du vil gjøre e-boken din eksklusiv til Amazon Kindle gjennom deres KDP Select-program. Jeg har gjort det midlertidig (du registrerer deg i 90 dager om gangen), og det er noen fordeler, som spesielle salgsfremmende og pris muligheter. Men til slutt, kan du gjerne tilby din bok gjennom andre kanaler (mer på dette under).

Hvor mye kan du gjøre?

Du vil sannsynligvis pris din bok mellom $ 2,99 og $ 9,99. I dette området, for salg i de fleste land, betaler Amazon en royalty på 70%. Ellers får du 35%. Til en pris på $ 16.00, for eksempel, får du $ 5,60 (35%), men hvis du pris du bestiller på $ 9,99, vil du bli betalt $ 6,99 per salg (70%).

Det beste prispunktet for små bøker er ofte rett til $ 2,99, hvor du får en royalty på $ 2,09 per salg - som ikke er dårlig vurderer at for hver $ 19.95 salg av min trykte bok på rare måter å tjene penger, betaler utgiveren meg bare $ 1,50 (og det er normalt).

Viktigheten av markedsføring

I motsetning til forfatterens fantasier selger bøker ikke seg selv. Det er sant at e-bøker er lettere å komme foran potensielle kjøpere enn skrivebøker, men jeg anser meg selv heldig å ha gjort anstendig penger og fortsatt ha tenneinntekt hver måned (selv om det bare var $ 104 i forrige måned). For å virkelig slå det stort, må du lære om markedsføring, som er utenfor rammen av denne artikkelen (og det meste utover mine ferdigheter, som forklarer $ 104). Heldigvis er det mye god informasjon om markedsføring Kindle bøker på nettet.

Hvor mye hjelper god markedsføring? I "Hvordan solgte jeg 1 million ebøker på 5 måneder!", Innrømmer John Locke at hans mordm mysterier på Kindle var så vellykkede fordi han er mer av en markedsfører enn en forfatter. Ikke nevnt i den boken er det faktum at Locke betalte for 300 vurderinger. Heldigvis finnes det andre måter å øke boken din på i rangeringene.

Utover tenne: Andre Ebook-formater

Hvis du ikke velger KDP Velg, eller bruk dette programmet midlertidig (du kan få mye av markedsverdien i den første 90-dagers innmeldingsperioden), hvorfor ikke vurdere å publisere e-boken din også på andre plattformer?

NookPress.com er utgivernettstedet for Barnes og Noble's Nook-enheten. Du har kanskje hørt rykter om at de planlegger å stoppe det, men Barnes og Noble vil fortsette å lage Nook for nå.I alle fall, for mange mennesker kjøper fortsatt bøker på ereeren for å lukke opp utgivelsessiden av virksomheten.

Jeg har nettopp tjent $ 27 fra forrige måneds Nook-salg av de få ebøker jeg har på sin plattform. Det er ikke mye, men jeg har ikke engang sett på meg innlogget i kontoen min i mange måneder, og det var lite ekstra jobb å laste opp mine bøker på Nook-plattformen når jeg hadde dem klar for tenne. Som KDP er publisering på Nook gratis.

Smashwords er en annen type ebook-plattform. Med riktig formatering av e-boken kan du ha mer eller mindre automatisk konvertering til mange formater, slik at den blir tilgjengelig som en PDF eller en Apple iBook, for eksempel. Hvis du allerede er publisert på Kindle eller Nook, må du være sikker på at i dine Smashwords-innstillinger velger du ikke at du skal selge dem i disse formatene, fordi de tar sine kutt i tillegg til mengden Amazon eller Barnes og Noble beholde fra hvert salg.

I tillegg til å være gratis som de andre plattformene, er det en fin touch her at du får et gratis ISBN-nummer for boken din. På Kindle eller Nook, hvis du vil ha et ISBN, må du kjøpe det - selv om de fleste forfattere bare går uten.

Jeg har ikke gjort det så bra med Smashwords, men jeg mistenker at det delvis er en tilfeldighet. Jeg baserer denne spekulasjonen på det faktum at noen av mine e-bøker gjør det bedre på Nook og andre på Kindle, selv når jeg ikke markedsfører dem i det hele tatt, så må en bestemt e-bok bli bedre eller dårligere plassering i søkeresultatene for hver plattform for grunner som ikke alltid vil bli deklarert.

Med andre ord, når du har gått i trøbbel for å skrive boka og forberede den til publisering, kan du også rulle terningene og gjøre den tilgjengelig på andre plattformer. Den lille ekstra arbeidet kan doble eller tredoble salg.

Din sving: Har du noen gang publisert på Kindle eller noen av de andre ebook-plattformene? Fortell oss om det.

Skrive Inn Din Kommentar