Penger

Vil min 595 kreditt score vaske min plan for å kjøpe min høyskolealder en båt?

Vil min 595 kreditt score vaske min plan for å kjøpe min høyskolealder en båt?
Kjære Penny,

Jeg er en skilsmisse som hadde nylige helseproblemer som holdt meg av arbeid, noe som resulterte i sen betaling. Jeg er nå sunn og tilbake til jobb i en god jobb med en anstendig inntekt.

Min sønn trenger en bassbåt for å kunne konkurrere på college. Jeg kan foreta den månedlige betalingen, og jeg har lagret en forskuddsbetaling, men ikke den nødvendige kredittpoengsummen for å kjøpe en luksusvare. Jeg har en ynkelig 595 kreditt score.

Hva kan jeg gjøre for å øke min score til 650 innen januar 2019? Er det noe? Er det enda mulig?

B.


Kjære B.,

Du kan definitivt øke poengsummen din raskt. Flertallet av kredittpoengene dine bestemmes av to faktorer som du kan ta enkle trinn for å forbedre.

Den første er betalingshistorie, den største faktoren som går inn i beregningen av poengene dine. Betal regningene dine konsekvent hver måned - selv om du bare betaler minimum - hjelper deg med å bygge en solid track record. Og fordi betalingshistorie er den største komponenten av poengsummen din, er det her du vil se en økning den raskeste.

Den nest viktigste komponenten er kredittutnyttelsen din: hvor mye av din tilgjengelige kreditt du bruker akkurat nå. Når du betaler ned dine saldoer, ser du poengsummen din. Men hvis du har en lang gjeldsavdragsplan, vil det ta lengre tid å se økningen.

Du kan ikke få poenget ditt til 650 i januar, men hvis du gjør konsekvente betalinger på tid, vil du sannsynligvis se en betydelig økning. Her på The Penny Hoarder har vi omtalt folk som har økt sin kreditt score med mer enn 100 poeng på seks måneder; I mellomtiden har andre tilbrakt sju år å reparere sin kreditt, og jobbet fra en 480-poengsum til 764.

Fokuser på rask betaling for nå og bygge opp de gode vaner.

Kan vi snakke om denne båten, skjønt?

Jeg er ikke sikker på om å hjelpe sønnen til å kjøpe en båt, er en smart bruk av dine økonomiske reserver.

Hva ville han gjøre hvis du fortsatt var syk og ute av jobb? Hvordan ville han betale for båten uten din hjelp?

Snakk gjennom denne situasjonen med ham og fastslå den virkelige virkeligheten av situasjonen. Jeg vil hate for deg å gjøre fremskritt i å bygge opp kredittkortet ditt, bare for å skade det senere hvis noe går galt med et båtlån.

Jeg forstår at de siste årene har vært tøffe, og du vil hjelpe barnet ditt til å trives godt i skolen. Men denne båten er ikke sannsynlig å hjelpe deg i din innsats for å holde seg over vann.

Har et vanskelig penger dilemma? Send det til [e-postbeskyttet]

Ansvarsfraskrivelse: Utvalgte spørsmål og utvalgte svar vil vises i The Penny Hoarder's "Kjære Penny" kolonne. Jeg vil ikke kunne svare hvert eneste brev (jeg kan bare skrive så fort!). Vi forbeholder oss retten til å redigere og publisere dine spørsmål. Ikke bekymre deg - din identitet forblir anonym. Jeg har ikke en psykologi, regnskap, økonomi eller juridisk grad, så mitt råd er kun til informasjonsformål. Jeg lover imidlertid å gi deg ærlig råd basert på min egen innsikt og virkelige erfaringer.

Lisa Rowan er en senior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar